29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 20:32

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Nieuwe onderwijsminister wil normen en waarden terug

Kabinet Rhuggenaath is nog op zoek naar een minister van Volksgezondheid.

Curaçao heeft sinds gisteren weer een minister van Onderwijs. Steven Croes van de PAR is door de Gouverneur beëdigd.

Hij mag het vier maanden proberen en dan zijn er alweer verkiezingen. De nieuwbakken minister zegt de normen en waarden weer terug te willen brengen in de schoolbanken. Een nulmeting zou basis moeten zijn om de problemen in het onderwijs aan te pakken.

Het kabinet Rhuggenaath is nog op zoek naar een minister van Volksgezondheid. Die post wordt nu tijdelijk waargenomen door Zita Jesus-Leito van Verkeer en Vervoer.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. MAVO klantje of niet, de man, moet toch ergens beginnen?
  Slim is hij wel, hij gebruikt de proven maar sleetse slogan
  Normen en Waarden.
  Ethiek laat hij wijselijk buiten boord, anders had hij zichzelf
  in de voet geschoten.
  Met een beetje ethiek in zijn mars had hij wijselijk bedankt voor deze functie, tenzij het water hem aan de lippen staat.
  Overigens mooie en ver vooruit bedachte zetten. De stap van bestuurslid van de PAR naar de actieve politiek is maar een kleine stap naar beneden en een fluitje van een cent. Als bestuur van de PAR, bepaal je het spel en de knikkers. En dus deze tomeloze ambitie om vlak voor de verkiezing exposure te krijgen had tot gevolg dat die ene knikker met wowo di pushi, rabu sushi geknikkerd moest worden. Wie zoekt die vind, dus die stok was al snel gevonden. Jammer voor dat kind, ze was helemaal van onderen af aan begonnen met kuri campaña, pamfletten kopiëren, parti djoes en ander hand en spandiensten en dacht dat ze gebakken zat.
  Quitate Tu Pa Ponerme Yo is een bekend liedje van Eddie Dee en is vaak van toepassing in de politieke stoelendans carrousel. De PAR heeft een vaste en harde kern for who the PAR can do no wrong omdat die partij hun klasse en belangen verdedigd en waarborgt.
  Hard vallen zal de partij dus niet, een landslide evenmin.
  Nu maar kijken naar de zwevende kiezer die een olifantengeheugen heeft in maart om deze rekening voor de belastingbetaler betaald te zetten.
  Ik zal in ieder geval de meetings van alle partijen aflopen om gratis T shirts te krijgen, voor wanneer ik ga harken in de tuin, de auto baad en ik mijn schoenen laat uitboenen.

 2. Wat kijk ik uit naar de verkiezingen als ik dit soort artikelen lees. Ik weet, welke regering er ook komt, kwa resultaten zal het allemaal niets uitmaken (immers het nivo van het volk/overheid blijft – laat ik het vriendelijk duiden – “steady”), maar dan zijn we in ieder geval van deze regering met alle mooie praatjes verlost. Heb me in alle jaren op deze klip nog nooit zo geergerd als in deze laatste vier jaren. “Normen en waarden terug in de schoolbanken”…. Op zichzelf bezien helemaal geen slecht plan, maar in dit korte tijdsbestek gaat er natuurlijk helemaal niets, nada, nul gebeuren. Wie houdt wie nou voor de gek? Het is een onzinnige en ook onbegrijpelijke aanstelling van een extra minister. Waarom niet gewoon iemand die wel deskundig/ervaren is op het betreffende terrein… Wat is daar nou op tegen? Of heeft de PAR wellicht te weinig kwaliteit in en rondom de partij? Of is het stiekem toch weer een benoeming obv family en friends relatie… En dat na alle dubieuze benoemingen die we deze regeringsperiode reeds de revue hebben zien passeren (en die nog gaan volgen bij GCB)? De PAR zou alles toch anders doen, integer, transparant, etc? Er is weinig van terecht gekomen. Deze benoeming komt over als de zoveelste middelvinger richting de plebs. Danki.

 3. Je hebt maar 1/2 jaar.
  Doe een kreet, waar iedereen het mee eens kan zijn en die niets zegt.
  Knoop er een 0 meting aan, 0 wat voor 0?
  En je kan vriendjes aan een overbetaalde baan helpen die een 0 meting gaan doen op de normen en waarden in de school banken.
  De waarde van een dergelijk onderzoek of meting is al bekend 0.
  Als dit een succes is, dat wil zeggen als er niet veel maatschappelijke kritiek op komt.
  Kan je zeggen dat je de kwaliteit van het onderwijs wil gaan verhogen. Mooie kreet, waar iedereen het eens kan zijn.
  En dan begin je met een 0 meting, daar is dan positieve ervaring mee opgedaan.
  En de vriendjes hebben weer werk.
  Waarom niet stellen dat normen en kwaliteit in het onderwijs zo ver vervaagt zijn dat ze met een vergrootglas nog niet zichtbaar worden.
  Dat het vervagen van de normen door afgelopen ministers en ministeries het onderwijs in een put zit en dat er een zeer slechte aansluiting is op het vervolg onderwijs in het buitenland.
  Dat dit nu aangepakt moet. En daar zijn geen 0 punten of een vaststelling meer voor nodig.

 4. Laten we de norm invoeren dat corruptie bestraft gaat worden met één straf: opgevreten worden door de krabben.

  En met betrekking tot die waarden: alle bestraften van corruptie raken al hun bezittingen kwijt. Die worden dan verkocht en verdeeld onder de armen.

 5. 4 maanden Minister en daarna laat je jezelf benoemen binnen de overheid. Natuurlijk wel met het Ministers salaris en een aanstelling als Diensthoofd. Ondertussen neem je nog wat vriendjes en bysides aan.
  Dit hebben we wel vaker gezien… En Steven blijft tot zijn pensioen Ambtenaar.

 6. Hij had bij zichzelf moeten beginnen en voor een paar maanden de benoeming niet moeten accepteren!
  Een HAVO cliënt als minister.
  Een MAVO cliënt als min prez

  Curaçao is de risée can het Caribisch gebied! De

 7. De normen mag je houden, meneer Croes, maar geef ons inderdaad snel de waarden terug.

  De waarde van alle snoepreizen van AlKLM Walle.

  De waarde van alle aanbestedingen aan familieleden door lola Leito, en de waarde van de salarissen van alle aan haar familieleden gegeven baantjes.

  De waarde van businessclass vliegtickets, vijfsterrenhotels en riante daggeldvergoedingen van PARtijgenoot en dansleraar Wacko Walroud voor bezoeken aan hitech verkeersbeurzen.

  De waarde van de steun door Ruggenaath aan het al lang failliete Insel Air, DERTIG MILJOEN, heel toevallig (Edward Heerenveen) zijn buurman op Julianadorp.

 8. Iedere minister van welke partij dan ook (uitgezonderd de partido di MFK van Mafia, Fraude i Korupshon i KdN van Korsou di Mi ,want met platsvoerse boeverij en kiezersbedrog heb ik het niet zo op) moeten we een kans geven. Echter hoe iemand de normen en waarden binnen een half jaar wil verbeteren is mij een raadsel. Maar goed; niet geschoten is altijd gemist en misschien kan hij een aanzet maken. En dan maar hopen dat een volgende regering daarmee verder gaat… Eksito! Succes!

 9. Ha ha ha ha!

  Normen en waarden terug? Croes is notabene benoemd door zijn oud Citco collega Ruggenaath die eerder al zijn buurvrouw mafiameid/goldddigger Stella van Rijn benoemde tot voorzitster van – ja, echt waar – de commissie Integriteit! Hoezo, normen en waarden?

  Normen en waarden bij de PAR? Lola Leito die haar hele familie via de overheid werk verschaft? Senora Snoepreis AlKLM Walle?

  Laten we de stop maar uit dit kuteiland trekken en het laten afzinken naar de bodem van de zee.

 10. …”Wiens en welke normen en waarden”….
  Hopelijk niet die van deze regering, want die zojn echt niet prettig voor hetvwelzijn van deze community!

  Die van vorige regeringen overigens ook niet.

 11. Laten we elkaar geen mietje noemen, de man komt als een eikel over. Hij wilt de staat van gebouwen inventariseren en de opdracht voor verbouwing moet naar een bevriende aannemer en het liefst met geld uit Nederland.

  Deze randdebiel gaat de gemeenschap alleen maar geld kosten en zal weer veel kinderen de kans op goed onderwijs ontnemen.

  Het leven bestaat uit fases en als wij in de laatste fase (in de herfst van ons leven) zijn, gaan we ons vragen “hoeveel meters wij vanaf ons geboorte hebben gemaakt”.

  Het is allemaal vrij simpel, wij moeten ervoor zorgen dat alle kinderen een gelijke startpositie hebben.

  De enige manier om dit te bereiken is om te investeren in kinderopvang en crèches waarbij alle kinderen aan de zelfde start streep kunnen beginnen..

 12. Normen en waarden gelul net als Balkenende 18 jaar geleden. Gewoon napapegaaien wat Balkenende toen had gezegd. Wiens en welke normen en waarden ?

 13. Via een nulmeeting Normen en waarden terug in de schoolbanken…..
  Prima….
  Nulmeeting , via een onderzoek/ meeting?
  Laat me raden, gaat 4 maanden duren?
  We moeten een lik op stuk beleid Minister hebben, die van aanpakken weet, prioriteiten stelt, een top oordeelvaardigheid heeft.

  Niet een die eers allerlei onderzoeken entameert en al lintjesknippent de resultaten afwacht…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -