CuracaoNieuws | Actueel nieuws uit Politiek Den Haag

Sylvia de Leon van ABC Online Media: Onze aanstaande parlementair correspondent René Zwart in gesprek met D66-leider Alexander Pechtold | Foto Nico van der Ven

In Politiek Den Haag wordt met regelmaat gesproken en besloten over de Caribische delen van het Koninkrijk. Wij zijn daarom verheugd te kunnen melden dat Bonaire.Nu, Curaçaonieuws.Nu en Arubanieuws.Nu met ingang van 1 april over een eigen parlementair correspondent in Den Haag beschikt: René Zwart, de oprichter en voormalig uitgever van het Antilliaans Dagblad. Dat betekent dat wat zich in en rond de Tweede en Eerste Kamer en de ministeries afspeelt dat van invloed is op het leven op de ABC-eilanden voortaan als eerste te lezen is op onze websites. Wie snel en volledig op de hoogte wil blijven van voor Bonaire, Curaçao en Aruba relevant nieuws uit Politiek Den Haag wordt vanaf 1 april (geen grap) op zijn of haar wenken bediend.

,,Deze uitbreiding van onze nieuwsservice is een logische stap in de ontwikkeling die Bonaire.Nu, Curaçaonieuws.Nu en Arubanieuws.Nu doormaken”, aldus Sylvia de Leon van ABC Online Media. ,,Het grote, nog steeds stijgend aantal paginaweergaven – bijna 10.000 per dag – bewijst dat onze berichtgeving over de eilanden wordt gewaardeerd. Wij voegen daar nu het parlementaire en bestuurlijke nieuws uit Den Haag aan toe. Dat maakt ons nog completer. Met René Zwart hebben we de meest ervaren correspondent in Den Haag op het gebied van de Koninkrijksrelaties in huis.”

Het fotowerk uit Politiek Den Haag zal worden verzorgd door de in Koninkrijkskringen alom bekende Nico van der Ven.

Zwart was van 2005 tot vorige maand parlementair correspondent voor het Antilliaans Dagblad. Daarvoor was hij uitgever van de Caribische editie van het Algemeen Dagblad. Hij is als geen ander ingevoerd in het koninkrijksdossier, kent de weg in de Haagse wandelgangen op zijn duimpje en heeft ook op de ABC-eilanden een uitgebreid netwerk.

,,Ik kijk er naar uit de lezers van Bonaire.Nu, Curaçaonieuws.Nu en Arubanieuws.Nu op de hoogte te houden van wat er in Den Haag speelt met betrekking tot de ABC-eilanden. Dat kan via een online medium razendsnel en dat spreekt mij aan. Het is tegen mijn journalistieke natuur om nieuws dat zich vandaag voordoet te laten wachten totdat de krant gedrukt en bezorgd is. En niet onbelangrijk: via Bonaire.Nu, Curaçaonieuws.Nu en Arubanieuws.Nu bereiken mijn nieuwsberichten, interviews en analyses een veel groter, nog steeds groeiend lezerspubliek. Ook in politiek Den Haag genieten de sites van ABC Online Media een reputatie als alerte, onafhankelijke en betrouwbare nieuwsbron”, aldus Zwart.

Bron: CuracaoNieuws

10 Reacties op “CuracaoNieuws | Actueel nieuws uit Politiek Den Haag

 1. Zwart is te lezen via de website.

  Bespaart je een gang naar de krantenverkoopster van Mangusa.

 2. Rene Zwart is links.

  Zie ik op de foto.

 3. Begint la Witz weer met zijn testen.

  Niks op tv zeker.

 4. @Redactie: is de bug eindelijk gevonden. Het lukt weer.

 5. Ik heb gehoord dat het -66 wordt.

 6. Sate Batata

  @LaStiwz

  Dat klopt, maar de rest van het land weet het inmiddels wel (dat die D gediskwalificeerd is)

 7. @Sate: dan weten ze het bij D66 blijkbaar zelf ook nog niet:
  https://d66.nl/

 8. Sate Batata

  @redactie

  Er zit een (type)fout in het onderschrift van de foto.
  De partij van Pechtold heet tegenwoordig ’66 (en geen D66).

 9. Wat nodig is op Curacao is onafhankelijk journalisme en geen journalisten die met alle winden meewaaien!
  Helaas zien we dat nog steeds niet gebeuren.

 10. Abraham Mossel

  René Zwart oprichter van het gecopeeért Antiliaans dagblad, ze nemen alles over uit andere krant niet maar niet komt uit hun eigen koker, zo kan ik ook een krant maken!a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *