28 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Menki Rojer roept op tot geweldadig verzet

HomeMediaHoyer2 | Menki Rojer roept op tot geweldadig verzet

Menki Rojer in gesprek met Rick Hart

Statenlid Menki Rojer van Korsou di Nos Tur

Statenlid Menki Rojer van Korsou di Nos Tur roept op tot geweldadig verzet. Hij vindt de veroordeling van Gerrit Schotte onrechtvaardig en vindt dat de bevolking ertegen in opstand moet komen.

Rojer noemt de veroordeling een politieke, want progressieve politici worden door justitie in de bak gestopt. Hij vreest zelfs voor het leven van Schotte aangezien in het verleden politici ook ‘lopend de gevangenis binnen kwamen en liggend in een begrafenisauto naar buiten kwamen.’

Rojer vindt de straffen die Schotte heeft gekregen veel te hoog en betreurt het dat niemand hiertegen in verzet komt. “Mensen zien de onrechtvaardigheid, maar komen niet in verzet”, aldus de politicus. Hij vindt dat mensen geweld moeten oppakken om de onrechtvaardigheid te bestrijden. Rojer vindt dat hij als parlementariër op mag roepen tot geweld: “Tegen onrechtvaardigheid is geweld gerechtvaardigd.”

Rojer vertelt wat hij vindt van de veroordeling van Schotte.

Tijd: 3.04
Menki Rojer in gesprek met Rick Hart.

Bron: Radio Hoyer 2

36 reacties

 1. Toch ben ik blij dat de media hier aandacht aan heeft besteed(nu nog). Zo weet ik wat er leeft en vraagt deze actie om een reactie dus: Abraham Mossel niets vragen aan je advocaat gewoon doen. Schrijf het OM aan en een handtekeningen actie beginnen, online , zulke uitspraken wekken angst en onzekerheid op wat zeker van invloed zal zijn in deze maatschappij.
  Elke dag een update : wat ben ik benieuwd hoe dat opgepakt gaat worden, we constateren hier een strafbaar feit. Wat zou de uitkomst zijn??? nee nog spannender Wanneer…….?

 2. Ik heb begrepen, dat deze rat nog niet opgepakt is, zie nog steeds die kop op tv, laten we geweld plegen tegen dit individu. Laten we bij hem beginnen, hij praat als ‘n kiep zonder kop, de patjakker. Dit is al vele malen door hem naar buiten gebracht, niks anders, zonder proces opsluiten, het was toch duidelijk. Na een tijd weggeweest kom je zoiets tegen op knipselkrant.

 3. @klokkenluider.
  Goed zo , als je echt goede bewijzen hebt gooi alles er maar uit.
  Je zou Curacao een goede dienst bewijzen.

  Bij voorbaat dank.

 4. Lijkt verdomd veel op een bananenreplubliek ergens in oeganda.
  In nederland ondenkbaar. Als wilders bv zou oproepen tot geweld zit hij dezelfde dag nog vast. Hier niet omdat er veel belangen zijn.
  Nu zit schotte vast,maar de gevangenis zou veel te klein zijn als werkelijk alle corrupte politici,politie functionarissen, douane ambtenaren ,overheidsfunctionarissen,etc vast zouden zitten.
  Ik ken ze en weet wie corrupt zijn ik ken ze bij naam en toenaam.
  Ook de bewijzen.Curacao is regeringloos als het allemaal openbaar wordt gemaakt. Dit doe ik dan ook als ik hier eerst weg ben. Wordt vervolgd.

 5. Menki Rojer mondi monkey noemen is een belediging van alle andere mondi monkeys.

  Menki Rojer is een lui stuk **** dat als personeelsfunctionaris bij de overheid er een grote puinhoop van gemaakt heeft, maar als je overal mislukt ben kun je altijd nog Statenlid worden.

  Tussen de dj’s, dansleraren, winkeldievegges en een hele reeks andere onbenullen.

 6. @ Piet,

  Ben het met je eens, de media moeten geen platform geven aan dit soort idioten. Meewerken aan opruiïng is net zo strafbaar als het opruien zelf. Rick Hart laat Rojer hier kritiekloos aan het woord.

  Overigens, ik hoop dat iedereen nu ook begrijpt dat de titel ‘Moni Monkey’ volledig van toepassing is op Rojer.

 7. Sorry heren, ik beprijp deze “bozeman” man heel goed. Deze boze man Menki Rojer is erg hard bezig de achterste kant (K…nt) van Gerit leeg te zuigen om hoe dan ook voor de next verkiezingen een plaats te bemachtigen op de lijkst van Mafia’s from Korsow(MFK) wetende dat zijn huidige partij Korsow di Nos Tur muribundo is Ten dode opgeschreven. Nooit heeft hij gedacht 13.000,– p.m ooit te kunnen verdienen. Hij is in staat een moord te plegen voor zo’n bedrag.
  Ik schaam mij dood met zulke mensen die ons land moeten vertegewoordigen.
  Hij is totaal rijp voor Capriles Kliniek.

 8. Weten we nog hoe premier Schotte een oproep richtte (in het Spaans) tot Nicolás Maduro om hem te komen helpen vanwege de coup die zou zijn gepleegd?
  Veronderstel dat Maduro dat had gekund. Dan zouden nu veel Curaçaoënaars, net als de Venezolanen, uit de vuilnisbak hebben moeten eten.

 9. Rick Hart is net zo schuldig aan dit verhaal, zoiets werk je toch niet aan mee om dit op de radio ten gehore te brengen. je weet als journalist wat je wel en niet kan doen om kwaad bloed te kweken. Maarten Schakel doet ook dit soort dingen dus Radio Hoyer en Dolfijnfm kunnen we ook al niet meer naar luisteren.

 10. Rick Hart, waarom heb je niet gevraagd aan Mojer of hij ook zou oproepen tot geweld als het een politicus van bijvoorbeeld de coalitie zou zijn.

 11. Deze man kriejeerd haat zaaier hij voor de rechter brengen hij breng onrust onder de bevolking, wat ie zeg is hij een domme opmerking wie een four gemaakt moet gestraft worden wie dan ook.

 12. Aanzetten tot geweld meteen opsluiten zonder vorm van proces
  Otro bon yu di korsou .
  Met een verstand van een garnaal .
  Te triest voor woorden

 13. Mensen, kinderen blijf on topic.

  Maak je geen zorgen wie ik ben of hoe ik leef, maar laten wij breed bijdragen aan de “niet teloorgang” van dit eiland.

  ?

 14. Oproepen tot geweld leid tot de ondergang van Curacao, ik heb het als oud marinier meegemaakt in 1969.
  Op dit mooie eiland moeten we alleen aan opbouwen denken.

 15. De Rechtstaat naam is in het echt Norbert George, de rum zuipert uit ex café de Tropen, dag en nacht zat hij daar op zijn laptop te spelen en op kosten van de belasting betaler rum te zuipen bij de tweeling eigenaren, die ook volop de boel daar hebben belazerd later ook bij het café op het keukenpleintje, ook daar zat Norbert dagelijks op zijn laptop te spelen. Heeft Norbert George zijn teveel uit betaalde salaris al terug betaald??.

 16. Uit welke Gorila baarmoeder is deze mislukte aap geperst, OM werk aan de winkel, dit is puur haait zaaien opruien tot geweld op roepen en een bedreiging tegen de gemeenschap. Wilders PVV zit al jaren verwikkeld in een recht zaak, omdat hij alleen zij, willen jullie meer of minder marokanen, dus die mongool van een Monky mag hier niet mee weg komen, ik overweeg om rechtstreeks bij het OM een aanklacht tegen hem in te dienen. Zal eerst aan mijn advocaat vragen of het nut heeft.

 17. Grappig hoe de Rechtsstaat zich op dit forum is snel tempo ontwikkeld heeft tot een zielig figuur dat tegen alle integriteit ingaat, met als enige doel om reacties uit te lokken waaraan hij blijkbaar het summum van plezier beleeft.

  Wat een armzalig leven moet de de Rechtstaat hebben, thuis niets te vertellen maar op de Knipselkrant wordt hij wel gehoord. Denk dat hij van plezier een hand aan zijn muis heeft en de andere aan zijn pielemuis.

  Maar ik gun de Rechtstaat zijn plezier en wil hem best helpen met wat teksten:

  Schotte is onschuldig!
  Stella van Rijn is 100% integer!
  Alex Rosaria is geen homo!
  Menki Rojer is een harde werker!
  Ericlapas verdient de nobelprijs voor de literatuur!
  Abraham Mossel loves Schotte!

 18. Verbaasd mij niks dat je op dit platform wordt neergezet als kantinewijf maar toch hebben ze je nodig om enigszins een punt te maken.

  V.w.b. de interview overigens, vind ik die een beetje manipulatief. Maar ja je verwacht toch niets anders van RH (en dan met koeienletters worden neergezet op deze pagina, alsof het enkel en alleen ging over gewelddadig in opstand komen).

 19. En wat gaat Menki zelf doen de laffaard.Een paar idioten een paar centen geven om de boel op te ruien.

  Hij schrijft mensen zien de onrechtvaardigheid,nee Menki alleen idioten en criminelen zoals jij lezen dat zo.

  En ach ik denk eigenlijk dat niemand hier gehoor aan geeft .

 20. Professor Gerhard Hoogers (Staatsrecht):

  “Komo representante di pueblo bo tin un funshon di bon ehèmpel. Ta ferwagt ku bo tin integridat. Si sospechá bo di echo kastigabel, maske bo mes ta haña ku bo ta inosente, bo mester baha for di un funshon públiko.”

  “Je hebt als volksvertegenwoordiger een voorbeeldfunctie. Er wordt van je verwacht dat je integer bent. Als je verdacht wordt van zulke strafbare feiten, ook al vind je dat je onschuldig bent, moet je uit een publieke functie aftreden.”

  Meest Foute Kandidaten.
  Kan dus Nog Tegenvallen.

 21. Rick, dit is dan weer wél een terechte en goed interview met één van de (vele) randdebielen in de Curacaosd politiek.
  Dit interview laat horen wat voor sociale onruststokers in de Curacaose
  politiek actief zijn en is derhalve relevant.
  Af en toe een toefje kritiek moet kunnen en zeker als kritische journalist moet je er tegen kunnen.
  Good job done!

 22. En wat gaat die zelf dan doen die laffaard.
  Waarschijnlijk een paar idiote meelopers het vuile werk laten opknappen.
  Dit soort oproerkraaiers gelijk op laten pakken,zeker een statenlid.

 23. Menky Royer, weet dat hij alles aan de middelen van de groep Dos Santos te danken heeft, wiens brood men eet diens taal men spreekt dus Menki Royer moeten wij niet serieus nemen.

  Het toneelstuk rond de gevangenneming van Schotte was op zich goed geregisseerd. Eén ding heeft de regisseur niet bij nagedacht, het is moeilijk om de steun van de zogenaamde gewone man en vrouw te vragen als Schotte in een Porsche Panamera 4S Turismo (prijs vanaf 160.000 dollar) naar de gevangenis komt rijden.

 24. Wat een stuk onbenul, oppakken en lekker opsluiten bij Schotte, kunnen ze samen gaan zitten janken dat het allemaal de schuld van anderen is.

 25. Manky manky royer wat ben je mee bezig….Schotte heeft ons eiland beroofd en in crisis gebracht.. dat weet je zelf ook. Verzet
  met geweld..best maar niet iets onrechtvaardig.. Wat schoote vastzit is rechtvaardig..en niet anders. Er zijn heel veel meer gevallen die wij niet wetnem, alleen hij,, waar hij schuldig voor is. Begin bij jezelf en stopt ermee met agressiviteit waar neregens op slaat… jou houding Menki slaat echt nergens op . Nergens voor nodig en breek ons bek niet open …bij deze …

 26. Meteen opsluiten deze dwaas. Aanzetten tot geweld is een ernstig strafbaar feit. Een gevaar voor de samenleving. Deze man heeft een IQ zo groot als zijn schoenmaat. Heeft hij nog geluk dat hij maat(je) 39 heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties