32 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Pisas wil duidelijkheid over verhuizing Immigratiedienst

HomeMediaAmigoe | Pisas wil duidelijkheid over verhuizing Immigratiedienst
Pisas wil duidelijkheid over verhuizing Immigratiedienst
Pisas wil duidelijkheid over verhuizing Immigratiedienst | Foto MFK

WILLEMSTAD — Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas van de MFK heeft in een brief, gericht aan minister van Justitie Nelson Navarro (Pais), diverse vragen gesteld over de mogelijke verhuizing van het kantoor van de Immigratiedienst naar een nieuw gebouw.

Pisas wil onder meer weten of de eigenaar van dit nieuwe gebouw familiebanden heeft met een huidig Statenlid.

Pisas haalt in zijn brief het nieuwe systeem aan dat een team belast met verhuizingen heeft geïntroduceerd, en dat van het kabinet-Schotte, om de renovatie van overheidsgebouwen te bevorderen en op die manier te voorkomen dat de overheid veel geld besteedt aan het huren van gebouwen van derden.

Dat team werd na 10-10-‘10 opgericht en boog zich voornamelijk over de verhuizing van diverse ministeries en in februari 2011 is het kabinet-Schotte, rekeninghoudend met het bovengenoemde, gestart met onder meer de renovatie van de noordelijke vleugel van Fort Amsterdam, alsmede de andere eigendommen van de overheid.

“Tegenwoordig is zowel het noordelijke als het zuidelijke gedeelte van Fòrti gerenoveerd, dankzij het beleid om minder te huren en door de overheidsgebouwen te laten renoveren door de lokale ambtenaren zelf. Nu blijkt echter dat dit beleid is aangepast en dat wij weer terug zijn bij het oude beleid, dus worden er meer gebouwen van derden gehuurd en worden de overheidsgebouwen niet gerenoveerd”,

aldus Pisas. Het Statenlid stelt voor om het gebouw aan de Concordiastraat 24, waarin voorheen het Bestuurscollege gevestigd was, te gebruiken voor de Immigratiedienst of voor een ander ministerie.

In verband met het bovengenoemde wil Pisas van minister Navarro weten of de Immigratiedienst inderdaad binnenkort naar het gebouw van Modern Realty nv zal verhuizen.

Zo ja, dan wil Pisas een uitgebreide uitleg over de keuze voor dit gebouw. Zo wil hij weten wie de eigenaar is van dit gebouw, of het via een openbare aanbesteding is uitgekozen, of het al ingericht is voor de verhuizing en wat de prijs per vierkante meter van dit gebouw is.

Indien het gebouw via een openbare aanbesteding is gekozen wil Pisas een kopie van de publicatie daarvan in de media, en indien het gebouw al ingericht is en tevens gereed voor verhuizing van de Immigratiedienst, wil Pisas weten of de overheid het huurcontract afwacht om de renovatie van het gebouw te financieren. Indien deze laatste vraag met ja beantwoord wordt, wil Pisas van minister Navarro weten waarom de overheid geen eigen gebouw kon huren in plaats van huurcontracten te sluiten ‘zodat derden een hypotheek kunnen krijgen met het huurcontract van de overheid als garantie’.

Ook wil hij weten of het gebouw eigendom is van een familielid van een huidig Statenlid.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Pik kan het lazerus krijgen. Pik moet eens niet achter zijn pik aan lopen en zijn goddelijk denkende psychopaat en 1e klas pathologisch leugenaar Gerrit de Raaf (dief ) aan huppelen. Pik moet eens doen waarvoor hij is beedigd en de ware oplichters vragen gaan stellen te beginnen bij zijn eigen maffia partij.

 2. Ach ja, en on topic, waar was Pik Pisas toen CPA voor een bedrag vele malen hoger dan de marktprijs een pand van partijgenoot Rambolodin wilde huren?

  Juist, hij keek de andere kant op.

  Pik parasiet Pisas.

 3. Ach, eens per jaar treed deze marionet van de louche Schotte even uit diens schaduw waar hij zich de rest van het jaar rustig in weet te verbergen.

  De rest van het jaar genietend van de 3 urige werkdagen van het statenlidmaatschap dat desondanks beloond wordt met een veelvoud van het salaris dat Pik Pisas ooit verdiende als onbenullig politieagentje.

  Terwijl er genoeg vragen zijn te stellen over zijn eigen partij, de meest criminele partij die Curacao ooit heft gehad, vraagt Pisas niet naar het witwassen waar Schotte van verdacht is. Of diens valse aangifte van vermissing van een diplomatiek paspoort.

  Evenmin naar de fraude met de bestelling van mondkapjes door collega staten- en partijlid Constantia (reeds eerder veroordeeld voor meineed en een lange rij winkeldiefstallen).

  Ook niet naar de afluisteraffaire waarin collega staten- en partijlid Thode nu verdachte is.

  Maar we gunnen Pik Pisas zijn jaarlijkse moment in de publiciteit, hoe lachwekkend zijn vragen ook zijn komend uit een partij die fouter dan fout is. Omdat we weten dat Pik Pisas morgen weer voor een jaar in de anonimiteit verdwijnt, waarin zijn enige activiteit zal zijn het maandelijks vol ongeloof openen en bekijken van zijn salarisstrook,

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties