30 C
Willemstad
• woensdag 1 mei 2024

Extra | Journaal 30 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 29, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Generieke medicijnen moeten sneller geregistreerd worden en meer worden voorgeschreven

HomeMediaHoyer2 | Generieke medicijnen moeten sneller geregistreerd worden en meer worden voorgeschreven

Peter van Leeuwen in gesprek met Rick Hart

Peter van Leeuwen van Budget Farm

Goedkope generieke medicijnen zouden sneller geregistreerd moeten worden, moeten meer ingezet moeten worden door de SVB en meer worden voorgeschreven door een arts. Dat zegt Peter van Leeuwen van Budget Farm in reactie op uitspraken van Jan Huurman, inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg. Budget Farm importeert alleen generieke medicijnen.

Huurman zegt dat de gezondheidszorg op Curacao te duur is en dat dit mede komt door het gebruik van merkgeneesmiddelen in plaats van generieke medicijnen. Deze merkloze medicijnen hebben dezelfde werking, maar zijn een stuk goedkoper.

Van Leeuwen vindt dat de registratie van nieuwe generieke medicijnen te lang duurt en vindt dat de Geneesmiddelen registratiecommissie hier meer haast mee zou moeten maken.

Importeurs van geneesmiddelen blijven daarnaast merkgeneesmiddelen importeren terwijl er ook generieke geneesmiddelen voorhanden zijn. Volgens Van Leeuwen zijn hier hogere winsten mee te behalen. Van Leeuwen legt de verantwoordelijkheid bij de overheid.

Tijd: 6.03

Bron: Radio Hoyer 2

Dit artikel is geplaatst in

28 reacties

  1. @Sate Batata,
    Wassen neus is beschuldigen zonder bewijs (normaal op deze forum).
    Vervolgens de andere ook nog eens beschuldigen van draaien (bring it on). Dus graag bewijs m.b.t. plagiaat en 2) bewijs m.b.t. ‘door elkaar halen’ van begrippen.

    Ik kan jou een middeltje verkopen, indien nodig, dat je tot rust brengt en mogelijk helderder helpt denken (wel via jou arts!).

  2. @hoedanook

    U blijft de boel proberen te misleiden:

    Het stelen van stukken tekst en hier plaatsen alsof het uit eigen brein komt (plagiaat dus) , heeft betrekking op uw verhaal over Bio-equivalentie. Zie mijn eerste posting (met bron-vermelding) in deze topic.

    Dat u daarna nog twee blunders maakt in uw paracetamol-verhaal (wat ik dus geciteerd had) en dat niet kan corrigeren, bevestigt des te meer dat u “wassen neus” bent en absoluut u geen verstand heeft van medicijnen.

  3. @Sate Batata,
    Nogmaals, what is your case? Wat probeer je aan te tonen?

    Jij citeert mijn tekst: “Je zou gelijk hebben als wij het over de chemische naam (de atomaire of moleculaire structuur van het geneesmiddel) hadden. Zo heeft heeft ‘acetaminophen’ de generieke namen ‘paracetamol’ en ‘calpol’ met als handelsnaam ‘Panadol’.”
    Is het dat je beweert dat dit gekopieerd is???
    Zo ja, a.u.b. gaarne bewijs!!! ‘Maybe then you would have a case to rest’.

  4. @hoedanook

    Vooruit dan maar.

    1) Stukken tekst stelen en hier plaatsen zonder bronvermelding is plagiaat

    2) Iemand die dit schrijft:

    “Je zou gelijk hebben als wij het over de chemische naam (de atomaire of moleculaire structuur van het geneesmiddel) hadden. Zo heeft heeft ‘acetaminophen’ de generieke namen ‘paracetamol’ en ‘calpol’ met als handelsnaam ‘Panadol’.”

    En dan notabene nog de kans krijgt om het te verbeteren, maar het niet doet en de aandacht probeert af te leiden … heeft geen verstand van medicijnen.

    I rest my case
    (uitleg voor hoedanook: I have done more than enough to prove my point, and need say no more)

  5. @Sate Batata,
    What case???? (You are a genius in your own mind).
    Toeval heeft het dat ik mijn boterham met ‘medicijnen’ verdien. A.u.b. verlicht “ons” met jou intelligentie. Misschien doen wij iets verkeerds en kunnen wij zo enigszins ‘waste’ elimineren.

  6. @Sate Batata,
    Wat probeer jij te communiceren? (Tip: gebruik korte zinnen en één taal, misschien is het dan duidelijk). Wat wordt er door elkaar gehaald en berijp jij wel wat bio-equivalentie (of equivalent) betekend?

  7. @hoedanook schrijft:

    “Je zou gelijk hebben als wij het over de chemische naam (de atomaire of moleculaire structuur van het geneesmiddel) hadden. Zo heeft heeft ‘acetaminophen’ de generieke namen ‘paracetamol’ en ‘calpol’ met als handelsnaam ‘Panadol’.”

    Hier haalt u ECHT wat zaken door elkaar. Raadpleeg uw bron en kom terug met een verbeterde versie. Danki

  8. Werking generiek vs merk bij @Trui waar te nemen. @Trui heeft weer eens oprisping. (Generieke) (maag) tabletje dat niet werkt? Of (door dementie) vergeten?

  9. Kunnen Hoedanook en La Stiwz geen kamertje in Betesda gaan delen?

    Dat verlost dit forum van hun oeverloos gezwam en kunnen ze meteen de werking van generiek en merk medicijnen bij elkaar vergelijken.

  10. @LaStiwz,
    Je zou gelijk hebben als wij het over de chemische naam (de atomaire of moleculaire structuur van het geneesmiddel) hadden. Zo heeft heeft ‘acetaminophen’ de generieke namen ‘paracetamol’ en ‘calpol’ met als handelsnaam ‘Panadol’. ‘Generiek’ heeft vaak de connotatie van goedkoop, soms minder effectief of kwalitatief minder. Een imitatie van een merkproduct. Vandaar de noodzaak voor bio-equivalentie testen.

  11. @Jan, waarom is meer bewegen, minder in de auto zitten, minder vlees eten volgens jou dan onzin? En waarom zou men (sommige mensen) niet tegen generieke medicijnen kunnen? Geef daar maar eens antwoord op!

  12. @LaStiwz

    “Heb jij bij de apotheek weleens een andere versie van jouw vaste medicijn meegekregen? Ruim 30.000 respondenten beantwoordden deze vraag met ‘ja’. Meer dan de helft is ontevreden over deze middelen; in 70 procent van de gevallen vanwege bijwerkingen, die bij het oorspronkelijke medicijn niet optraden.”

    Tros-Radar 18/10/2016

  13. @Hoedanook: het gaat hier niet over 2 geneesmiddelen, maar over 1 geneesmiddel, alleen hebben ze twee verschillende namen.
    De werkzame stof is identiek.

  14. @LaStiwz,
    Niets tussen de oren. Bio-equivalentie moet wel aangetoond worden.
    Twee geneesmiddelen zijn therapeutisch gelijkwaardig als ze bio-equivalent zijn, d.w.z de mate en snelheid waarin het actieve ingrediënt in de bloedsomloop terechtkomt na toediening van dezelfde dosis. Dit weerspiegeld identieke effectiviteit en veiligheid.

  15. Als het aan Jan ligt hoeft niemand meer op zijn gezondheid te letten. Neem een ´Jan-wonder generieke pilletje´ en hebt het een leven zonder lichamelijke mankementen, maar je moet er wel tegen kunnen… 🙂

  16. @Jan: generieke medicijnen hebben exact dezelfde werkzame bestanddelen als de (voormalig) gepatenteerde medicijnen.
    De bindmiddelen (voornamelijk cellulose of cellulose gerelateerde) kunnen anders zijn.

    Wetenschappelijk is bewezen dat generieke geneesmiddelen niet meer (ook niet minder) bijwerkingen hebben dan de originele.
    Het zit m.n tussen de oren.

  17. Helaaas zijn er wel mensen die altijd medicijnen moeten slikken. De bekende bs reactie.
    Bewegen doe ik erg veel, 4x pwk na mijn werk de gym in.
    Helaas laten mijn werkzaamheden en ongetwijfeld velen met mij het niet toe, om ‘s morgens vroeg de bus te pakken en daar de rest van de dag gebruik van te moeten maken. Tja de gebruikelijke onzin dus.
    In NL worden ook steeds meer generieke medicijnen voorgeschreven, wel met kanttekeningen erbij, omdat sommige mensen er niet tegen kunnen.

  18. Peter van Leeuwen van Budget Farm maakt reclame voor zijn eigen toko. Laten we eerlijk zijn generieke medicijnen of niet, het is altijd beter als je die troep niet hoeft te slikken.

  19. Meer bewegen, minder auto rijden, en minder vlees eten voorkomt ook veel ziekten. Voorkomen is beter dan genezen (medicijnen).
    En wandelen langs de kustlijn doet wonderen, oeps dat is tegenwoordig alleen voor toeristen toegangkelijk, he, MAN?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties