26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 09:32

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...

DH | Irion: Former ministers should be held accountable for actions

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion believes that former ministers should be made examples and held accountable for their actions executed while in office. He made the...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | 182 Daken hersteld

AntilliaansDagblad | 182 Daken hersteld

The Netherlands Red Cross roof repair programme officially ended on Monday. In total, the project fixed some 182 roofs since it began in January. In photo: A Red Cross construction crew repairing a roof during the project.

Philipsburg – In totaal zijn dankzij het dakreparatieprogramma van het Nederlandse Rode Kruis 182 daken hersteld.

Het project ging in januari van start en is afgelopen maandag officieel beëindigd. Het programma werd gefinancierd via het Sint Maarten Trust Fund en richtte zich op het repareren van daken die in 2017 door orkaan Irma werden beschadigd.

Het programma selecteerde daken op basis van specifieke criteria. In de beginfase hebben beoordelingsteams de wijken doorzocht en contact opgenomen met huiseigenaren en verhuurders.

Het programma werd uitgevoerd door 61 bouwvakkers verdeeld over 13 teams. Het werk vond plaats in Philipsburg, Simpson Bay, Over the Bank, Fort Willem, South Reward en Over the Pond. Enkele keren moesten de werkzaamheden worden opgeschort vanwege Covid-19, zoals tijdens de lockdown in april.

De bouwvakkers ontvingen een certificaat dat aangeeft dat ze een opleiding hebben gevolgd en werkervaring hebben opgedaan tijdens het project.

,,De bouwvakkers kregen een aanvullende training om orkaanbestendig te bouwen. Op basis van deze principes zijn de daken gerestaureerd. De gereedschappen zijn aan de bouwvakkers gegeven zodat ze hun eigen bouwbedrijf kunnen starten”, zegt Birgit Vaes, projectmanager dak-herstel van het Rode Kruis. ,,We zijn trots op de resultaten die we in deze periode hebben bereikt.”

Het Rode Kruis hield in september een tentoonstelling, waar begunstigden van het programma aanvullende informatie ontvingen over het project, de voorbereiding op orkanen en het onderhoud van hun nieuwe daken.

Het dakreparatieprogramma was een uitloper van het huisreparatieproject van het Rode Kruis dat liep van februari 2018 tot oktober 2019. Het huisreparatieproject werd gefinancierd met geld dat in Nederland was ingezameld na orkaan Irma. Zo’n 675 huishoudens kregen in dit project reparaties aan hun beschadigde huizen. Die reparaties vonden plaats in Cole Bay, Cay Bay, St. Peters, Fort Willem, Dutch Quarter, Middle Region, Sucker Garden en Over the Bank.

,,Sinds orkaan Irma heeft het Rode Kruis via verschillende projecten bijgedragen aan het herstel en de veerkracht van Sint Maarten, variërend van voedselhulp tot beroepsopleidingen en het repareren van daken. In de komende maanden zal het Rode Kruis zijn herstelactiviteiten voor Irma afbouwen en de normale activiteiten hervatten”, liet het Rode Kruis weten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties