Aruba scherpt eisen toeristen VS aan | Antilliaans Dagblad

De datum voor heropening van de grens voor toeristen uit de VS blijft staan op 10 juli.

Oranjestad – Toeristen uit de Amerikaanse risicogebieden voor Covid-19 mogen alleen naar Aruba komen als ze negatief getest zijn op het virus.

De groeiende aantallen gevallen van corona in een deel van de Verenigde Staten heeft de regering doen besluiten strengere maatregelen te nemen voor de toelating van toeristen uit 24 staten.

De datum voor heropening van de grens voor toeristen uit de VS blijft staan op 10 juli. Dan mogen reizigers uit gebieden met een laag corona naar Aruba komen onder de voorwaarden dat ze kort voor of direct na aankomst negatief getest worden op corona. Ze moeten een verplichte verzekering afsluiten voor de kosten van een eventuele besmetting.

Voor reizigers uit de coronahaarden Alabama, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Mississippi, Nevada, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Oregon, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Wisconsin en Wyoming geldt dat ze voorafgaand aan hun reis moeten bewijzen dat ze coronavrij zijn. Ze kunnen dus niet naar Aruba reizen en hier een test doen na aankomst.

Volgens de Arubaanse regering komen de meeste toeristen uit gebieden waar momenteel de aantallen coronabesmettingen dalen. De extra maatregelen zijn bedoeld om deze gasten en de Arubanen zelf te beschermen tegen een nieuwe uitbraak van het virus op het eiland. ,,We volgen de situatie op de voet en bepalen van dag tot dag welke maatregelen noodzakelijk zijn om de veiligheid te waarborgen”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *