30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Onze regering gaat letterlijk over lijken!

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Onze regering gaat letterlijk over lijken!
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Toen ik vanmorgen las dat de regering de PDVSA steunt om te proberen de beslaglegging van tafel te krijgen omdat zij de energievoorziening, water etc. moet kunnen garanderen, toen dacht ik gelijk, je heb de deur open laten staan voor een nog grotere schadeclaim omdat je duidelijk laat weten dat je absoluut niets geeft om de gezondheid van jouw eigen bevolking, wetende dat de PDVSA schuldig is aan de dood van 18 personen per jaar en dat je zelf jaren lang niets hebt gedaan om dat te voorkomen.
Eigenlijk had ik niet anders verwacht, want het is al jaren lang duidelijk dat de PDVSA die zogenaamde politicus in hun zak hebben want vlogen ze niet in het PDVSA vliegtuig naar Cuba en heeft Cooper niet een bijbaan bij de Isla en delen ze niet elk jaar kraaltjes en spiegeltjes uit om de luchtvervuiling wat ze veroorzaken te verdoezelen?

Ik lag in een kreukel toen ze terug kwamen met de stelling dat de pressiegroepen de toeristen wegjaagden en dat ze een schadeclaim wilden indienen tegen de pressiegroepen omdat ze protesteerden. Ze lieten duidelijk merken dat die groepen eindelijk een zenuw geraakt hebben en nu vooral met een vonnis van 75 miljoen over 2013 en met nog een op komst over 2014.

Jaren lang hebben ze hun gang kunnen gaan en zich nooit aan geen enkele voorwaarde gehouden en deden wat ze wilden en nu opeens staan ze op hun achterste poten omdat en een kleine kans is dat een rechter zegt:

“En nu is het genoeg, sluiten die handel”

en die kans is heel groot.

Het was nooit de bedoeling van die pressiegroepen om de boel dicht te gooien, ze wilden altijd al alleen schone lucht, maar schijnbaar was dat teveel gevraagd en gingen ze vrolijk door met ons te vergassen, tot nu.

Nu kunnen ze niet meer er onder uit en moeten of de boel upgraden of zoals ze zeggen, opzouten!

En nu opeens zien we in de kranten dat ze persberichten uitsturen met allerlei mooie toekomstige plannen om de boel beter te maken en dit te doen en dat te doen.

Waarom nu pas? Had dat maar eerder gedaan dan hadden ze niet wereld wijd de slechte naam gehad om nummer 4 op de wereld ranglijst te staan als de grootste vervuiler en niemand meer met hun wil handelen.

Eén bij negeert iedereen, maar iedereen is bang voor een zwerm bijen.
SMOC was die ene bij, en nu zijn het er meer en de groep wordt groter en nu lopen ze met een vonnis van een rechter die niet onder de indruk is van een zak met spiegeltjes en kraaltjes en nu gaat opeens het licht branden van “Game Over” en kan hun spreekbuis Gijsbertha niet meer er om heen liegen.

Op Jan Kok zien we nog steeds de gevolgen van die lek van COT, elke dag zien we in de haven de rotzooi drijven, van de 3000 schoolkinderen die naar huis gestuurd worden hoor je niks van omdat het Rooms Katholiek Schoolbestuur (bisschop Secco) wél de kraaltjes en de spiegeltjes aan neemt en zich absoluut niet bekommerd om die 20.000 gelovigen die onder de rook wonen zolang zijn kathedraal maar door de PDVSA opgeknapt wordt.

De volgende stap zal zijn een claim van 75 miljoen over 2014 en wachten op het vonnis over de rechtszaak van de pressie groepen.

Ik hoop nou écht dat die pressie groepen een rechtszaak tegen de regering starten omdat zij genegeerd hebben om de gezondheid van de bevolking te waarborgen en BEWUST de luchtvervuiling hebben toegelaten zonder wat te doen om de burgers te beschermen en ik heb altijd gedacht dat een mensenleven meer waard was dan de een ministerstoel.

Ik blijf lachen op deze klip want ik weet nu al dat er verschillende advocaten aan het beraden zijn en aan het bestuderen zijn hoe ze dat varkentje zullen gaan wassen.

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. .
  Gewoon CNN uitnodigen met een cameraploeg. Die zwarte rookpluimen, 18 doden per jaar en een claim van 75 miljoen: dat is een kapstok, waar je als nieuwszender wereldwijd mee kunt scoren.

  Als er wereldwijd aandacht aan gegeven wordt, snijdt het mes aan twee kanten:

  Regering weg en Isla weg.

  Oké tijdelijk een paar toeristen minder. Er komen straks meer als het eiland schoon is.
  Zal straks even een mailtje met alle gegevens naar CNN sturen.
  .

 2. Arthur; zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Onze hoogedelgestrenge Minister –President valt zeker in deze categorie van heelmeesters. Voordat hij de scepter zwaaide, ook als Minister Volksgezondheid, was hij verantwoordelijk voor het Departement van Volksgezondheid en Milieu (VoMil) en zodanig ook verantwoordelijk voor de verbetering van de lokale wet- en regelgeving en de versterking van het toezicht op de naleving. Al in 2004, in het rapport van de ‘fact finding missie’ Isla Raffinaderij Curaçao, is aangegeven dat sinds de ingebruikname van de BOO/-CUC zijn er ook veel klachten over een groene aanslag.

  Nu maar hopen dat zijn ideologie verwanten in Venezuela via PDVSA hem i.h.k.v. ‘De Internationale’ (broederschap) een handje willen helpen met de oplossing.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties