Curacao.nu | Girobank gesloten door toezichthouder

Persbureau Curacao

Rekeninghouders kunnen tot maximaal 10.000 gulden hun geld terugkrijgen | Extra

Willemstad – De Girobank is gisteren gesloten nadat rekenhouders massaal hun geld kwamen halen. Loketten gingen dicht, betaalkaarten weigerden en ook het internetbankingsysteem was onbereikbaar.

De bank staat onder curatele van de Centrale Bank, die even daarvoor ingreep om te voorkomen dat de Girobank direct om zou omvallen. Rekeninghouders kunnen tot maximaal 10.000 gulden hun geld terugkrijgen.

Om 10 uur is er een persconferentie.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

Dit is de link naar de rol van de Maltese bank bij Girobank, beschreven door The Malta Times. De rechtszaken in New York van Girobank onder curatele tegen meerderheidsaandeelhouders David Hu en Martin Silver is hier te volgen:

http://iapps.courts.state.ny.us/iscroll/SQLData.jsp

Het nummer is 655968-2018

Met name in nrs 41, 45 en 49 worden de rollen van Girobank bestuursleden Eric Garcia, Stephen Capella en manager Neysa Isenia-Schoop nader belicht.

Lees hier de vonnisen tegen Girobank directeur Eric Garcia (CEO).

Lees hier het vonnis tegen Girobank CFO Stephen Capella

Lees hier meer over de rollen van Girobank’s voormalige Raad van Commissarissen Anthony Cijntje, Willem van Bokhorst, Philip Martis, Dieudonné van der Veen en Ivan de Windt en UBO’s David Hu en Martin Silver (in New York, Verenigde Staten) en Girobank accountant Ernst & Young Accountants.

De transacties en ‘gefabriceerde leningen’ waar de aangifte betrekking op heeft, vonden naar het zich laat aanzien begin 2013 plaats; ongeveer in de periode maart tot mei 2013. De jaarrekening 2012 van de Girobank kreeg op 23 april 2013 nog een goedkeurende verklaring van accountant Erick Statius van Eps van Ernst & Young Accountants op Curaçao.

Lees hier het Girobank dossier dat de KKC ten behoeve van haar trouwe lezers bijhoudt.

2 Reacties op “Curacao.nu | Girobank gesloten door toezichthouder

  1. Abraham Mossel

    Wat een zielige vertoning weer op curacrim, die gene die daar voor de deur op de grond op zijn rug lag te kriejoelen had zeker 200 miljoen drug geld bij de GIRO bank staan.

  2. Neysa Amnesia maakten we CFO van Aqualectra.

    Stephen Capella CFO van UTS?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *