32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024 16:41

Amigoe | Sulvaran wil toegangontzegging voor Tromp

Glenn Sulvaran wil toegangontzegging voor Tromp
Glenn Sulvaran wil toegangontzegging voor Tromp

WILLEMSTAD — Volgens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran moet de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Emsley Tromp, geschorst worden en moet hem toegang tot de bank worden ontzegd.

“Hij is nu op vakantie, maar kan de bank elk moment binnenlopen”, stelde Sulvaran vanochtend tegenover de Amigoe. Volgens het Statenlid is het feit dat Tromp nog niet is geschorst de schuld van twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van de bank, namelijk Hubert Lopez en Robert Pietersz, die de ministers van Financiën van Curaçao en St. Maarten niet willen adviseren dit te doen.

Volgens de statuten van de CBCS kan namelijk alleen de RvC de Financiën-ministers adviseren de president, die door het Openbaar Ministerie voor witwassen en belastingfraude wordt onderzocht, te schorsen. “Ik vind dat werkelijk onbegrijpelijk. Noch de ministerraad, noch de Financiën-ministers kunnen nu iets doen”, aldus Sulvaran.

Derde RvC-lid Tom Kok probeerde vorige week tevergeefs een RvC-vergadering bijeen te roepen om over de recente ontwikkelingen binnen de centrale bank te vergaderen. De statuten van de CBCS stellen echter dat twee leden een vergadering bijeen kunnen roepen, maar alleen Kok was bereid te vergaderen, meldde hij zelf. De vergadering is dus nooit ingepland. Het RvC-lid besloot daarom zijn individuele standpunt en advies wat betreft de recente ontwikkelingen aan de twee Financiën-ministers te geven.

Sulvaran stelt op zijn Facebook-pagina: “De RvC is nu aan zet. En specifiek Pietersz en Lopez. Want RvC-lid Tom Kok heeft die vergadering (waarin wordt besloten om de schorsing van Tromp te adviseren, red.) al aangevraagd. De twee andere leden hebben echter in het verleden al geweigerd een integriteitsonderzoek naar Tromp te laten doen. Nu weigeren ze te adviseren hem te schorsen. Blijven ze zo voor Tromp dekken, dan gaat Holland met een AMvRB (Algemene Maatregel van Rijksbestuur, red.) ingrijpen.”

Namens Sulvaran is José Jardim minister van Financiën voor Curaçao. Jardim stelde vorige week het nodig te vinden om in te grijpen bij de centrale bank, nadat bekend is geworden dat de bankpresident door het OM onderzocht wordt. In het kader van het onderzoek zijn een week geleden huiszoekingen gedaan. Tromp heeft zelf dertig vakantiedagen opgenomen, om ‘mee te werken’ aan het onderzoek. Jardim heeft, na een persbericht van vorige week donderdag waarin hij aankondigde in te zullen grijpen bij de CBCS en een traject te zijn begonnen samen met zijn collega van St. Maarten, Richard Gibson, geen update over de gang van zaken gegeven. Op berichten en telefoontjes van deze krant reageert hij niet.

Bron: Amigoe

11 reacties

 1. Politici die aan de drank zijn, komen zichzelf tegen als zij merken dat hun vermogen om beslissingen te nemen wordt aangetast. Deze man heeft geprobeerd met stichting FDRS (gemeenschapsgeld) de lesbische Malvina Cecilia nog in bed te krijgen. Schande! Je kan van Schotte zeggen wat je wilt maar hij wordt overal met open benen ontvangen.

 2. vremd van Sulvaran dit te eisen, vooral omdat Schotte nb is veroordeeld, zijn nr 2 op de lijst Constancia ook niet van onbesproken gedrag is enz enz enz

 3. Klinkt alsof Sulvaran al in gedachten heeft wie volgens HEM de nieuwe president van de Centrale Bank moet worden. Zou dat al stiekem geregeld zijn??

 4. Ik heb altijd gemeend dat Sulbaran integer was (al hoorde ik wel van escapades met jonge meiden in hotel Breezes), echter ik hoor graag wat er waar is van missstanden rond zijn stichting en zijn leningen bij Girobank.

  Weer een truuk van Garcia en Capella, de Bonny & Clyde van Girobank?

 5. Glenn Sulvaran wat een vuile oplichter ben jij.
  waar blijft het geld dat Jardim jouw gaf voor je stichting?
  de spliter in iemands ogen zien maar de balk in de jouwe dat zie je niet.
  STICHTING FDRS? je hebt geen recht van spreken .je zou uit de politiek gaan toch? ophoepelen maar.
  para sin nechi.

 6. Wordt Sulvaran nu toch aangestuurd door zijn broertje of is hij kwaad dat naar buiten gekomen is dat hijzelf zijn leningen aan de Girobank nooit heeft terugbetaald? Tja,het geeft te denken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties