29 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | VDC-hoofd doet aangifte wegens laster

HomeMediaAmigoe | VDC-hoofd doet aangifte wegens laster
VDC-hoofd doet aangifte wegens laster
VDC-hoofd doet aangifte wegens laster

WILLEMSTAD — Het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Michael Römer, heeft in verband met het nieuws dat hij een vrouw zou hebben bedreigd een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie op basis van diverse gronden, waaronder primair laster. Tevens is een brief naar de overheid gestuurd om de genomen ordemaatregel – zijn op non-actiefstelling – terug te draaien. Dat bevestigt zijn advocaat Bertie Braam aan de Amigoe.

De aangifte is woensdag door Römer zelf ingediend tegen Godfried ‘Gògò’ Adem die in Nederland woont en correspondent is van sommige lokale media. Adem was de eerste die met het nieuws van de bedreiging kwam, hij plaatste dat op zijn Facebook-pagina. Aan de hand van het onderzoek zullen Römer en de verdediging beslissen of ook tegen anderen een aangifte ingediend gaat worden.

Na het nieuws over de klacht ‘verwelkomde’ Adem op zijn pagina gisteren alle klachten tegen hem en hij benadrukte dat hij de waarheid heeft gesproken. Adem heeft zelfs de initialen van zogenoemde getuigen gepost, namelijk H.L. Het is niet bekend wie deze persoon is.

Römer heeft de aangifte ingediend, vrijwel vlak voordat Elvira Rosaria-Statie, de vrouw die hij met een vuurwapen zou hebben bedreigd, ontkende dat dit ooit had plaatsgevonden. Dat deed de vrouw van de inmiddels opgestapte Pais-leider Alex Rosaria woensdagochtend middels een brief van haar advocaat Lisanne Asjes aan de media. Zij was het waarnemend hoofd van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT), na het vertrek van Kenneth Dambruck.

Na haar verklaring in de media besloot Braam bovendien een brief te sturen naar demissionair premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) en Nelson Navarro (Justitie, Pais). Dit om de ordemaatregel tegen Römer per ommegaande terug te draaien, aangezien de beslissing op basis van onwaarheden zou zijn genomen. De raadsman heeft nog geen reactie ontvangen op deze brief.

Braam benadrukt dat er geen sprake is van bedreiging en dat Römer daarom een klacht heeft ingediend wegens primair laster, maar ook op basis van andere gronden zoals smaad, smaadschrift, belediging van een ambtenaar en valse verdachtmaking. Laster is het zwartmaken van een ander, door deze in het openbaar te beschuldigen van onwaarheden. Zaken dus waarvan degene die de beschuldiging uit, weet of had moeten weten dat deze onwaar zijn. Als de feiten ‘waar zijn, al dan niet opgeblazen’, spreekt men volgens de wet van smaad. Het doel hiervan is volgens de wet, het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer, dus in dit geval Römer.

Whiteman was helemaal niet te spreken over deze zaak en bestempelde de berichten als riooljournalistiek, met als doel de actuele situatie te vertroebelen. Zoals bekend is de VDC belast met de screening van ministers voor het kabinet-Koeiman.

Römer mag dus vanwege de ordemaatregel niet op de werkvloer verschijnen. Dat gaat hij ook niet doen, hij is ziek. Het nieuws kwam bij hem hard aan, vooral omdat dit simpelweg niet waar is. Hij was al arbeidsongeschikt toen hij de brief kreeg van de overheid over de ordemaatregel, aldus Braam.

Beide ministers waren niet bereikbaar voor commentaar over het verzoek om hun beslissing terug te draaien. Ervaring leert dat de ministers de resultaten van het onderzoek door de Landsrecherche waarschijnlijk zullen afwachten, alvorens een beslissing te nemen hierover.

Het OM heeft dinsdag aan de hand van de (sociale)mediaberichten ambtshalve de Landsrecherche verzocht een feitenonderzoek te doen. Zoals de Amigoe eerder berichtte moet uit dat onderzoek blijken of Römer inderdaad de vrouw heeft bedreigd en aan de hand van de resultaten hiervan moet het OM beslissen of het VDC-hoofd strafrechtelijk vervolgd wordt of niet. Het is onbekend hoe lang dit onderzoek gaat duren.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Iemand nog een leuke roddel over Michel Romer of zijn byside Delvira Rosalia Statia?

  Michel Romer die het ook met Cicily van der Dijs gedaan heeft, of Delvira met Amerigo Thode waarvan de laatste weer opnames gemaakt heeft?

  Ik wordt zo moe van de oeverloze discussies over John Baselmans op dit forum.

 2. Alex Rosaria is niet erg gelukkig geweest bij de keuze van zijn vrouw., Elvira.

  Een vrouw die vreemdgaat (mooi voorbeeld is ze voor haar kinderen!) is al fout, maar als je dat dan ook nog doet met die enge gladjanus van een Michael Romer uit de Schotte stal, dan ben je echt een waardeloze sloerie.

  Vrees dat Elvira dadelijk door het leven gaat met de bijnaam Del-vira.

 3. Deze affaire kent alleen maar verliezers.

  Screener Geomaly Martes van SOAB is onbetrouwbaar gebleken.

  VDC wiens reputatie door het aanstellen van Michael Romer al beschadigd was is nog verder kapot gemaakt.

  Michael Romer is zijn baan kwijt en komt nergens meer aan de bak.

  Elvira Statia staat door de keuze voor de creep Romer nu bekend als een goedkope slet en kan haar carriere verder ook vergeten.

  Het MOT heeft een flinke imageschade opgelopen omdat via Elvira Rosaria en Michael Romer de link met Schotte (mega MOT meldingen) snel gelegd is.

  Hoop dat de sex het allemaal waard was, Romer en Rosaria.

 4. ‘ het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer’.

  Reputatie? Welke reputatie? Romer stond al jaren bekend als een geestelijk labiele ongeschoolde Schotte marionet!

  Slachtoffer? Welk slachtoffer? Hij stalkte toch zijn byside Elvira? Die is toch niet naar de politie gegaan om te klagen over het feit dat Romer zijn schaamhaar niet scheerde?

  Mooi al die publiciteit ook voor Geomaly Martes van SOAB, die verantwoordelijk was voor de screening van Romer. Ook een marionet van Schotte?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties