29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

CBS: Capaciteitstekort zorgt voor uitdaging

HomeMediaCBS: Capaciteitstekort zorgt voor uitdaging

CBSWILLEMSTAD — Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is onderbemand en kampt daardoor soms met uitdagingen bij het leveren van statistieken. Dat meldde CBS-directeur Sean de Boer gisteren tijdens het seminar ‘From data to statistics’ in het WTC.

Advertentie

Tijdens zijn introductie legde hij uit dat statistieken onafhankelijk en betrouwbaar dienen te zijn en uit adequate databronnen moeten komen om waardevol te kunnen zijn.
Volgens De Boer kampt het CBS met een capaciteitstekort ‘van ongeveer 33 procent’. Er werken 23 mensen, dit aantal zou idealiter naar de 40 gaan.
Ondanks dat presteert het CBS volgens hem goed: de website staat vol informatie, de organisatie is veelvuldig in de media en is goed aanwezig op diverse dataplatforms. Tijdens het seminar sprak de uit Trinidad en Tobago afkomstige Philomen Harrison als keynote speaker.
Zij werkt bij Caricom als projectdirecteur regionale statistieken.
Volgens haar is het een regionaal probleem; de landen in het Caribisch gebied zijn klein en daarom is er te weinig goed getraind statistisch personeel.
En dat terwijl er steeds meer vraag is naar gegevens.
Volgens haar zijn adequate statistieken essentieel voor de overheid bij het formuleren van haar beleid en het maken van planningen.
Harrison pleit voor statistische coördinatie binnen Caricom-verband.
Het CBS is een overheidsorganisatie en als zodanig onderdeel van het ministerie van BPD (Bestuur, Planning en Dienstverlening).
Het bestaat uit twee statistische afdelingen: ministerie van BPD (Bestuur, Planning en Dienstverlening) en Economische Statistieken.
Harrison geeft vanavond tevens een lezing met de titel ‘The role of a National Institute of Statistics in Policy Analysis’ bij de UNA om 20.00 uur.

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties