28 C
Willemstad
• zondag 10 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Ondanks hoger beroep beslag op salaris Schotte

HomeMediaHoyer2 | Ondanks hoger beroep beslag op salaris Schotte

Norman Serphos in gesprek met Rick Hart

OM woordvoerder Norman Serphos

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op het salaris van voormalig premier Gerrit Schotte. Dat gebeurde al op 9 november en komt nu naar buiten.
De ex-premier werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot 3 jaar cel wegens ambtelijke corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte. Hij mag op vrije voeten blijven totdat ook de laatste gerechtelijke uitspraak in cassatie bekend zal zijn. Ook Schottes partner Cicely van der Dijs werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld. Zij kreeg 15 maanden wegens witwassen.

In de ontnemingszaak van het Openbaar Ministerie tegen Schotte zijn hij en zijn partner Cicely van der Dijs veroordeeld tot de betaling 1.8 miljoen Antilliaanse gulden. Dit geld hebben ze onrechtmatig verkregen, volgens de rechter.

De oud-premier ging hiertegen wel in beroep. OM-Woordvoerder Norman Serphos hoeft er niet gewacht te worden op een onherroepelijke uitspraak voor deze beslaglegging.

Bron: Radio Hoyer 2

7 reacties

 1. Zolang criminelen als Schotte, Constantia en Thode gewoon in de staten kunnen zitten en hun paladijnen nog gewoon in hoge overheidsfuncties kunnen blijven (Stella van Rijn) of door niet door enige integiteit geremde organisaties worden ingehuurd (Ramsay Soemanta door Radio Dolfijn) dan is alle hoop op een goede toekomst voor dit eiland verloren.

  Of niet, Aegon Sybrandy?

 2. Deze halve gare oplichter moet 1,8 miljoen terugbetalen, waarvan hij een groot deel voor zijn eigen plezier heeft gebruikt.
  Er wordt nu 4000 NAF per maand ingehouden, oftewel 48.000 NAF per jaar, wat dus inhoudt dat hij het nooit in zijn gehele leven hoeft terug te betalen.Anders gezegd: misdaad loont.

  @ De rechtsstaat,

  Je hoeft geen fonds voor gekke Gerrit op te richten, die lacht zich namelijk een slag in de rondte. Gaat zo meteen 3 jaar zitten en mag meer dan 2 miljoen in zijn zak steken. Dat is ruim 666.000 NAF per jaar, belastingvrij. Ken weinig mensen die zoveel per jaar verdienen.

 3. @eric, dus jij zegt dat iedereen die met jou samen werkt werkeloos is geworden, aan de drugs of aan de drank is gegaan. Geeft je wel te denken. En wat g.s. aangaat, boontje komt altijd om zijn loontje..

 4. Het is wel apart dat nu al zo een zwaar middel wordt ingezet. Ik heb dit toen ik in Nederland werkte, gezien bij twee collega’s (die hadden geen hoge functie als ik). Eén was in haar proeftijd en hebben ze beslag op haar salaris gelegd dus haar contract werd niet verlengd dus het was een domme zet van de deurwaarder.

  Ik bleef een tijd contact met haar houden en af en toe wat geld geleend (gegeven) en de zoon met wat gratis bijles geholpen (dit is de andere kant van Ericlapas). Ze heeft nooit ander werk gevonden.

  Bij de andere collega was het niet lang vol te houden die werkte 40 uur per week en alles ging naar het incassoburo, hij heeft een tijdje s’avonds en s’nachts als taxi chauffeur geprobeerd om wat bij te verdienen maar dat hield hij niet langer vol. Hij is later aan de drank en de drugs geraakt.

  Toevallig vanochtend had Jachmin Pinedo twee medewerksters van een nieuwe bank in de studio, die waren samen met Jachmin Pinedo leningen aan het aan prijzen. Het wordt tijd dat de overheid mensen bewust maakt dat, geld lenen kost geld en kan je leven verwoesten.

 5. M.i., de proportionaliteit inzake de toepassing van de strafvordering in deze dossiers kent geen grenzen.

  Afijn melding voor betweter Joep Meloentje.:

  Ik overweeg een fonds op te richten t.a.v. compensatie van gederfde inkomsten (opbrengsten voor GFS).

  ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties