Curacao.nu | Al 500 Isla-aannemers ontslagen

Persbureau Curacao

Vakbondsleider Alcides Cova legde gisteren in de Staten uit dat veel van de aannemers die nog wel werken geen geld van de Isla krijgen | Persbureau Curacao

Willemstad – Dit jaar zijn er al meer dan 500 mensen ontslagen die werken voor aannemers op het Isla-terrein. Dat is ruim de helft van alle aannemers die bij vakbond SGTK zijn aangesloten.

Vakbondsleider Alcides Cova legde gisteren in de Staten uit dat veel van de aannemers die nog wel werken geen geld van de Isla krijgen. Uit angst om geen werk meer te krijgen, houden zij zich stil.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Al 500 Isla-aannemers ontslagen

 1. Wat voor zin heeft het om werk aan te nemen in de wetenschap dat je toch niet betaald gaat krijgen ?
  Kan me voorstellen dat je je eigen werknemers wilt beschermen en hen niet wilt ontslaan, maar wanneer je weet dat een klant niet meer kan betalen en dat ook waarschijnlijk nooit meer zal gaan doen, dan trek je gewoon de stekker uit die samenwerking. Anders ga je voor heel veel geld het schip in.

 2. Heeft dochter anuschka van haar vader dus liegen en draaien, ook in bed.

 3. Abraham mossel

  Zakken vuller Alcdes werkende zelf bij de ISLA ? praat over 500 werknemers die ontslagen zijn bij de ISLA waarom moeten phatologische rioolrattenvakbondsleiders toch altijd de boel verdraaien en liegen en bedriegen ( ze lijken wel op Gerrit de Raaf ) ik heb neren zeggen dat van die 500 werknemers er bijna meer dan 270 als zelf standig eenmansbedrijf werken en geen lui..rds zijn en zo weer aan et werk zijn, dus vakbondleider Alcides zuigt weer hard aan zijn duim om de boel zoals gewoonlijk weer op te ruien en banden in de fik moeten.

 4. Blijkbaar maakte niemand zich druk over een afvloeiingsregeling voor deze arbeiders, dit is pure arbeidsdiscriminatie.

  Wij hebben hier op Curaçao een structureel probleem wat we de komende jaren aan moeten werken en da is, de mensen hier bewust van maken dat, “geen neger is meer of minder dan een ander”.

  Als we van dit standpunt uitgaan dan komt het allemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *