27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Hoyer2 | Koeiman: ‘Staken leidt tot bankroet Insel Air’

Hensley Koeiman in gesprek met Rick Hart

Minister Hensley Koeiman (MAN) | ANP

Staken heeft geen zin en zou kunnen leiden tot bankroet van Insel Air. Dat zegt minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman naar aanleiding van berichten in de media dat zo’n 150 werknemers van Insel Air willen dat de directie van Insel Air naar huis gaat.

Ze vinden dat het het management niet gelukt is de vliegmaatschappij uit het slop te halen. Premier Eugene Ruggenaath heeft nog niet gereageerd op een brief van de werknemers daarover. Als de directie niet opstapt, overwegen de werknemers het werk neer te leggen.

De vakbonden voerden vanochtend overleg met de directie van Insel Air en zullen haar leden daar vanavond over informeren. De uitkomst van dat overleg is nog niet bekend.

Van de 130 werknemers die nog moeten vertrekken hebben ongeveer 65 aangegeven vrijwillig ontslag te willen nemen.

Volgens Koeiman zullen de overige 65 voor toestemming tot ontslag worden doorgestuurd naar zijn ministerie. Op de vraag wat het verschil voor werknemers is om vrijwillig ontslag te nemen of te worden ontslagen kon Koeiman geen antwoord geven.

Hij vertelt wat de regering voor ontslagen werknemers doet.

Tijd: 3.59

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. Beste @Enri, woon je in een grot waar geen radio en televisie is? Behalve dat deze twee heren bijna een ton per maand samen krijgen, worden ze anders dan normaal van te voren betaald.

 2. La Stiwz, had ik aan Eric Lapdance jouw troll maatje gevraagd omdat hij dat had geschreven, persoonlijk geloofde ik het niet vandaar mijn vraag aan hem.

  Bedankt om jouw maatje Eric Lapdance te ontmaskeren als een pathologische leugenaar.

  Eric Lapdance La Stiwz di bo ta gaña, hahahaaaaaaaaaaaaaaaaa

  La stiwz bent je ready on te gaan stippen in Campo? It’s ladies night men, ga je vandaag een roze string dragen?

 3. Zoals ik al van tevoren heb gezegt en voodoo/speld, Alles waar Stella van Rijn zich mee bemoei of cq in zit, is ten dode op geschreven, dito Gerrit de Raaf, omhoog gevalen profiteurs met valse diploma’s en valse ? ze hebben een ora van niggisch om zich heen hangen, waar alleen bepaalde mensen met een gave voor hebben om door heen te kijken, de rest trapt er letterlijk en figuurlijk in, met boter en suiker, het zijn strondvliegen met stroop waar je moeilijk vanaf kan blijven, ook als welgeleerden, of niet dan angst haas Douwe Boersema?????, waar ben je nu om Gerrit de Raaf (dief) te beschermen met je leugens>?

 4. @LaStiwz, Die Canadees doet dit echt niet voor 10.000 per maand hoor. En de andere directie leden krijgen ook een zeer hoog salaris. Jammer dat op Curacao salarissen niet transparent zijn want er is een groepje dat heel veel verdiend.

 5. Aandeelhouder van der Kwast, die ik zichzelf gisteravond weer vol zag gieten in de Heeren, lacht zich een deuk om de 30 miljoen die de gobiernu in zijn failliete toko heeft gestoken en laat de rare kwasten Heerenveen en Lippinkhof gewoon zitten.

  Elk nadeel hep sijn voordeel, door het dagelijkse bezoek van van der Kwast aan de Heeren krijgt het eiland via de accijns op zijn inname toch nog een aanzienlijk deel van de 30 miljoen terug.

 6. Staken is natuurlijk onzin maar dat de directie wegmoet die zelf ook verantwoordelijk is voor het ontstaan van de problemen, dat lijkt me niet zo vreemd.

 7. @Enri: begint het napapegaaien weer.

  Als hier iemand had geroepen dat de twee directieleden NAF 120.000,- per maand zouden verdienen zou je het ook geloven.

  Oh ja, je kunt er ook niet veel aan doen. Je geloofd zelfs in god.

 8. Vorige week schreef ik al dat staken op dit moment niet de juiste stap zou zijn. Toen werd ik daar op aangevallen, omdat men van mening was dat staken een recht was. Reeds toen gaf ik aan dat staken alleen maar kon leiden tot het faillissement van Insel en kennelijk heeft Koeiman mijn stuk ook gelezen.

  Nu nog hopen dat de regering de rest van mijn schrijven ook leest en gaat beseffen dat de expertise gewoon op het eiland aanwezig is, dat deze niet uit het buitenland hoeft te worden gehaald.
  Insel is geen moeilijk verhaal, men heeft van Insel een moeilijk verhaal gemaakt, terwijl dat niet nodig is.
  Insel heeft nog een paar weken, wellicht hooguit een maand om orde op zaken te stellen, daarna is het over en uit.
  Derhalve ligt de vraag bij de regering: ‘willen we nog iets terugzien van de 33 miljoen of zullen we het maar gewoon door de WC spoelen ?’

 9. Eric Lapdance en wie hadden die 2 directieleden bij Inselair die tussen de 40 a 50.ooo NAF per maand verdienen daar gezet?

 10. Zoals van te voren al was voorzien: fluiten naar het belastinggeld dat door de regering Koeiman zo gemakkelijk werd “gedoneerd”,
  Shameful eigenlijk.

 11. @kaasboer, Deze canadees is een halve zool die nergens zijn werk heeft afgemaakt. Geen idee hoe ze die uit Madagascar hierheen haalde.. weg ermee!

 12. “If you give peanuts, you’re gonna get monkeys”.
  Probeer maar eens een andere turn around manager te vinden die het voor minder doet, dat gaat je niet lukken. En kom niet aan met ik ken nog een mannetje hier of een vriendje van mij daar, dat is wat dit bedrijf in eerste instantie in de problemen heeft gebracht. Het zal een buitenlander moeten zijn met kennis en ervaring en dat kost geld.
  Sturen ze deze mensen naar huis dan gaat het sowieso mis.

 13. Volgens voorzitter Wendell Meulen van UGTK/Cadmu zijn 2 directieleden bij Inselair die tussen de 40 a 50.ooo NAF per maand verdienen. Dit voor een bedrijf dat bijna failliet is en met overheid steun overeind is gehouden. Het is logisch dat deze directie met een bedrijf dat niet levensvatbaar is, zo lang mogelijk door wilt.

 14. Misschien is een staking dan toch het beste wat dit onder een prive luchtvaartmaatschappij `lijdende` eiland zou kunnen overkomen. Belastinggeld gaat het toch kosten, of om er eindeloos geld erbij te moeten passen, of om de ex werknemers van een uitkering te voorzien. Er komt wel een andere maatschappij als er behoefte aan is, en hopelijk is dat een buitenlandse maatschappij, want lokaal snappen we niet veel van luchtvaartzaken, dat is overduidelijk gezien alle debacles op dat gebied hier.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...