33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Circulerend ‘corruptiedocument’

HomeMediaAmigoe | Circulerend ‘corruptiedocument’
De naam ‘Norbert George’ staat niet in het document zelf, maar komt direct in beeld als het (digitale) document nader wordt onderzocht en de zogeheten ‘properties’ worden geraadpleegd.
De naam ‘Norbert George’ staat niet in het document zelf, maar komt direct in beeld als het (digitale)
document nader wordt onderzocht en de zogeheten ‘properties’ worden geraadpleegd.

WILLEMSTAD — Op internet circuleert de laatste dagen een document getiteld ‘de CBCS-connectie’. Het document draait om ‘een structureel gebrek aan institutionele integriteit’ op Curaçao, ‘waarbij de rot en het bederf overduidelijk niet beperkt zijn tot slechts politiek-bestuurlijke instituties’. De schrijver is onbekend, hoewel in de eigenschappen van het (pdf-)document de naam Norbert George vermeld staat.

Advertentie

George, voormalig implementatiemanager bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) en oud-politicus voor onder meer de Democratische Partij (DP), was gisteren en vandaag onbereikbaar voor commentaar.

In het document staat Emsley Tromp, de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), centraal en een netwerk van politici, ambtenaren en personen uit de financiële wereld die volgens de schrijver van het document door Tromp beloond of geholpen zouden zijn of die op een andere manier met hem in verband gebracht kunnen worden. Aandacht wordt onder meer besteed aan de connectie tussen Tromp en John Deuss, eigenaar van de FCIB Bank die van Tromp een bankvergunning op Curaçao kreeg en in 2012 veroordeeld werd voor illegaal bankieren. Het hoofdstuk daarna gaat over de ‘Parman’-groep van Hushang Ansary die van Tromp toestemming kreeg om verzekeraar Ennia, de NIBanc en Banco di Caribe over te nemen.

Het volgende hoofdstuk gaat over de pensioenstichting van Tromp, het vierde hoofdstuk maakt melding van het feit dat de Algemene Rekenkamer Curaçao tijdens haar onderzoek naar de CBCS in 2012, stuitte op een miljoenenbedrag dat door de CBCS was voorgeschoten aan het land, bedoeld als technische bijstand bij onder meer constitutionele hervormingen. In enkele andere hoofdstukken wordt aandacht besteed aan de volgens de schrijver gebrekkige rol van de procureur-generaal, het Openbaar Ministerie en de pers op Curaçao en ook ‘het gebrek aan integriteit in de Orde van Advocaten’. Ook de val van het kabinet-Schotte in 2012 wordt in verband gebracht met Tromp c.s.

Emsley Tromp laat via een medewerkster van de CBCS aan deze krant weten dat hij vanwege besprekingen vandaag niet kan reageren het document, maar dat zij er morgen op zullen terugkomen.

bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties