AntilliaansDagblad | Verlopen rijbewijzen blijven op Aruba nog geldig

De verlenging is geldig voor rijbewijzen die zijn verlopen of vervallen tussen 16 maart en 30 december 2020 en worden als geldig beschouwd tot en met 31 december 2020.

Oranjestad – De minister van Justitie, Andin Bikker heeft besloten de geldigheid van verlopen rijbewijzen te verlengen. Verlopen rijbewijzen blijven op Aruba geldig tot en met 31 december.

Vanwege de pandemie heeft de minister van Justitie in maart 2020 een tijdelijk renovatieproces ingevoerd op basis van artikel 9, eerste lid van het Landsbesluit rij- en keuringsbewijzen (AB 1999 no. 61).

Op basis van de genoemde lid over de renovatieprocedure, moet een verlopen rijbewijs binnen een jaar na de vervaldatum worden verlengd, als de enige reden voor renovatie de vervaldatum is.

Gezien de uitzonderlijke situatie als gevolg van de Covid19 pandemie, die een enorme vertraging veroorzaakte in het renovatieproces, besloot de minister de procedure tijdelijk te verlengen. De verlenging is geldig voor rijbewijzen die zijn verlopen of vervallen tussen 16 maart en 30 december 2020 en worden als geldig beschouwd tot en met 31 december 2020. Dit is van toepassing op een of meer categorieën die op het rijbewijs staan vermeld. De verlopen rijbewijzen zijn alleen geldig op Aruba en niet in het buitenland.

Het proces wordt aangepast zodra de situatie verbeterd, uiteraard rekening houdend met een overgangsperiode.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *