28 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Onderzoek naar veiligheid verkeer Bándabou

HomeMediaAmigoe | Onderzoek naar veiligheid verkeer Bándabou
Onderzoek naar veiligheid verkeer Bándabou  | Foto Persbureau Curacao
Onderzoek naar veiligheid verkeer Bándabou | Foto Persbureau Curacao

BÁNDABOU — De overheid gaat een expert inschakelen om verschillende onderzoeken te doen naar de verkeersveiligheid in Bándabou. Bij dit onderzoek worden de bewoners van Bándabou ook betrokken.

Dit heeft minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Suzy Camelia- Römer (PNP) gisteren aangegeven tijdens een gesprek met Fundashon Vishon Bandabou (Viba) en Plataforma Bándabou.

Beide organisaties wilden van minister Suzy Camelia-Römer meer duidelijkheid over de wegverbeteringen die momenteel in Bándabou worden uitgevoerd en welke wegen nu vervolgens verbeterd gaan worden. De organisaties zijn tevreden over de informatie die zij hebben gekregen. Ze hebben aangegeven dat wat hen betreft de weg van Wèstpunt naar Wakawa de hoogste prioriteit heeft.

Tijdens de vergadering hebben de organisaties een prioriteitenlijst overhandigd aan de minister. Een belangrijk punt voor hen is dat de wegen van Bándabou verlicht moeten worden en dat er opnieuw witte wegmarkeringen geschilderd moeten worden.


Verlichting en belijnin
g

De minister kon tijdens het gesprek vertellen dat dit jaar nog de weg van Barber naar Wakawa verlicht wordt en de lijnen geschilderd worden. De wegomlegging naar Playa Jeremi zal eind dit jaar beginnen. Voor wat betreft de overige wegen, onder andere Santa Cruz, voorbij Lagun en Kenepa tot Wakawa zullen de werkzaamheden in 2016 en 2017 beginnen.

Een ander punt was de verlichting van Kloof, waarmee begin 2016 een aanvang wordt gemaakt. Wel is hierbij toegevoegd dat enkele problemen nog verder onderzocht moeten worden voordat er daadwerkelijk mee begonnen kan worden. Dit betekent dat hiermee pas in 2017 een start gemaakt kan worden.

De minister van VVRP heeft ook aangegeven dat er is gesproken met de eigenaren van de Weg naar Bullenbaai. Verschillende eigenaren bezitten stukken van deze weg.

Het Plataforma Bándabou, ViBa en enkele culturele organisaties hadden op 22 juli al een vergadering met alle ministers, behalve de Justitie-minister die uitlandig was. Er zijn op verschillende terreinen punten opgesteld door de desbetreffende organisaties die ze graag willen behandelen.

ViBa en Plataforma Bándabou zijn erg blij met wat ze van de minister van VVRP hebben gehoord. De minister heeft concrete plannen gemaakt aan de hand van de aandachtspunten die door ViBa en Plataforma Bándabou zijn aangereikt. Ook heeft de minister de aandachtspunten ingeleverd bij DOW en deze heeft een analyse gemaakt.

ViBa vind dat de bewoners van Bándabou hun bijdrage moeten leveren door in de gaten te houden of deze plannen uitgevoerd worden.

ViBa en Plataforma Bándabou zijn nog in afwachting van een vergadering met de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en de minister van Justitie.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties