30 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 15:45

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...
- Advertisement -spot_img

Gijzelaars Nigeria nog vast

HomeMediaGijzelaars Nigeria nog vast

Marianne Vos (links), Femi Soewu (tweede van links) Sunny Ofehe (midden) en Erhard Leffers (rechts) tijdens hun trip naar Wari (Nigeria).
Marianne Vos (links), Femi Soewu (tweede van links) Sunny Ofehe (midden) en Erhard Leffers (rechts) tijdens hun trip naar Wari (Nigeria).


Amsterdam – De berichten uit Nigeria dat de ontvoerde Nederlanders in vrijheid zijn, worden inmiddels tegengesproken.

Tekstschrijfster Marianne Vos, drukkerij-eigenaar Erhard Leffers en documentairemaker Jandries Groenendijk zitten volgens de laatste informatie nog steeds vast.

Eerder werden de in Nederland woonachtige Nigerianen Sunny Ofehe en webtelevisiemaker Femi Soewe wel vrijgelaten. De laatste twee werden korte tijd vastgehouden door de Nigeriaanse politie.

Bij de gijzeling is volgens milieuactivist Ofehe één dode gevallen. Dit slachtoffer zou tijdens de kidnap overboord zijn gevallen en geraakt door de schroef van een buitenboordmotor. Over de gezondheidstoestand van de laatste drie vrijgelaten Nederlanders is niets bekend.

Gisteren verklaarde Ofehe dat inmiddels duidelijk is uit welke gemeenschap de kidnappers afkomstig zijn. Er zouden naburige gemeenschappen bereid zijn om de gijzelnemers aan te vallen.

Volgens Nigeriaanse media hebben de ontvoerders hun losgeldeis verhoogd naar 500 miljoen naira (omgerekend ruim 2,2 miljoen euro). De som geld zou bij voorkeur in euro’s of dollars betaald moeten worden. Eerder was er nog sprake van een eis van 10 miljoen naira.

De autoriteiten in de deelstaat Bayelsa zouden intussen een klopjacht zijn begonnen op de ontvoerders. Die zouden zich mogelijk nog in hetzelfde gebied bevinden waar de Nederlanders begin deze week werden gekidnapt. Speciale eenheden geholpen door lokale jongeren die informatie voor ze moeten inwinnen, zijn naar het gebied gezonden.

Politiechef Hilary Opara van de deelstaat Bayelsa waarschuwt andere buitenlanders zonder de benodigde beveiliging niet door het gebied te reizen. De Nederlanders hadden zich volgens hem niet van tevoren gemeld en de veiligheidstroepen wisten dus niet dat ze in het gebied waren.

De veiligheidsadviseur van de gouverneur van Bayelsa heeft de ontvoering veroordeeld. Van een eis voor losgeld had hij naar eigen zeggen niet gehoord. Hij benadrukt dat de autoriteiten niet zullen onderhandelen met de ontvoerders maar er voor zullen zorgen dat de Nederlanders veilig worden vrijgelaten.

 

Bron: Telegraaf

door Bart Olmer

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties