28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 13:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | 18 moorden in 2019

Persbureau Curacao

Op twee na, waren het allemaal mannen die het leven lieten.

Willemstad – 2019 gaat de boeken in met 18 moorden. Iets meer dan de helft daarvan is opgelost. Dat is 20 procent meer dan het jaar ervoor.

Op twee na, waren het allemaal mannen die het leven lieten. 12 van de 18 moorden werden gepleegd met een vuurwapen. Vier met een mes, een door lichamelijk geweld en een slachtoffer door verstikking.

- Advertentie -

In zes gevallen ging het om een liquidatie.

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. 47% gedurende ruzies/huiselijk geweld. Met inspannend recherche werk zijn die wel oplosbaar, gewoon even vragen wie het gedaan heeft.
  42% betrof liquidiaties in het milieu; het enige probleem hier mee zijn de bystanders. Prioriteit? Opgelost?
  11% moorden tijdens home invansions; de beangstigende categorie en ben wel benieuwd naar het percentage dat daarvan is opgelost?

 2. 19 moorden op +/- 160.000 inwoners resulteert in een moordgraad van = 19/ 160.000 × 100.000 = 11,8 moorden per 100.000 inwoners.

  Ter vergelijking:
  Moordgraad 2017

  Nederland 0,8
  Venezuela 56,3
  Jamaica 57,0
  China 0,6

  Bron: Index mundi intentional homocides per 100.000 per country.

 3. Correctie: Er waren 19 moorden te betreuren in 2019. Hiervan waren 16 mannen en 3 vrouwen het slachtoffer. 42% betrof liquidiaties in het milieu, 11% moorden tijdens home invansions en 47% gedurende ruzies/huiselijk geweld.

 4. Helaas moeten dit soort fouten door oplettende burgers worden geconstateerd.

  Roept echt vragen op over de staat van onze algehele berichtgeving.

  M.i. niet te vertrouwen!

 5. 20 moorden op twee na, waren het allemaal mannen die het leven lieten, waar komen deze cijfers vandaan? Er is een Venezolaanse vrouw door haar man doodgestoken een andere vrouw is door huiselijkgeweld met 4 kogels om het leven gebracht en er is een 80 jarige mevrouw in Kanga vermoordt.

  Het zou best kunnen dat Sambo die 2 vrouwen die als gevolg van huiselijk geweld zijn omgekomen niet heeft meegeteld aangezien de geruchten gingen dat hij zijn vrouw ook mishandeld?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -