27 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Voorstel verkeersveiligheidbrigade

HomeMediaAmigoe | Voorstel verkeersveiligheidbrigade
De VVRP-minister met de ministeriële beschikking die de Week van Veilig Verkeer officieel maakt. WILLEMSTAD — Minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft deze werkweek uitgeroepen tot de Week van Veilig Verkeer. In het kader van het bevorderen van de verkeersveiligheid heeft een verkeerscommissie (opgericht op verzoek van de Staten) bestaande uit burger/journalist Yves Cooper, een verkeersexpert van VVRP-uitvoeringsorganisatie Openbare Werken en een ex-politiechef tevens een verkeersbrigade aan de regering voorgesteld: Roadwatch. Dat werd vanochtend aangekondigd tijdens een persconferentie van het VVRP-ministerie bij Fòrti. Hierbij waren Camelia-Römer, een traffic engineer bij VVRP en commissielid Cooper aanwezig. “De verkeersbrigade zal onzichtbaar in het verkeer handelen en in principe geen contact hebben met de burger. De brigadiers zullen incognito te werk gaan in onherkenbare auto’s, zullen in het verkeer overtredingen registreren en opdracht geven om hier processen-verbaal voor uit te schrijven. Een camera zal de overtreding filmen voor in de rechtbank”, aldus Cooper. Volgens hem zal de brigade uit twee
De VVRP-minister met de ministeriële beschikking die de Week van Veilig Verkeer officieel maakt.

WILLEMSTAD — Minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft deze werkweek uitgeroepen tot de Week van Veilig Verkeer. In het kader van het bevorderen van de verkeersveiligheid heeft een verkeerscommissie (opgericht op verzoek van de Staten) bestaande uit burger/journalist Yves Cooper, een verkeersexpert van VVRP-uitvoeringsorganisatie Openbare Werken en een ex-politiechef tevens een verkeersbrigade aan de regering voorgesteld: Roadwatch.

 

Dat werd vanochtend aangekondigd tijdens een persconferentie van het VVRP-ministerie bij Fòrti. Hierbij waren Camelia-Römer, een traffic engineer bij VVRP en commissielid Cooper aanwezig.

“De verkeersbrigade zal onzichtbaar in het verkeer handelen en in principe geen contact hebben met de burger. De brigadiers zullen incognito te werk gaan in onherkenbare auto’s, zullen in het verkeer overtredingen registreren en opdracht geven om hier processen-verbaal voor uit te schrijven. Een camera zal de overtreding filmen voor in de rechtbank”, aldus Cooper. Volgens hem zal de brigade uit twee teams bestaan, namelijk de brigadiers zelf die patrouilleren en de personen die de administratie doen. Wanneer de brigadiers een verkeersovertreding registreren geven ze dit door aan de administratie. Deze stelt op basis van de gegevens, zoals kentekennummer en overtreding, een proces-verbaal op. Dit proces-verbaal zal binnen 24 uur op het adres van de persoon op wie het kentekennummer staat geregistreerd verschijnen. Desgevraagd laat Cooper weten dat het proces-verbaal binnen 24 uur op het adres moet verschijnen, zodat overtreder zich nog de plek herinnert waar de verkeersovertreding is begaan.

Echter, om boetes op basis van kentekennummers alleen uit te schrijven, moet er in de wet die hierover gaat een aanpassing worden gemaakt. Het is nu namelijk zo dat er geen boetes kunnen worden uitgeschreven aan degene bij wie het kentekennummer geregistreerd staat, omdat hij of zij mogelijk niet zelf achter het stuur zat. “Het moet gewoon zo zijn dat de persoon waarop het kentekennummer geregistreerd staat het proces-verbaal krijgt. Als jij je auto aan iemand uitleent, moet je ervoor zorgen dat deze persoon zich verantwoordelijk gedraagt in het verkeer”, aldus de VVRP-minister.

Ze stelt verder dat flitspalen ook in de toekomst op het eiland ingezet zullen worden. “Hierbij zal van hetzelfde principe gebruik worden gemaakt. Het proces-verbaal gaat naar de persoon waarop het kentekennummer van de auto die de overtreding heeft begaan staat geregistreerd”, aldus de minister.

Camelia-Römer benadrukte tijdens de persconferentie dat, wil men de verkeersveiligheid op het eiland verbeteren, diverse ministeries samen moeten werken om dit te bereiken. “Zo moet ook het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening betrokken zijn. Dat is verantwoordelijk voor het Bureau Rijbewijzen en dus de aanpassing van het verouderde rijbewijsexamen. Ook moet iemand van het ministerie van Onderwijs betrokken zijn, omdat verkeersveiligheid ook educatie van de verkeersgebruikers betreft. Verder is ook het ministerie van Justitie, waaronder de politie en het Openbaar Ministerie valt, betrokken.”

Week Veilig Verkeer

Deze week zal het VVRP-ministerie in het kader van verkeersveiligheid bij diverse media op bezoek gaan om verkeersgebruikers te informeren en bewust te maken van veiligheid in het verkeer. Onder andere de vraag ‘Wat is verkeersveiligheid?’ zal tijdens de roadshow behandeld worden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties