Curacao.nu | Toespraak Moederdag Eugene Rhuggenaath 10 mei

Persbureau Curacao
Vertaling van Karin Königs, PapiaKuMi app

Premier: Gelukkige Moederdag 10 mei 2020 | Persbureau Curacao

Minister President Eugene Rhuggenaath wenst alle moeders van Curaçao een gelukkige Moederdag.

Vandaag is een heel bijzondere Moederdag. In een crisisperiode waarin we thuis blijven, hebben we de deuren nu geopend, zodat we er een leven dat weer een beetje normaler is voor terug hebben gekregen en hopelijk zijn velen van ons vandaag samen met hun moeder.

We hebben ons leven vele weken moeten beschermen en moeders zijn, zoals we weten, de bron van het leven. Moeders spelen ook een belangrijke rol in ons leven. Zij geven liefde, voeding en warmte. Zij nemen een centrale plaats in, hier binnen ons leven op Curaçao. En zoals we weten, zijn moeders de hefboom en de rots in onze samenleving.

Ik ben heel trots als ik zie hoe moeders en vrouwen ons de afgelopen weken geholpen hebben. Collega ministers, leiders en leden van de verschillende commissies, vrijwilligers, onderwijzeressen, maar ook moeders die thuis zijn gebleven met hun familie. Die hun kinderen onderwezen hebben en voor hun families hebben gezorgd.

We kunnen dus terugkijken met een positief perspectief en daarom, uit naam van de regering van Curaçao, een hartelijk dank je wel. Gefeliciteerd met jullie dag en God zegene u op Moederdag.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Toespraak Moederdag Eugene Rhuggenaath 10 mei

 1. Ben ook wel benieuwd naar de toespraak van Stephen Capella voor zijn moeder op moederdag.

  Al zou die waarschijnlijk liever nog een keer 331,000 dollar op haar rekening in Panama ontvangen in plaats van een rijmpje van Stephen Al Capella.

  Hoe doet de Avalon software het eigenlijk bij Girobank?

 2. Curacao revisited

  in ieder geval mooi dat de wikipedia pagina van deze man weer up to date is…

 3. ericlapas

  Het lijkt alsof de man alle realiteitszin is verloren. Aan veel moeders gaat die flauwekul voorbij want elke dag is een gevecht, honger, lege koelkasten, tienermoeders, geweld van kinderen tegen ouders en deze Joker heeft het over gefeliciteerd met jullie dag.

 4. RHUGGE. Vergeet bovendien niet “goed te doen” en “anderen met jou te laten delen”. Doe je dat??? Weet je ook wat het zeggen wil onze “naaste” lief te hebben. Naastenliefde houdt in je naasten (volk) op stoffelijke manieren te hulp te komen wanneer dat écht nodig is zoals in deze erbarmelijke tijd. Vriendelijke daden moeten en mogen niet slechts beperkt blijven tot degenen die jij toevallig „aardig” vindt. Als jij Rhugge aan een uitgebreide maaltijd ‘s avonds zit met je familie, een heerlijke sprankelend glaasje wijn ernaast, denk jij aan op dat moment aan de vele vele arme jiunan di Corsow wiens maag rammelen van de honger doordat zij totaal niets te eten hebben???? Houd jij je ogen en je oren open voor deze droevige pijnlijke bizarre aangelegenheden Rhugge???? We kunnen dus terugkijken met een positief perspectief en daarom, uit naam van de regering van Curaçao, een hartelijk DANK JE WEL. Dat zijn jouw woorden, en logisch, jij moét ze bedanken, want het is hún geld die je kauwt en naar binnen slikt, en niet joúw geld. Heb je geen gewetenswroeging????? Je vraagt op een spottend manier God hun te zegenen, zal God zeker ook doen Rhugge, want God ziet hun lijden, hun jammerklachten, hun geschreeuw voor rechtvaardigheid. Maar de vraag; hoe denkt God over jou met je verdorde geweten?????. Zal God jouw zegenen……of andersom???? Sommige mensen lijken misschien „aardig”, maar het is goed zich af te vragen: „Hebben zij een schone moraal en leven zij overeenkomstig menselijke beginselen? Hoe kan jij en je consorten rustig slapen Rhugge???????? Hebben jullie geeen gewetens wroeging???? Je had het over God die hun zal zegenen, maar de ogen van God gaan óók over de gehele aarde. De goede ziet Hij………………..maar ook het kwade…..het slechte….veroorzaakt door de regeringen. Want wanneer een goddeloze heerst………..zucht het volk. En jiunan di Corsow zuchten…..zuchten……….en zuchten…..maar zullen niet altijd blijven zuchten Rhugge…………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *