Amigoe | Vandalisme met ‘pedofiel’-tekst gaat door

Vandalisme met ‘pedofiel’-tekst gaat door

Eerste bekladding opt blauwe kunstpaard bij het OM met graffititekst ‘pedofiel’

ORANJESTAD — Terwijl het onderzoek naar de mogelijke dader van de graffiti op de kapel van Alto Vista nog volop bezig is, heeft de spuiter opnieuw toegeslagen. Vanmorgen bleek de tekst ‘pedofiel’ op zowel de kerk van Brazil als op de ruïne van Bushiribana te staan.

Op de muur van de kerk van Brazil staat de beschuldiging dat de pastoor pedofiel is. Afgelopen dinsdag was de kapel van Alto Vista doelwit van een soortgelijke boodschap, maar dan met de tekst dat minister Benny Sevinger pedofiel is.

Ook bij de ruïne van Bushiribana, een plek waar veel toeristen komen, was het vanmorgen raak. Zowel de buiten- als de binnenkant en het informatiebord zijn besmeurd. Het zou daar niet met een spuitbus zijn gedaan, maar met verf.

Amigoe vroeg aan het Openbaar Ministerie (OM) een reactie en of dit mogelijk dezelfde dader is als bij Alto Vista. De woordvoerder laat weten dat het onderzoek ‘volop bezig’ is en dat ze op dit moment niet meer informatie kan geven.

Eerdere vandalisme

Op 5 april vond de eerste bekladding plaats. Toen werd het blauwe kunstpaard bij het OM voorzien van de graffititekst ‘pedofiel’. Al snel bleek dat Reginald Danies de dader is, een vader die op die manier aandacht vraagt voor een zedenzaak waarbij zijn dochters zijn betrokken. Hij ging door met zijn actie en bekladde onder andere ook het anker bij San Nicolas, het I Love Aruba-bord bij het Bestuurskantoor, bushokjes en de muur van de Vertegenwoordiging van Nederland in Aruba (VNO). De politie hield Danies daarop aan, op 13 april, om hem te wijzen op de gevolgen van vandalisme. De vader werd dezelfde dag nog vrijgelaten.

Of hij zijn actie toch heeft voorgezet en verantwoordelijk is voor de graffiti bij de kapel van Alto Vista, Brazil en Bushiribana, is niet bekend.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *