32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 15:57

Laatste reacties

- Advertentie -

GMANews | Intriges en schandalen achter schermen om VDC Hoofd terug te plaatsen

Pa GMA/News

Familie en vrienden zetten zwaar in om Michael Romer terug te plaatsen

WILLEMSTAD – Van her en der is recent getelefoneerd naar vrienden en kennissen die goed bekend zijn met de familie van het geschorste VDC hoofd Michael Römer om invloed uit te oefenen op Minister President Koeiman en Minister van Justitie Ornelio ‘Kid’ Martina om hem kans te geven zijn functie bij de Veiligheidsdienst Curacao (VDC) te behouden .

“God moet zelf advies bij mij in winnen” aldus de standaard uitspraak van het VDC hoofd als hij een verschil van mening heeft met zijn ondergeschikten over  beledigingen. “Ik ga over ieder en alles om mijn doel te bereiken, en niemand kan me hier weg krijgen” zijn enkele uitlatingen die zijn collega’s hebben aangehaald, die hem niet meer terug willen zien op zijn functie.

- Advertentie -

VDC Hoofd Michael Römer, die onlangs door de vorige demissionaire regering werd geschorst gaande een integriteitsonderzoek, heeft zich schuldig gemaakt naar o.a. illegaal tappen van vrienden en vijanden, alsook misbruik gemaakt van zijn functie.

Het veiligheidsdienst hoofd heeft in zeker twee gevallen ervoor gezorgd dat gezinnen uit elkaar gingen. Romer had met vier vrouwelijke ambtenaren in hoge functie buiten echtelijke relatie aangeknoopt, om zodoende aan informatie te komen. De vier gevallen die bekend zijn geworden, zijn een vrouwelijke inspecteur van politie, een leidinggevende bij de vreemdelingendienst op Hato, de vrouw van politieke ex leider Alex Rosaria, ex-waarnemend hoofd bij de Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT), en een vrouw die top functie heeft bij Bureau Buitenlandse Betrekking in Fort Amsterdam. Deze laatste heeft goede contacten binnen politiek Den Haag.

Het VDC hoofd kwam aan zijn informatie door misbruik te maken van zijn macht en gedrag als een loverboy. Hij startte de affaires met hen omdat hij geen runners meer had of andere informanten sinds hij werd benoemd door toenmalige premier Gerrit Schotte, die de Colombiaanse maffia gevoelige informatie heeft overhandigde.

MANIEREN OM SCHORSING ONGEDAAN TE MAKEN

- Advertisement -

Familie en een groep vrienden hebben na zijn schorsing nagenoeg alles betracht om Römer in zijn positie bij de veiligheidsdienst te handhaven. Naar verluidt bleek dit echter niet realiseerbaar. Een aantal andere mensen die hem in het verleden met hand- en spandiensten hebben geholpen om in functie te komen, zijn nu ingezet om invloed uit te oefenen op de minister president en de minister van justitie om Romer nog een kans te geven.

Zo schijnt zelfs de voormalige Gouverneur van de Antillen Mr. Frits Goedgedrag door kennissen en familie van Römer benaderd te zijn om van de regering op Curaçao te eisen hem terug te plaatsen als Hoofd VDC.

Vrije vertaling van:

WILLEMSTAD. – Ounke e hefe di VDC te ainda no ta ser persigi pa algu
kastigabel, di parti di OM na Korsou tòg ta kuestiona su integridat i manera kos
ta pinta esei i esaki ta pone ku e lo keda di skors te ora ku gobiernu tuma un desishon den su kaso.

E investigashon ku Landsrecherche a hasi na Korsow a keda entrega na OM i ta mustra den direkshon ku no a duna keho pero tin kuate rpollis ku nan a skucha komo testigu den e kaso di supuesto maltrato ku a ekda desmenti den su totalidat.

A skucha tambe miembronan di un patruya polisial kendenan na prinsipio di aña pasá mester a inteerveni despues di un persekushon den un gera riba kaya entre e pareha.

A skucha koleganan di Römer relashoná k su funshonamentu komo hefe kendenan a duna komentarionan ‘eksotiko’ manera “Ku e ta pasa over di ken ku ta pa logra su meta personal i ku Dios mes tin di baha foi shelu pa tuma konseho serka dje”.

Tur esakinan a pone ku ounke PG no por laga persigi Romer pa algu kastigabel tog a duna e konseho na su doño di trabow p’esaki hasi un investigashon di
integridat pa nan wak ta ken nan tin komo hefe na VDC i ke pregunta ku si esaki por keda einan.

Ta bin aserka tambe ku aparentemente Römer tabata hasi uso di su funshon pa por a ‘spiona’ otronan ineseriamente, ku aparatonan di VDC. Sigur e damanan
kende e tabatin relashon ku nan.

Su kontaktonan (femenino) e tabata rekruta den servisonan i departamentunan foi unda e por a usa nan pa yega na informashon i bria den bista di su ministernan. E tabata buska kontakto na servisionan manera e propio KPC, Imigrashon, MOT, i den seno diplomatiko na BBB i otronan mas.

Esaki paso tur otro kanalnan ku antes tabata supstansia e ex hefe ku informashon a bira lomba pa Römer debi na su vinkulonan ku Schotte i otronan kua hinka VDC den man di agentenan Colombiano.

AIVD di Hulanda a hasi pregunta kaba na èks minister presidente Ben Whiteman i kera sa ku si ainda por tin konfiansa den e funshonario aki, i tambe ta exigi un investigashon.

Pa loke ta Aruba esakinan aya pa algun tempu no tin kontakto ku Romer i no ta desea esaki tampoko Mas den nos edishon di mañan.

TA BUSKA MODA PA E KEDA
Famianan i nan grupo di amigunan ta hasiendo todo por todo pa Michal Römer por keda na su puesto di hefe na VDC. Lokual ku awor aki ta mustra di ta algu ku no realisabel. Varios persona kual e famia aki a hasi fabor pa kolokanan den sierto funshon gubernamental a ser pidi pa tuma kontakto ku minister Presidente Koeiman i Minister di Hustisia Martina pa por duna e gai aki un chens mas.

Un otro persona ku tambe a ser pidi pa por hasi un bon palabra pa Römer ta ex -gobernador Frits Goedgedrag. Esaki paso te a firma e dekreto pa nombre den tal posishon. Tin algun finansiado di partidonan tambe ku a ser aserka. Asina lew e intigra aki ta yega

Bron: GMA News

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. Romer weet ook wel dat het onmogelijk is om terug te keren bij het VDC. Hij heeft inmiddels een rottend en stinkend CV opgebouwd waarmee hij zelfs niet meer bij Bob’s Carwash aan de bak komt. Nee, met ratvocaat Braam is hij uit op een afkoopsom van een paar jaar salaris.

  En Anne Marie Kenma had al lang Delvria Rosaria eruit moeten gooien bij het MOT. Het MOT is een instituut waaraan geen enkele twijfel voor wat betreft integriteit mag bestaan, en het hoofd dat de kama sutra van voor naar achteren en dan van achteren naar voren doet met een marionet van de crimineel Schotte over wie tig MOT meldingen zijn gedaan is te idioot voor woorden.

  Wie gaat er nog MOT meldingen doen als er een gerede kans bestaat dat het onderwerp van die meldingen (Schotte in dit geval) daarover geinformeerd wordt?

  Sterker nog, ik denk dat organisaties juridisch sterk staan als ze weigeren MOT meldingen te doen zolang Delvira daar nog zit. En iedere dag dat ze daar nog langer zit wordt ook de positie van Anne Maria Kenma nog meer onhoudbaar.

 2. Als je zoals Elvira Statia Rosaria met de hypocriete creep Michel Romer het bed induikt heb je wel erg weinig niveau.

  Wat een ordinaire sloere is Elvira Statia Rosaria! Een enge laffe gladjanus als Micher Romer liggen krikken!

  Maar Anne Marie Kenma van het MOT vind het allemaal prima.

 3. @Mossel vergeet niet hoe Geomaly Martes en Dito Vlieg ook een uiterst dubieuze rol speelden. Niet alleen keurde Martes de benoeming van Corallo’s rechterhald als Voorzitter Raad van Commissarissen van de Centrale Bank goed, ook vond hij het prima dat de VDC informatie werd gekopieerd. En ook vonden ze prima dat Romer welwillend wegkeek bij de screening Farc Monk, Carlos Trinidad, Creditcard Asjes en Fraudelijne. Romers toezichthouders Martis en Vlieg negeerden eerder ook al zijn negatieve screening uit 2009, hier https://knipselkrant-curacao.com//negatief-screeningsrapport-vdc-hoofd/

  “Het hoeft geen betoog dat de besproken arrogantie, hypocrisie, discriminatie en gebrek aan veerkracht, waar een algemene consensus over bestaat, ons ernstige zorgen baart”

  , aldus de opstellers van het rapport over Römer. Ze hebben ‘diepgaande gesprekken’ gevoerd met verschillende personen over Römer.

  “Het beeld dat we krijgen van Römer is dat hij iemand is met gebruiksaanwijzing. We hebben het gevoel dat de ondervraagden eerlijk aan ons hebben verteld wat en hoe ze de samenwerking met hem ervaren hebben. Ze waren te spreken over zijn vakkennis (onderzoeksmethoden) en inzet maar wezen tegelijkertijd op het feit dat hij enkele cruciale tekortkomingen heeft.”

  Heel bijzonder allemaal!

 4. @Abraham Mossel. En wat dacht je van deze 2 Commisie van Toezicht op de VDC leden: Eduardo Vlieg (voorzitter van de Bezwaaradviescommissie) en Geomaly Martes (directeur Soab): Martes en Vlieg vonden de berichtgeving in de pers, waarvan de strekking was dat de integriteit van de heer Römer niet boven twijfel was verheven, feitelijk onjuist en tendentieus.

  ,,Vanwege de mogelijke schade van deze uitlatingen in de pers voor het functioneren van Römer en de daarmee gepaard gaande aantasting van zijn gezag en dat van de VDC, heeft de commissie er bij de minister van Algemene Zaken op aangedrongen stelling te nemen tegen deze berichtgeving en naar buiten te brengen dat de berichtgeving in de pers omtrent de persoon van Römer onjuist is en dat er geen enkele aanleiding is om aan zijn integriteit te twijfelen.

  Een en ander heeft ertoe geleid dat de minister van Algemene Zaken in maart 2013 een persbericht heeft doen uitgaan waarin onjuistheden in de berichtgeving in de pers worden rechtgezet.

  Ook nadien zijn er een aantal berichten in de pers verschenen met een soortgelijke, onjuiste strekking. De commissie heeft naar aanleiding daarvan de minister van Algemene Zaken wederom gewezen op het belang dat dit onjuiste beeld wordt weggenomen”,

  “De commissie vond de berichtgeving in de pers, waarvan de strekking was dat de integriteit van de heer Römer niet boven twijfel was verheven, feitelijk onjuist en tendentieus. ,,Vanwege de mogelijke schade van deze uitlatingen in de pers voor het functioneren van Römer en de daarmee gepaard gaande aantasting van zijn gezag en dat van de VDC, heeft de commissie er bij de minister van Algemene Zaken op aangedrongen stelling te nemen tegen deze berichtgeving en naar buiten te brengen dat de berichtgeving in de pers omtrent de persoon van Römer onjuist is en dat er geen enkele aanleiding is om aan zijn integriteit te twijfelen.”

  https://knipselkrant-curacao.com//vdc-pers-negatief/

 5. ik hoop dat ze eindelijk eens een capabel persoon op deze post zetten.
  deze meeloper met de maffia moet er wegblijven…voor altijd.

 6. Mw Kenma had een onbekend kantoorbaantje bij UTS. Raar dat zij een post bij de MOT kreeg.

  Vraag me toch wat voor vrienden deze Romer heeft.. Hetzelfde als vrienden zijn met Stella van Rijn of Ramsey Soemantha

 7. Het is zo wie zo al onberijpelijk dat deze loser, vreemdganger en marionet in dienst van de maffia club van Gerrit de Raaf en zijn gedeteneerde vriend Corallo, na de val van dwerg cq cabouter Gerritje van zijn troon, überhaubt op deze supper vertrouwelijke VDC post mocht blijven zitten, “vraag aan Jasjes, waarom”@ Henk, jou wens komt straks uit als de dwerg de Raaf in het gevang zit, dan worden al zijn door hem politiek aangestelde figuren die fout zijn, van hun positie verwijderd, het kost een hoppie geld,maar dat kost het nu ook inclusief het terorrisme wat ze plegen ” lees, stroom uitval” zij moeten ontslagen worden zonder behoud van uitkering, deze marioneten en loser van die cabouter moeten maar eens aan den lijfe ondervinden wat zij het volk en de belastingbetaler hebben aangedaan met hun medeplichtigheid om samen met Gerrit de Raaf en Corallo het eiland curacrim te destabilliseren, te saboteren en te terorriseren

 8. Een overspel plegend hoofd van de Veiligheidsdienst is natuurlijk op geen enkele wijze te handhaven, maar als hij dat dan ook nog eens doet met de eveneens vreemd gaande directeur van het MOT is dat ronduit idioot.

  Maar dat geldt dus ook voor Elvira Statia, die er bij het MOT al lang uitgegooid had moeten worden.

  Het huidige hoofd van het MOT, Anne Marie Kenma, is absoluut ongeschikt voor haar functie als ze Elvira Statia de hand boven het hoofd houdt.

  Wellicht moeten we de internationale toezichthouder FATF eens inlichten over wat er bij het MOT gaande is.

 9. Deze narcistische payaso is door Schotte bij het VDC neergezet omdat Schotte een laffe marionet nodig had die zijn vriendjes, waaronder Corallo en diens linkerhand Baetsen, positief zou screenen en hem toegang zou geven tot de bestanden van de VDC.

  Nu Schotte voor grootschalige corruptie tot 3 jaar cel is veroordeeld is de positie van Romer uiteraard volslagen onhoudbaar. In zijn positie een affaire beginnen met de sexverslaafde Delvira Rosaria, hoofd van het MOT, is natuurlijk helemaal uit den boze. Ook Delvira zou op moeten rotten bij het MOT, want hoe kon ze het in haar geile hoofd halen om het bed in te duiken met een marionet van Schotte van wie zij toegang heeft tot al zijn MOT meldingen?

  Dat Romer een historie heeft van andere incidenten en door de collega’s van zowel de VDC als die van zijn vorige werkgever uitgekotst wordt, doet er daarom niet eens toe.

  Wanneer zijn de andere benoemingen door Schotte aan de beurt?

  Stella van Rijn?

 10. Er komt nog eens een boek uit over alle zin en onzin van Curacao, het zal absoluut geen promotie zijn maar kan me voorstellen dat het wel een bestseller wordt. “Curacao, triest en om je te bescheuren tegelijkertijd” lijkt me een aardige titel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -