27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

George Hernandez weg als politiek leider DP

HomeNieuwsGeorge Hernandez weg als politiek leider DP

WILLEMSTAD — George Hernandez heeft ontslag genomen als politiek leider en voorzitter van de Democratische Partij (DP). Aanleiding voor het besluit van Hernandez is het resultaat van de DP bij de afgelopen verkiezingen. De partij behaalde 1127 stemmen, terwijl Hernandez zelf 543 persoonlijke stemmen kreeg. “We hebben het niet goed gedaan”, aldus Hernandez.

fHernandez is sinds oktober 2010 de voorzitter van de DP.
Hij nam het woordvoerderschap van de partij op zich, toen voormalig leider Norberto Ribeiro ermee kapte.
Nu kiest hij ervoor om afscheid van de politiek te nemen en naar het vakbondswezen terug te keren.
Hernandez was lid van het bestuur van de Abvo, maar werd nadat hij op de kandidatenlijst van de DP verscheen, conform de statuten van de vakbond geschorst.

Hernandez kondigt aan dat hij weer actief wil zijn in het lokale vakbondswezen.
Al met al is Hernandez te spreken over de twee jaar die hij op de politieke voorgrond heeft getreden bij de DP.
Hij ziet de periode waarin hij voorzitter en later politiek leider van de rode partij is geweest als een leerzame ervaring.
Maar hij geeft nu aan dat hij toch terug wil naar het vakbondswezen.
De DP heeft ook een eerste evaluatie gemaakt van de verkiezingen.
De partij zal de resultaten binnenkort bespreken met Laboral, waarmee zij bij de verkiezingen van 19 oktober een lijstcombinatie aanging.
Maar Hernandez, die inmiddels al van de DP zijn ontslagbrief heeft gekregen, is van mening dat DP/ Laboral gehinderd werd door een gebrek aan fondsen om campagne te voeren.
Volgens hem hadden de twee partijen een budget dat ver onder de ton zat.
Volgens Hernandez hadden sommige partijen een veelvoud hiervan te besteden tijdens de campagne.
Op de vraag hoe het nu verder moet met de DP, stelt Hernandez dat het voltallige DP-bestuur op dit moment demissionair is, aangezien er om de twee jaar verkiezingen gehouden worden.

 Verkiezingen

De Democratische Partij (DP) kiest op zondag 25 november een nieuw bestuur.
Dit geeft vicevoorzitter van de partij Alwin Keli aan. Nog deze week zal er een oproep en een persbericht uitgaan, waarin de verkiezingsdatum bekend zal worden gemaakt.
Het is aan het nieuwe bestuur dat na 25 november aan zal treden om te bepalen hoe het nu verder moet met de rode partij, aldus Keli.
Onderdeel van dit traject zal zeker een evaluatie van de afgelopen verkiezingen met verkiezingspartner Laboral zijn, geeft de vicevoorzitter van de DP aan.

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties