26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ctex fuseert met Switch Supernap

HomeMediaCtex fuseert met Switch Supernap
Een recente luchtfoto van Ctex. FOTO CTEX
Ctex fuseert met Switch Supernap FOTO CTEX

WILLEMSTAD — Het lokale datacenter Curaçao Technology Exchange (Ctex) gaat fuseren met Switch Supernap, een Amerikaans IT-bedrijf dat actief is op het gebied van dataopslag en IT-dienstverlening wereldwijd. De fusie werd vanochtend bekendgemaakt tijdens een vergadering waarbij aandeelhouders, kredietverstrekkers en de directie van Ctex aanwezig waren.

Ctex-directeur en oprichter Anthony de Lima omschreef het nieuws aan het begin van de middag als positief. De partijen hopen de fusie mid juli af te kunnen ronden. Die moet nog door de aandeelhouders worden goedgekeurd.

“De fusie tussen de twee bedrijven markeert een belangrijke mijlpaal voor Ctex en Curaçao om uit te breiden en het klantenbestand snel te laten groeien”, aldus De Lima. “We zijn erg enthousiast over de weg die wij nu gaan bewandelen. Voor klanten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied betekent dit een onmiddellijke toegang tot de meest geavanceerde ecosysteem-oplossingen, verspreid over 1.000 aanbieders. Ctex zal ook profiteren van de meer dan 218 gepatenteerde en nog af te wachten patenten van door Supernap ontworpen datacentra en ontwerpen hiervan.”

Het is de verwachting dat Ctex en Switch Supernap internationaal zullen profiteren van de exclusieve rechten om een Supernap datacenter te bouwen buiten de Verenigde Staten. De fusie tussen beide ondernemingen zal een regionale grootmacht creëren op het gebied van dataopslag en IT-dienstverlening, aldus het bericht. De bedrijven zullen hun managementteams samenvoegen en samenwerken om de wereldwijde uitbreiding van Supernap International mogelijk te maken door het verschaffen van toegang tot nieuw kapitaal, talent, technologie en kansen.

Switch is actief op het gebied van het bouwen van moderne dataopslag. Zo lanceerde Switch in 2009 het Supernap 7 datacenter in Nevada in de Verenigde Staten, dat meer dan 200.000 vierkante meter groot is. De faciliteit heeft ruimte voor servers en opslag voor veel van ‘s werelds toonaangevende technologiebedrijven, waaronder meer dan 40 cloud computing-bedrijven en een dichte concentratie van netwerk-carriers. De recente Supernap 8 was de volgende stap in de visie van het bedrijf voor een enorm technologisch ecosysteem in Las Vegas en over de hele wereld. Switch heeft nu meer dan 1.000 klanten en 315 werknemers. De 30.000 vierkante voet Supernap 8-faciliteit is op slechts enkele honderden meters van de oorspronkelijke Supernap gebouwd.

Ctex opende in maart van dit jaar het datacenter op Curaçao. Het wordt gezien als het meest geavanceerde datacenter in de regio. Maar sinds de officiële start wordt het bedrijf geplaagd door geruchten over financiële problemen. De oplossing die vandaag werd gepresenteerd, wordt gezien als een lange termijnoplossing voor het bedrijf.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Misschien moet de Lima en cs een keer bij hun/zichzelf te rade gaan misschien komty er dan antwoord op de vragen waarom leveranciers zo lang op hun geld moeten wachten. Zoals zo vaak op ons dushi K. gebeurt natuurlijk.

  2. Samenwerken met Amerikanen is nu net niet handig. Daarmee geeft je de Amerikaanse NSA, justitie en wetgeving impliciet rechten op wat daar gebeurt. Het “Unique Selling Point” van CTEX was juist dat ze buiten het bereik van USA authoriteiten konden blijven. Dit gaat dus klanten kosten en geen extra klanten opleveren.

  3. Het positivism van de Lima begint te vervelen en wordt met de dag ongeloofwaardiger. Wees een kerel de Lima en geef toe dat Ctex een financiele mislukking is geworden. Dat is jammer, maar het gebeurt dagelijks in de zakenwereld.

    De Lima maakt zichzelf belachelijk door te blijven zeggen dat Ctex geweldig draait terwijl achter hem de leveranciers beslag leggen omdat zij hun rekeningen niet betaald krijgen.

    Deze fusie gebeurt dan ook alles behalve om Ctex sterker te maken. Het is een laatste redmiddel waarbij de huidige aandeelhouders en directie buitenspel worden gezet omdat zij debet zijn aan de mislukking van Ctex dat zichzelf voor een habbekrats verkocht heeft, nee – heeft moeten verkopen, om open te blijven.

    Als een bank als Girobank aan je wil lenen, alle andere banken namen niet eens de moeite om met Ctex in gesprek te gaan, weet je dat een faillissement nabij is. Vraag dat maar eens aan de laatste eigenaar van DAE.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties