27.2 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 05:25

Laatste reacties

- Advertentie -

Geen onregelmatigheden portfolio Premium Capital

Onderzoek nog gaande

Premium Capital Appreciation Fund NV

WILLEMSTAD — Het onderzoek naar de portfolio van het investeringsfonds Premium Capital Appreciation Fund NV is nog altijd gaande, maar voorlopige resultaten wijzen uit dat onderliggende documenten ‘de portfolioposities, zoals die gerapporteerd zijn aan het fonds, ondersteunen’.
Wel heeft het fonds verlies geleden.
Dat meldt Eric Andersen, directeur van het op Curaçao gevestigde Eclipse Consulting LLC.
Dit bedrijf is de ‘managing director’ van het betreffende fonds, dat begin november in verband werd gebracht met het ‘Interbolsa-schandaal’.

Het investeringsfonds is in handen van 1260 voornamelijk Colombiaanse investeerders die allen cliënt waren van Interbolsa.
Dat was het grootste effectenmakelaarskantoor van Colombia, totdat het geliquideerd werd wegens betalingsproblemen.
Ook werd in diverse Colombiaanse media gezegd dat Interbolsa via Premium Capital op Curaçao geld weggesluisd had.
Als gevolg daarvan zou het fonds haast geen activa meer bevatten.
Als reactie wilden de investeerders hun geld terug.
Premium besloot daarop om het fonds te bevriezen en de portfolio te laten onderzoeken door een advocatenkantoor uit Bogota, Jaime Granados Pena & Asociados.

- Advertentie -

Eclipse
Eclipse is volgens Andersen ‘verantwoordelijk voor het aanwijzen van en toezicht houden op het werk van dienstverleners en het erop toezien dat de structuur en uitvoering van het fonds zo zijn georganiseerd dat er een correcte scheiding van taken is, om zo zeker te zijn van de integriteit van uitvoering en rapportage’.
Het advocatenkantoor van Jaime Granados Pena werd door Eclipse ingehuurd ‘om:

  • de belangen te behartigen van de investeerders,
  • om mediarelaties in Colombia te onderhouden,
  • het fonds te representeren tegenover de Colombiaanse autoriteiten
  • en om een forensisch onderzoek uit te voeren naar het geld in het fonds, waarvan de resultaten in de rechtbank gepresenteerd kunnen worden’.

Volgens Andersen is het geld niet ‘verdwenen’, zoals werd gespeculeerd, maar is de waarde van het fonds wel gedaald, ‘wat niet ongebruikelijk is in een portfolio, omdat investeringen per definitie risico inhouden’.
Hij schat dat investeerders tussen 65 en 80 procent van hun belegde geld terug kunnen krijgen.
Het fonds is volgens Andersen momenteel bezig met het liquideren van de portfolioposities, met de intentie om geld pro rata aan de investeerders uit te kunnen keren.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -