34 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | 182 Daken hersteld

HomeMediaAntilliaansDagblad | 182 Daken hersteld
The Netherlands Red Cross roof repair programme officially ended on Monday. In total, the project fixed some 182 roofs since it began in January. In photo: A Red Cross construction crew repairing a roof during the project.

Philipsburg – In totaal zijn dankzij het dakreparatieprogramma van het Nederlandse Rode Kruis 182 daken hersteld.

Het project ging in januari van start en is afgelopen maandag officieel beëindigd. Het programma werd gefinancierd via het Sint Maarten Trust Fund en richtte zich op het repareren van daken die in 2017 door orkaan Irma werden beschadigd.

Het programma selecteerde daken op basis van specifieke criteria. In de beginfase hebben beoordelingsteams de wijken doorzocht en contact opgenomen met huiseigenaren en verhuurders.

Het programma werd uitgevoerd door 61 bouwvakkers verdeeld over 13 teams. Het werk vond plaats in Philipsburg, Simpson Bay, Over the Bank, Fort Willem, South Reward en Over the Pond. Enkele keren moesten de werkzaamheden worden opgeschort vanwege Covid-19, zoals tijdens de lockdown in april.

De bouwvakkers ontvingen een certificaat dat aangeeft dat ze een opleiding hebben gevolgd en werkervaring hebben opgedaan tijdens het project.

,,De bouwvakkers kregen een aanvullende training om orkaanbestendig te bouwen. Op basis van deze principes zijn de daken gerestaureerd. De gereedschappen zijn aan de bouwvakkers gegeven zodat ze hun eigen bouwbedrijf kunnen starten”, zegt Birgit Vaes, projectmanager dak-herstel van het Rode Kruis. ,,We zijn trots op de resultaten die we in deze periode hebben bereikt.”

Het Rode Kruis hield in september een tentoonstelling, waar begunstigden van het programma aanvullende informatie ontvingen over het project, de voorbereiding op orkanen en het onderhoud van hun nieuwe daken.

Het dakreparatieprogramma was een uitloper van het huisreparatieproject van het Rode Kruis dat liep van februari 2018 tot oktober 2019. Het huisreparatieproject werd gefinancierd met geld dat in Nederland was ingezameld na orkaan Irma. Zo’n 675 huishoudens kregen in dit project reparaties aan hun beschadigde huizen. Die reparaties vonden plaats in Cole Bay, Cay Bay, St. Peters, Fort Willem, Dutch Quarter, Middle Region, Sucker Garden en Over the Bank.

,,Sinds orkaan Irma heeft het Rode Kruis via verschillende projecten bijgedragen aan het herstel en de veerkracht van Sint Maarten, variërend van voedselhulp tot beroepsopleidingen en het repareren van daken. In de komende maanden zal het Rode Kruis zijn herstelactiviteiten voor Irma afbouwen en de normale activiteiten hervatten”, liet het Rode Kruis weten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties