30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Respect!

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Respect!
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik kwam vandaag de eigenaar van Old Freeport Shop in de stad tegen en onder een kop koffie vroeg ik hem hoe het was afgelopen met de laatste overval op zijn winkel in het Renaissance. Hij vertelde mij dat het 5 boeven waren waarvan twee kinderen waren van notabene, een rechercheur.

Hij vertelde mij dat de man ook nog zelf zijn kinderen heeft aangegeven bij de politie.

Nou hebben we allemaal als ouder dat je probeert altijd jouw kinderen te beschermen, als ze op school gepest worden staan we altijd klaar om onze kinderen te verdedigen, als iemand hoe dan ook onze kinderen proberen pijn te doen staan we klaar om de hele wereld op z’n kop te zetten.

Zelfs als ze op hun kleine fiets voor het eerst gaan fietsen, rennen we er achteraan om te voorkomen dat ze zich pijn doen als het fout gaat.

Ik kan mij niet voorstellen hoe een pijn dit gedaan heeft, om als ouder je eigen kind aan te geven en vooral als politieagent.

Vergeet niet we zitten op Curaçao en je zult als ouder voor de rest van jouw leven gebrandmerkt blijven als “de vader van”, dat gaat nooit meer weg.

Het blijft als een vloek wat je altijd zal blijven achtervolgen.

Er zijn genoeg voorbeelden van rijke ouders die hun kinderen naar het buitenland hebben gestuurd toen bleek dat ze wat op hun kerfstok hadden en jaren later terugkwamen alsof er niets aan de hand was.

We kennen zelfs gevallen van bisschoppen die priesters wegstuurden om “medische redenen” of om hun “Spirituele ontwikkeling” wat bij te schaven nadat gebleken was dat ze met kleine kinderen hadden gerommeld.

Om als ouder zo’n beslissing te nemen en je eigen zoon aan te geven toont niet alleen karaker en een hoog moreel niveau, maar een ouder die zijn kind op een harde manier leert dat hij fout was en dat zijn beslissingen om een overval te plegen consequenties heeft en dat hij daarvoor moet boeten kost wat het kost.

Ik heb respect voor deze man en hoopt dat hij de ogen van menige ouders open heeft gemaakt want als opvoeder en ouder verdient deze man en zijn vrouw een gouden medaille en steun ik ze allebei.

Er zijn genoeg ouders die, vooral uit financiële nood een oog dichtknijpen als hun kind een scheve schaats rijdt, met het gevolg dat zijn acties alleen maar escaleren omdat hij toch de goedkeuring van zijn ouders heeft.

Ik denk niet dat wij ons kunnen voorstellen hoe deze ouders zich moeten hebben gevoeld nadat ze die beslissing hebben genomen. Vreselijk!

Ik kan ze alleen maar sterkte toewensen en sta 100% achter hun.

Hier kan niemand om lachen want het is een hele pijnlijke zaak.

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Mooi indringend beschreven Arthur,

  Inderdaad de vader die zijn kind moet aangeven, heeft het zwaar. Een beslissing die hem niet, direct, in dank zal worden afgenomen door zijn kind. Toch zal het kind, zijn vader uiteindelijk, dankbaar zijn. Zijn vader heeft mogelijk erger voorkomen. Wanneer de dank komt, hangt van het inzicht van het kind af. Hopelijk snel.

  Wanneer je als politiefunctionaris je eigen kind moet aangeven, krijg je het dubbel voor je kiezen. Ik wens de betrokken politieman veel sterke voor zijn juiste beslissing.

  De vader is een voorbeeld voor het politiekorps in Curaçao en dat korps mag zichzelf prijzen dat het zulke agenten in haar midden heeft.

  Voor de eigenaar van Old Freeport Shop, is het optreden van de politieman wellicht een troost. Ik hoop niet een schrale troost, maar een stevige troost dat er óók politiemannen bestaan die de moed hebben hun eigen kinderen te laten berechten.

  En als dooddoener; de dichter – vadertje – Jacob Cats schreef al eeuwen geleden:
  “Kinderen zijn hinderen”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties