Amigoe | PAR hekelt uitblijven antwoord premier over Wiels

Marvelyne Wiels zoekt opnieuw ruzie | Foto Persbureau Curacao

Antwoorden functioneren Marvelyne Wiels blijven uit | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — De PAR-fractie in de Staten heeft nog steeds geen antwoord op haar brief aan premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) gekregen over het functioneren van de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels.

De brief dateert van 18 januari. Precies vier maanden later constateert PAR-Statenlid Armin Konket dat er nog steeds geen antwoord op de brief is gekomen.

In een nieuwe brief aan de premier stelt het verontwaardigde PAR-Statenlid Konket, te willen weten waarom Whiteman nog steeds vasthoudt aan Wiels, terwijl er al verschillende onafhankelijke rapporten op tafel liggen, die tot de conclusie kunnen leiden dat zij niet bekwaam is om de functie van gevolmachtigde minister in Den Haag uit te kunnen blijven voeren.

Konket geeft toe dat de premier politiek verantwoordelijk is voor de gevolmachtigde minister en dat hij dus ook verantwoordelijk is voor het functioneren van het Curaçaohuis.

“Dit houdt in dat de premier, en niet de gevolmachtigde minister, verantwoording voor het gevoerde beleid moet afleggen aan het parlement. Als de oorzaak van het slechte functioneren van het Curaçaohuis te wijten is aan het gebrek aan capaciteit van de gevolmachtigde minister om leiding te geven aan de organisatie, dan is het toch de premier die hierover rekenschap moet geven.”

Dit is volgens Konket ook de reden dat zijn fractie al op 18 januari een brief over het functioneren van Wiels en het Curaçaohuis naar Whiteman heeft gestuurd, waarop dus nog steeds geen antwoord is gekomen. Nu er zestien weken voorbij zijn gegaan, zonder antwoord, verzoekt Konket de premier om alsnog zo snel mogelijk te reageren.

De PAR-fractie wil in elk geval een reactie van Whiteman voordat de vergadering over Wiels, die vorige week werd geschorst, hervat wordt. Indertijd werd de vergadering voor twee weken geschorst zodat de regering de antwoorden op de vragen kan voorbereiden.

Bron: Amigoe

Dossier Marvelyne Wiels

6 Reacties op “Amigoe | PAR hekelt uitblijven antwoord premier over Wiels

 1. Curacao is nu eenmaal een masochistisch landje; We vinden het wel lekker om constant voor joker gezet te worden, iets anders kan het niet zijn.
  Ieder zichzelf ook maar een klein beetje respecterend land had aan deze situatie al lang een eind gemaakt. Maar nee, hier blijven we het lachertje liever omdat er “andere” belangen spelen. Hoe dom kan je zijn. Ik stel voor om een commissie in het leven te roepen om het “Geval Wiels” nog maar eens te gaan onderzoeken, zo halen we de verkiezingen wel.

 2. Abraham Mossel

  Ik denk dat ik mijn grote PAR vlag dit jaar maar eens in de la laat en er eens hard over na ga denken om mijn lidmaatschap op te zeggen.

 3. PAR probeert de kritische partij uit te hangen door het stellen van wat lullige vraagjes, maar ze zijn net zo laf als de partij van het laffe wijf Rosaria.

  Er liggen genoeg rapporten om viswijf Wiels al 20 keer naar huis te sturen, maar het stelletje angsthazen in de Staten is doodsbang voor hun zetels als PS gaat steigeren.

  Dus wordt de schijn van integriteit gewekt door wat vraagjes te stellen.

  Als de Amerikanen dat in de tweede wereldoorlog ook gedaan hadden, hadden wij nu Duits gesproken.

 4. Om maar niet te spreken over die oude PAR-boot genaamd Carla/Omayra van 20 miljoen. Waarom had de PAR destijds daar nooit een onderzoek naar gedaan?

 5. Wat een gezeik om niks. Er zijn ergere dingen waar de PAR zich druk om moet maken.
  40 miljoen aan een Mega Pier, is dat wel nodig? Graag de specificatie publiceren a.u.b. Te vaak wordt er met miljoenen gesmeten zonder te weten wat er precies met al die miljoenen wordt gedaan.
  Anno 2016 kan dit echt niet meer!

 6. Erg simpel. Nodig de premier uit en dan in een openbaar vergadering de vraag rechtstreeks stellen. Dan kan iedereen horen wat zijn antwoord zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *