30 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Blog Arthur Donker | Weer een storm in een glas water?

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik lees in de krant dat onze regering nu drastische maatregelen gaat treffen om alle illegale terreinen, stortplaatsen, broeinesten, peeshokjes en weet ik allemaal nog meer, om dat allemaal “for once and always” op te ruimen en iedereen te straffen.
Ik weet niet of ik dat moet toe juichen of dat ik keihard moet lachen want dat wordt een klus dat zelfs Spiderman niet op zal kunnen lossen.

Toen Suzy begon kwam ze er achter dat er 10.000 woningen, snackbars, bachatascholen, strip clubs, prostipubs,, bed & breakfast etc. zijn gebouwd op een of andere illegale manier en kwam ze erachter dat er een enorme achterstand was in het uitgeven van bouwvergunningen en dat de DROV door de jaren heen uitgegroeid was tot een doolhof van corruptie, hand en span diensten en andere duistere praktijken.

Maar ja, we kunnen haar niet de schuld geven want dat is het geval in alle, maar dan ook alle afdelingen van de regering, om de simpele reden dat er om de 4 jaar de gekozen politici hun eigen mensen op de posten zetten waar ze invloed op uit kunnen oefenen en de vorige gewoon opzij gezet worden.

Dus schep je een klimaat van tegenwerking en vriendjes politiek die niet meer uit te roeien is, en nu wil zij met de bezem er door heen gaan?

Ik lig gelijk in een deuk omdat ik nu al weet dat het haar nooit zal lukken om de simpele reden dat er ambtenaren zijn die al bouwvergunningen hebben gegeven aan mensen waarvan er nooit een bouwvergunning aan hun gegeven mocht worden omdat zij niet aan de regels voldoen.

Een voorbeeld hiervan is een appartementen gebouw die zonder bouwvergunning is gebouwd die volgens een rechterlijke vonnis niet gebouwd mocht worden die opeens wel een bouwvergunning heeft gekregen.

Dus mocht Suzy die tegen de grond willen gooien volgt een schade claim omdat een ambtenaar die persoon wel een bouwvergunning heeft gegeven achter Suzy’s rug om.

Hallekidee, de regering regeert niet, het is die kleine ambtenaar in dat kale kantoortje zonder ramen met die ene stempel die de projectontwikkelaar nodig heeft om te bouwen, die heeft de macht, niet de minister of zijn kornuiten.
En nou willen ze gaan ze opruimen!

Laten we bij Seaquarium beginnen en zo de kust af gaan en kijken wie allemaal puin in zee heeft gestort en daarop zonder bouwvergunning hebben gebouwd en dan komen we tot de ontdekking dat de hele waterfront volgebouwd is door mensen die er een sport van hebben gemaakt van “Landje Pik” helemaal tot aan Marichi toe.

Hele appartementen met prachtig uitzicht op zee die voor bakken vol geld de deur uit gaan, alleen vergeten ze te zeggen dat als er een zuidwester is dat het water tot aan je oksels staat en mammie en de koters zwemvesten aan moeten doen omdat de boel onder zal lopen en dat het zonder een bouwvergunning is gebouwd.

Maar ja, het begin is er en het doet mij denken aan ook zo’n populair politiek figuur die heftig met een stormtroep van ambtenaren met meetlinten en clipboards Pietermaai in gingen om te kijken wat die zogenaamde projectontwikkelaars nou precies aan het doen waren en wat er precies aan de hand was met de gestolen steegjes en wat is er uit gekomen? Nada!!

Die steegjes zijn nog steeds dicht, er staat nog steeds een appartementen gebouw wat zonder bouwvergunning is gebouwd en de regering was nog zo dom om een stuk terrein van iemand nog groter te maken onder het excuus van kustlijnversterking.

De eigenaar van het stuk land zal ons eeuwig dankbaar zijn voor dat kadootje.
Ik blijf lachen op deze klip want als ik een afdak van 12 vierkante meter thuis wil bouwen om mijn auto onder te parkeren heb ik meer papieren en vergunningen nodig dan om een Chinees kindje te adopteren.

Arthur Donker

Artikel delen

2 reacties

  1. Pukkie je zag het goed 2000 à 3000 overbodige ambtenaren maar het zijn allemaal voor spek en bonen ambtenaren elke maand moeten ze hun salaris inleveren bij hun baasje en ze krijgen alleen een fooitje.

    Als bonden beseffen dat het gaat over oplichtingpraktijken dan zullen ze niets doen.

    Trouwens iedereen die deze mensen in dienst had genomen zijn schuldig aan oplichterij.

  2. Bij het verdwijnen van de Nederlandse Antillen heeft Curacao er een erfenis van zeker 2000 à 3000 overbodige ambtenaren bij cadeau gekregen.
    Ambtenaren betekenen pas wat als ze mensen over zich hebben. Nutteloos of niet, doet er niet toe. Al die mensen hebben stempeltjes en daar horen papieren bij , die gestempeld moeten worden . Daar is niets aan te doen. Als je ze ontslaat staan de bonden klaar om het hele eiland plat te leggen. Zie oktober 2016 met dat akkefietje bij de Isla. Een no-win situatie dus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...