28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Samira Rafaela niet in het Europees Parlement

Samira Rafaela heeft nog een klein kansje bij de komende Brexit

De Curaçaose Europa-kandidaat Samira Rafaela komt niet in het Europees Parlement. Haar partij, D66 ging terug van vier naar twee zetels en zij stond op plek drie van de kandidatenlijst.

Zij voerde als enige ook campagne op de drie Benedenwindse eilanden. Rafaela heeft nog een klein kansje. Als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie vertrekt, krijgt Nederland er drie zetels bij.

- Advertentie -

Maar de kans dat een daarvan naar D66 gaat, is ook klein.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

15 reacties

 1. Het is toch apart hoe een vrouw, een zwarte vrouw nota bene lid van het Europees parlement wilt worden. Wij weten allemaal hoe het Euro parlement jaren passief heeft toegezien hoe onze zwarte broeders en zusters dood aanspoelden in Lampadusa zonder één vinger uit te steken.

 2. @opmerker, Als ze niet dom is dan mag ze wel een cursus presenteren gaan doen. Reden dat je in de EP wil.. Er moeten meer vrouwen en zwarten in het EP gaan… Tja als dat je reden is dan snap je iets niet!

 3. Reacties: Alvorens commentaar te geven check even haar achtergrond. U zou beter eerst haar biografie moeten lezen.
  Echt geen domme meid!, maar misschien bij de verkeerde partij (D66) aangesloten.

 4. Ik vroeg mij ff af of de heren iets tegen dames hebben in hoge posities? Vind ik wel passend in een maatschappij met méér voor mannen. Het is bekend dat mannen de revolutie leiden, ook al weten ze niet welke kant die revolutie op gaat. En uiteraard kunnen ook vrouwen door bestuurlijke begeerte overmand de eigen zakken vullen. Maar dat hoeft niet. Want elke niet bonafide bestuurder loopt uiteindelijk tegen de lamp. Dat kan veel scherven opleveren. Wie begint de kruistocht tegen corruptie, gunstenverlening en gunsten eisen? Dan schrijven we een artikel in hoofdletters over de grote redder of redster in de nood. Ik hoop dat het Samira wordt of een andere dame van stand.

 5. Ik moet zeggen dat ik de positie van Samira Rafaela op de lijst van D66 wel verdacht hoog vondt. Het schijnt dat Rafaela de Neysa-Isenia en Anuschka Cova van D66 is.

  Het is geen wonder dat de Euro sceptici flink wat terrein winst hebben geboekt. Het is een geld verslindende bezigheid dat hele Europa gedoe, parlementariërs die in Brussel wonen en torenhoge reiskosten indienen.

 6. Wat een ongelofelijk negatieve reacties. Juiste de reden waarom er geen vooruitgang wordt geboekt op Curaçao. Deze dame heeft haar strepen verdiend. Los van het feit of het een luizenbaan is of niet.

 7. Renee van Aller stelt: ‘Samira kan het niveau van Curaçao aanzienlijk verhogen.’

  Beste Renee, dat niveau is zo laag dat een chimpansee uit Parke Tropical het niveau nog zou verhogen. Een stelling van niets dus.

  Maar serieus: die dame ziet er erg jong uit met ongetwijfeld een CV van een kwart A4’tje. Erg pretentieus om daarmee de politiek in te gaan, en nog wel die van Europa. Ik zou zeggen probeer het eerst eens in Soto, dame. Kan Pik Pisas je nog enige tips geven ook.

 8. Jammer, ik had op haar gestemd. Ik denk dat ze het heel goed gedaan zou hebben. Maar D66 heeft veel verlies geleden. Niet alle heren & dames bestuurders zijn geneigd tot criminaliteit. Samira kan het niveau van Curaçao aanzienlijk verhogen. Van schrik wordt iedereen wellicht integer en is het afgelopen met gunsten vragen en verstrekken. Lijkt mij geweldig.

 9. Dachten wij echt dat wij het verschil zouden kunnen maken? 370 stemmen, en nu gaan we de Britten helpen met hun Brexit zodat deze lieve meid alsnog mag aanschuiven ergens tussen Straatsburg en Brussel.

 10. Danki dios.

  Op Curacao is de politiek een afvalbak voor criminelen (MFK lijst) en mislukkelingen (Menki Rojer), maar niemand in de wereld die dat ziet.

  Als we ze echter ook nog in het Europees parlement gaan plaatsen staan we internationaal voor aap (als dat laatste woord mag van de comment polis voeg ik eraan toe dat we dan in de aap gelogeerd zijn).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -