30 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

CC | Prime Minister Wever-Croes: Aruba is doing better than Curaçao and Sint Maarten

ORANJESTAD - Prime Minister Wever-Croes points out in a press release that Aruba is performing better in the execution of the country packages than Curaçao and Sint...

DH | Government says none of its systems compromised

PHILIPSBURG--The Information, Communication and Technology (ICT) Department of the Government of St. Maarten was alerted to a phishing email blast originating from the email account of a...

Democracy now! | Thursday, September 21, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Nederland wil geld verdienen aan Aruba’

John Samson Den Haag en Aruba hebben nog geen deal bereikt over hoe de corona-leningen terug te betalen. Wel klinken opnieuw felle verwijten: Nederland wil geld verdienen aan...

NTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

Melissa Stamper Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger (AVP) gaat samen met vijf andere verdachten in hoger beroep in de corruptiezaak Avestruz.   De rechtbank heeft woensdag op hun verzoek...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Vijf typisch Nederlandse gewoonten

HomeMediaDolfijnFM | Vijf typisch Nederlandse gewoonten
Vijf typisch Nederlandse gewoonten
Vijf typisch Nederlandse gewoonten

Of we er nu trots op zijn, of niet, Curaçao en Nederland zullen altijd een speciale verbintenis met elkaar hebben. Een baklading aan Nederlanders komt jaarlijks naar ons zonnige eiland toe, en viert hier uitbundig vakantie. Of sterker nog, gaat hier wonen.

Andersom zien we het ook wel, Curaçaoënaars die naar Nederland trekken, om precies dezelfde redenen. De Curaçaoënaars die vol moed vanaf Hato in het vliegtuig stappen, komen in Nederland vaak terecht in een complete cultuurshock.  Wij hebben vijf Nederlandse gewoonten voor je op een rij gezet:

1. Nederlanders pakken altijd de fiets

image-5290237

 

 

 

 

 

Regen, wind of zonneschijn, Nederlanders pakken massaal het stukje oud-ijzer uit de schuur. In het ruim 41.000 vierkante kilometer grote kikkerlandje is op de fiets naar je werk, vrienden, familie, achterbuurvrouw, plaatselijke buurtsuper of stamkroeg gaan heel normaal. Het liefst fietsen Nederlanders met zijn allen. Daarom moet je ook niet raar op kijken als je bij een oversteekplaats moet stoppen voor een vijftigtal fietsers. Zelfs in plaatsen waar je niet kunt fietsen (lees; Amsterdam), vinden Nederlanders als een slang in de jungle hun weg. Nederlanders = fiets, en fiets = Nederlanders.

2. Een relatie met je knipperlicht

IMG_1433

 

 

 

 

Ook willen Nederlanders je al-tijd laten weten waar ze heen gaan. Nederlanders houden van hun knipperlicht. Kijk daarom niet gek op als je door een drukke stad rijdt, en je een lichtshow vergelijkbaar met Las Vegas mag aanschouwen. Het gebruiken van een knipperlicht is zelfs een vast onderdeel bij het behalen van je rijbewijs.  Wat nu als je (nog) geen auto hebt? Dan steken Nederlanders bij het afslaan hun hand uit! Zó gek zijn ze op richting aangeven.

3. Mag de hond mee?

media_xl_916882

 

 

 

Naar het strand, naar de kapper en zelfs naar die ene vervelende schoonmoeder. De hond moet en zal altijd mee. Honden in Nederland reizen jaarlijks meer af dan een gemiddelde trekvogel. Geen idee waar het vandaan komt, maar Nederlanders kunnen hun honden niet voor vijf minuten alleen laten. Een uurtje wandelen is begrijpelijk, maar vier-en-twintig uur per dag met je trouwe viervoeter optrekken hoeft nu ook niet per sé. Gun de brave beestjes wat rust, Nederlanders!

4. ‘Het is lekker weer’

053454b1d260e445f6175ec05858b914

 

 

 

 

 

Hoe warm klinkt 20 graden? Juist! KOUD! Nederlanders springen een gat in de lucht zodra het 20 graden is. Sterker nog, dat is dan zelfs nieuws. ‘Kortebroekenweer’ noemen ze dat. Op Curaçao is ’20 graden’ óók nieuws. Dat zou betekenen dat we dichtbij de koudste temperatuur ooit zouden zijn (19 graden). Het ergste nog is dat als Nederlanders op vakantie naar een warm land gaan, ze gaan klagen over de hitte. Want 30 graden, dat is wel écht heel warm.. maar dan ook écht…

5. Over weer gesproken: SNEEUW!

10731081_10202177733563097_456902186609839224_n

 

 

 

 

 

 

Stel je even de volgende situatie voor: Je wordt wakker in je bed, stapt uit je bed en kijkt uit je raam. Waar normaal gesproken je tuin vol tulpen hoort te zijn, ligt nu enkel een witte, koude massa. In Nederland valt ongeveer 30 dagen per jaar sneeuw. Sneeuw valt vooral tussen de -5 en -20 graden. Geen wonder dat Curaçao nog nooit écht te maken gehad heeft met sneeuw. Nederlanders kijken massaal uit naar een witte Kerst, maar zijn na drie dagen alweer uitgekeken op al die sneeuw.

Zo! De eerstvolgende keer dat je naar Nederland reist, kijk je een stuk minder op van al die gewoonten die Nederlanders hebben. Graag gedaan!

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het knipperlicht is niet speciaal van Nederland, heel de wereld gebruikt de richtingaanwijzer, alleen hier op Curacao gebruikt men die niet. Dus deze valt duidelijk af als typisch Nederlands.
    Ook de 20 graden slaat nergens op. Heb kennissen in Alaska die bij 15 graden al in t-shirt en korte broek lopen. Het is gewoon inherent aan wonen in een ander klimaat.
    En ‘mag de hond mee’ is ook geen typisch Nederlandse gewoonte. Er zijn hordes die geen hond hebben, dus om daar nu over te gaan generaliseren is onzin. Men gaat graag in het weekend wandelen aan zee of in het bos en dan gaat de hond uiteraard mee. Denk meer dat dit te maken heeft met het idee dat de hond echt een onderdeel van het gezin is, plus het verantwoordelijkheidsbesef dat je voor het dier moet zorgen.
    Overdreven dus om te stellen dat de hond overal mee naar toe moet.

    Kortom, geen idee wie dit lijstje heeft samengesteld, maar die persoon heeft er maar een slag naar geslagen. Als je dan toch een lijstje wilt maken doe het dan ook goed, maak er geen half werk van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties