DolfijnFM | Invasief koraal rond Curaçao blijkt oude bekende inheemse soort

Juist nu koraalriffen wereldwijd en ook rond Curaçao onder druk staan, is het belangrijk om te weten dat nieuwe soorten niet invasief hoeven te zijn en hier dus horen.

Een koraal dat in riffen rond Curaçao is ontdekt, blijkt geen invasieve soort te zijn, maar een inheemse soort die uit dieper water omhoog is getrokken.

Dat is de conclusie van wetenschappers van onder andere CARMABI. Juist nu koraalriffen wereldwijd en ook rond Curaçao onder druk staan, is het belangrijk om te weten dat nieuwe soorten niet invasief hoeven te zijn en hier dus horen.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Invasief koraal rond Curaçao blijkt oude bekende inheemse soort

  1. LuMa je moet dat aluminium hoedje even afzetren, er is hier geen conspiracy gaande. Het koraal sterft wel degelijk af. Ik heb vieeo die je geplaatst hebt bekeken en behalve een vent die zegt dat ‘er niets aan de hand is’ komt er geen enkel bewijs naar voren dat je redenering juist is. Mocht je betere bronnen hebben zien we die graag tegemoet! Anders gewoon rustig gaan zitten en je mond houden

  2. De onzin van het afsterven van koraal. Helaas worden velen verkeerd geïnformeerd , en als je de waarheid verteld wordt je ontslagen want het gepeupel mag het niet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *