28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 10:38

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Curaçao Restaurant Association wil restaurants open

Curacao.nu | Curaçao Restaurant Association wil restaurants open

Persbureau Curacao

De Curaçao Restaurant Association vertegenwoordigt meer dan 80 restaurants.

Willemstad – De Curaçao Restaurant Association is boos op het ministerie van Economische Zaken. Zij willen net als andere winkels gewoon open, met inachtneming van de regels.

Tot nu toe mag dat niet en dat valt niet in goede aarde. Waarom mogen er wel 25 mensen naar het strand en niet naar het restaurant vragen zij zich af.

De boosheid is er ook, omdat er voorstellen zijn gedaan, waar niets mee gebeurd is. De Curaçao Restaurant Association vertegenwoordigt meer dan 80 restaurants.

Bron: Curacao.nu

20 reacties

 1. MEO heeft totaal geen visie: eerst sluit je Campo, daarna mogen de restaurants niet open?! Mark my words: dit beleid werkt criminaliteit en agressie in de hand. Waar verwacht je dan dat de mannen van Curacao hun orale bevrediging gaan botvieren?

 2. Het is een vreemd land waar je bekwaamheid op je visitekaartje staat en de competentie wordt bepaald door een screening.
  Ik ken ook geen land waar de screening zo veel aandacht krijgt als hier.
  Zou dat komen door dat “onbesproken gedrag” hier, onder onze toppers, gewoon niet voorkomt en dat er dan maar gekeken moet worden of de maten van “besproken gedrag” dan nog, een beetje, te rijmen is met de beoogde functie? Het kan ook zijn geen onbesproken gedrag geen openbare functie. Klaar. Maar ja als het parlement zelf een wet aanneemt dat veroordeling voor corruptie geen beletsel mag zijn voor het uitvoeren van een publieke functie. Maakt dat de screening weer wel interessant. Als bewezen corrupt mag wat zijn dan redenen om niet door de screening te komen?

 3. Geldelijk gewin boven gezondheid waarschijnlijk hebben ze dat van Camelia-Römer geleerd. Het is allemaal niet te volgen, de overheid gooit de economie dicht en plotseling mag alles weer open voor Moederdag. Nou dan had het een maand eerder ook gekund.

  Heb laatst een eigenaar van 3 sportscholen op tv gezien Arie Boomsma, hij was ook boos dat sportscholen in Nederland niet open mogen, zijn stelling was, bezoekers van sportscholen hebben een goede conditie en zijn fit.

  Wat een asociaal standpunt dus de sporters mogen best anderen besmetten want ze hebben zelf een goede conditie, alleen voor zo een domme en asociale opmerking moet leden hun lidmaatschap massaal bij Arie Boomsma opzeggen.

  Het is te zien dat de overheid hier geen enkel beleid voert, alles was dicht en mag nu weer open zonder enige restrictie behalve 2 meter afstand.

  Hier volgen ze alles wat ze in Nederland doen dus laten we hopen dat de overheid de advies van Rutte dat vanaf 1 september sekswerkers weer aan de slag mogen, volgen. Het blijft wel afzien tot die tijd.

 4. Ik heb er alle vertrouwen in dat crisisoploster Chanel Thijssen deze crisis gaat oplossen.

  Ik bedoel: als je zonder sollicitatieprocedure en screening wordt aangenomen, dan moet je toch wel heeeeeeeeeel erg goed zijn.

 5. @Marc zegt: Als de regering zo onbekwaam is – ben het met je eens- hoe kun jij er dan op vertrouwen dat de door diezelfde onbekwame overheid uitgevaardigde maatregelen ter versoepeling van de lockdown intelligent en doordacht zijn?..

  @Marc, mee eens, Vind ik ook niet, zie ook bv ingezonden stuk Elisabeth Hollander. Ben voor versoepeling, maar de hele bureaucratische rompslomp in combinatie met een trage, slome, burgeronvriendelijke, zeg maar gerust :burger abjecte bejegening is niet goed doordacht. Paniekvoetbal.

  Maar dat krijg je als je jarenlang, ook coaltiegenoten van deze regering, de domste en/of sluwste vrienden en familieleden plaats op kardinale posities obv loyaliteit, en niet obv intellectuele integriteit

 6. Brian S
  Die werkelozen komen er toch, wel of geen versoepelde lockdown. Curacao is afhankelijk van toerisme. Maar de grenzen gaan voorlopig niet open. Mochten ze wel open gaan dan:
  1 loop je risico van het opnieuw importeren van het virus
  2 zullen er ( voorlopig?) geen hordes toeristen meer komen wegens virus angst. Kortom het worden hoe je het wendt of keert economisch en financieel hele moeilijke tijden voor het eiland. De economische revolutie zal sowieso onvermijdelijk gaan plaatsvinden; of er nou een bekwame of onbekwame regering aan het roer staat . Bereid je je er maar op voor indien mogelijk.

 7. Knoe-koe
  Als de regering zo onbekwaam is – ben het met je eens- hoe kun jij er dan op vertrouwen dat de door diezelfde onbekwame overheid uitgevaardigde maatregelen ter versoepeling van de lockdown intelligent en doordacht zijn? Ik blijf erbij: trial and error oftewel “ we zien wel wat er van komt”.
  Ik houd dus inderdaad mijn hart vast ( and my fingers crossed).
  Bovendien ben ik ervan overtuigd dat grote delen van de bevolking – overal ter wereld- na verloop van niet al te lange tijd zich niet zal houden aan de voorgeschreven maatregelen. Is psychologisch m.i. ook verklaarbaar.

 8. @Marc, deze regering met haar bestuurs onbekwame Ministers kun je nog niet eens de verzorging van een huisdier toevertrouwen.

  Een minister salaris uitbetaald krijgen wil niet zeggen dat ze bestuursbekwaam zijn.
  Goed op je eigen veiligheid letten.

  Deze regering is met een hele andere strategie bezig, zakken geld loskrijgen uit Europa, en hun inzet is de stukgelopen economie, en het leed van een hongerende bevolking.

  De regering zal het, chargerend gezegd, een worst wezen of je ziek wordt of niet.

  Hun IC unit plek is reeds geregeld in een exotische prive kliniek.

 9. …..”Trouwens de Isla maakt elk jaar mensen dood.. voor geld!!”….

  @Brian i.d.d. deze zelfde regering die zoveel om je geeft en je daarom economisch opsluit , laat met hetzelfde gemak toe dat er duizenden kuups zwaar toxisch en radioactief afvalwater in je milieu gedumpt wordt.

  Om maar niet over de ISLA te spreken, waar flink gelobbyed is met onder andervoorgangers van deze regering ( Leeflang) om een oogje toe te knijpen…..en vooral niets te ondernemen tegen de overschreidingen….die gemeten zijn.

 10. Knoek-koe
  In mijn ogen is de versoepeling die de overheid en bedrijfsleven
  thans voorstaan niets meer of minder dan een kwestie van trial and error. I keep my fingers crossed en houd mijn hart vast.
  Time will tell.

 11. De Economie doordacht en intelligent openen met beleid en instructies ter voorkoming van besmetting.

  Niet zonder meer alles maar achter slot en grendel vastzetten.

  Makkelijk praten voor de salonpolitici achter de microfoons die op hun wenken bediend worden met belastinggeld.

  Ik begrijp de bezorgdheid voor ouderen en ik begrijp dat er geen golf met besmettingen mag komen, maar dat kun je ook met doordacht visionair beleid bewerkstelligen.

  Iets wat deze, en geen enkele vorige ooit goed voor ekaar heeft gekregen, visionair beleid maken en uitvoeren.

  Je kunt bovendien in grote mate zelf bepalen aan hoeveel risico je jezelf wilt blootstellen.

 12. @Marc,
  Ja ze leven nog al zijn ze niet in goede gezondheid.

  Trouwens de Isla maakt elk jaar mensen dood.. voor geld!!

  Loop jij mee in de Isla Clean Air protesten
  /?

 13. @Marc, Verlengen van een lockdown betekent nog meer werkelozen.
  Dat kan Curacao niet betalen. Uiteindelijk zal dat uitlopen in een revolutie waar doden gaan bij vallen! DODEN! en die mag jij dan op je naam zetten!

 14. Als je de lock down versoepelt kies je ook bewust voor het risico van extra doden. Dat geldt hier evenals in Nederland. Een mensenleven heeft dus een prijs dat blijkt maar weer. Geld, geld, geld dat is wat geldt!
  Aangezien de ouderen de meest kwetsbare groep zijn ( en te dikke personen…..) hebben zij pech.
  Er zullen er nog meer ouderen het tijdelijke met het eeuwige verwisselen. Misschien wel een aantal ouders van degenen die de regels hebben/gaan versoepelen. Als je de lock down nog een paar weken volhoudt, is het virus handelbaar en beheersbaar. Maar ja daar kunnen we niet op wachten toch ? Want GELD GELD-GELD nietwaar.

 15. Ministerie van Economische Ondergang. Met een Minister aan het hoofddie nog niet eens een parlement kon voorzitten.

 16. Alleen Ramp-aro dos Santos kan door zijn buik voldoen aan de eisen van social distancing.

  Anderen zullen aan tafel met de rug naar elkaar toe moeten gaan zitten.

  Wat denk ik geen probleem is, want de stelletjes die ik in restaurants samen zie zitten zijn meer met hun telefoon bezig dan met elkaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties