27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | New Horizon-leerlingen nog steeds zonder diploma

HomeMediaAmigoe | New Horizon-leerlingen nog steeds zonder diploma
New Horizon-leerlingen nog steeds zonder diploma
Leeflang: New Horizon-leerlingen nog steeds zonder diploma

WILLEMSTAD — Meerdere studenten van New Horizon zitten nog steeds zonder diploma. Het opleidingsinstituut ging eerder dit jaar failliet, waardoor onder andere Jundrick Hooi, Osmalyne Juliana, Daynara Michel en Urvanella Barbolina geen examen konden doen.

Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang bepleitte in augustus dat de studenten ook examen moeten kunnen doen. Vooralsnog is er echter nog geen oplossing geboden door minister Irene Dick (PS) van Onderwijs, zo stelt ze. Voor de studenten zou worden getracht ze op andere scholen te plaatsen om hun opleiding alsnog af te kunnen ronden.

Hoewel het een particuliere school is en de minister van Onderwijs niets te maken heeft met de financiën ervan, meent Leeflang dat Dick er toch voor moet zorgen dat de leerlingen uit de examenklas hun examens ook kunnen maken.

Volgens artikel 21 van de Onderwijsregeling is ‘het onderwijs voorwerp van aanhoudende zorg van de regering’, zo citeert Leeflang. Bovendien werd New Horizon erkend door de overheid. “Ex-leerlingen van het opleidinginstituut hebben me benaderd vanwege de rampzalig situatie. Enkele van hen stonden destijds op het punt hun opleiding bijna af te ronden, maar zitten nog steeds zonder diploma”, aldus het Statenlid.

Leeflang meent dat het Dicks’ plicht was alles wat in haar macht ligt, te doen om ervoor te zorgen dat het instituut open kon blijven. Derhalve is Leeflang van mening dat de minister een oplossing moet bieden in samenwerking met Instituto pa Formashon den Enfermeria (IFE), voor leerlingen die een opleiding Zorg en Welzijn volgden.

Naar aanleiding hiervan wil Leeflang van de minister weten hoe ze dit gaat aanpakken en waarom ze nog geen oplossing heeft geboden aan de studenten.

“De leerlingen kunnen niet aan het werk, aangezien ze geen diploma hebben. Hoe kunnen ze dan Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) afbetalen?”

Ten slotte wil het Statenlid graag een chronologisch overzicht waarin staat vermeld wat de minister exact heeft gedaan om de studenten uit de brand te helpen, vanaf het moment dat het bekend was dat ze surseance van betaling hadden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties