27 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 19:21

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron Cijntje: Pak crisis sterk repressief aan

Cijntje: Pak crisis sterk repressief aan

dr. Gilbert Cijntje
dr. Gilbert Cijntje

 

Willemstad – Curaçao bevindt zich momenteel in een crisis wat criminaliteit en het gevoel van onveiligheid bij burgers betreft, die situatie kan alleen met harde repressieve maatregelen gekeerd worden.

 

 

 

Advertentie

Dat stelt onderzoeker dr. Gilbert Cijntje van de Inter Continental University of the Caribbean (ICUC), die onlangs onder de naam ‘Idea Kòrsou’ onderzoek deed naar de veiligheidsgevoelens onder de Curaçaose bevolking.

,,De crisis vereist drastische maatregelen die vervelend kunnen uitpakken voor burgers die niks te maken hebben met de criminaliteit maar het kan niet anders”, aldus Cijntje.

De onderzoeker pleit ervoor om binnen een periode van drie tot zes maanden de preventieve controles op te voeren en veel meer blauw op straat te hebben.

,,Er moeten zwaardere straffen komen voor het plegen van misdaden. Het duurt vaak heel lang voordat een zaak behandeld wordt, dat geeft een verkeerd signaal af aan de pleger, het slachtoffer en de samenleving.”

Op het preventieve vlak moeten werkloze jongeren met weinig perspectief op een baan, in kampen worden gevormd en klaargestoomd om te gaan werken, zo stelt de onderzoeker.

,,Deze jongeren krijgen van de regering loon voor hun werk, zij kunnen aan de slag bij het schoonmaken van wegen, greppels, in het toerisme, zolang zij maar goed begeleid worden.
Zo wordt de jongeren discipline bijgebracht en krijgen zij weer een toekomstperspectief.”

Cijntje schat dat de kosten om 1.000 jongeren aan het werk te krijgen circa 15 miljoen gulden bedragen.

,,Dat bedrag lijkt groot maar het valt mee als je het afzet tegen de kosten als deze jongeren crimineel worden omdat ze geen toekomstperspectief hebben en daardoor in de gevangenis belanden.
Op de lange duur is het land veel meer gebaat bij het creëren van werk voor deze jongeren.
Wij willen aldoor bezuinigen maar moeten ervoor oppassen dat wij straks niet een succesvolle operatie hebben waarbij de patiënt inmiddels is overleden.”

De regering krijgt binnenkort het onderzoek van Cijntje opgestuurd.

,,Ik verwacht er niet veel van, in dit land zijn wij ons er niet van bewust dat onderzoek vooraf gaat aan veranderingen.
Wij zij gewend om veranderingen door te voeren zonder onderzoek vooraf, pas als het spaak loopt willen wij onderzoeken waar dat aan heeft gelegen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties