29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Overnamekandidaat Insel Air kampt met groeistuipen

HomeMediaCuracaoNieuws | Overnamekandidaat Insel Air kampt met groeistuipen

Harald Linkels

InterCaribbean Airways | Daily Herald

Willemstad- De beoogde overnamekandidaat van Insel Air, het op de Turks and Caicos gevestigde interCaribbean Airways, kampt met behoorlijke groeistuipen en daardoor ook met een sub-optimale vluchtuitvoering.

Dat blijkt uit een uitgebreide aankondiging van de luchtvaartmaatschappij op haar website en sociale media. De verontschuldiging volgt op een regen van klachten over vertragingen en annuleringen bij de maatschappij.

In wat de luchtvaartmaatschappij omschrijft als een “Sincere Apology to our Customers” biedt interCaribbean directeur Lyndon Gardiner zijn verontschuldigingen aan voor de ontstane situatie. Volgens Gardner is de situatie te wijden aan een relatief snelle groei van de luchtvaartmaatschappij.

“InterCaribbean heeft de afgelopen vijf jaar succes en groei gekend met onze strategie om een netwerk te creëren in de hele regio en de installatie van een tweede hub op Tortola om verbindingen met het Oostelijk Caraïbisch gebied te vergemakkelijken”, aldus Gardiner. “De keerzijde van ons succes is de onvermijdelijke behoefte om snel extra bemanning te trainen en in te zetten in een periode dat er een erkend wereldwijd tekort aan piloten is.

Flight Simulator
Volgens Gardiner is het huidige probleem ontstaan door technische mankementen aan de simulator waarop nieuwe bemanningsleden normaal worden getraind. Hierdoor is volgens de luchtvaartman een achterstand in het opleidingsplan ontstaan. interCaribbean steekt naar aanleiding hiervan deels de hand in eigen boezem. “Achteraf gezien hadden we waarschijnlijk minder optimistisch moeten zijn en moeten anticiperen op het ergste. Dat betekent dat we sneller ons vluchtschema hadden moeten reduceren”, aldus Gardiner.

interCaribbean heeft naar aanleiding van de problemen besloten met ingang van 11 november en tot aan 15 december een gereduceerd schema uit te voeren.

De luchtvaartmaatschappij met Providenciales als belangrijkste hub, is zoals bekend de enige overgebleven kandidaat om het bijna failliete Insel Air over te nemen. Waarnemers betwijfelen of de luchtvaartmaatschappij wel de financiële armslag heeft om daadwerkelijk tot overname over te gaan. Daar komen nu de operationele problemen op het thuisfront bij, die aanleiding geven tot twijfel of interCaribbean wel de operationele capaciteit heeft om ook de operatie van Insel Air bij de eigen organisatie onder te brengen.

Zie de aankondiging op de website interCaribbean

Bron: CuracaoNieuws

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Intercaribbean Airways staat bekend om flink vertraagde en uitgevallen vluchten, en past dus uitstekend bij levende lijk Insel Air.

    En commissaris Karel Frielink zag dat het goed was.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties