27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Intern onderzoek KPC naar politiegeweld

HomeMediaAmigoe | Intern onderzoek KPC naar politiegeweld
Intern onderzoek KPC naar politiegeweld
Intern onderzoek KPC naar politiegeweld

WILLEMSTAD — Het Korps Politie Curaçao (KPC) is met een intern onderzoek gestart naar een geval van politiegeweld afgelopen zaterdagmiddag. Twee politieagenten waren hierbij betrokken. In verband hiermee is hen de toegang tot politiegebouwen ontzegd, zolang het onderzoek loopt.

Deze beslissing werd gisteravond aan hen bekendgemaakt, bevestigt woordvoerder Imro Zwerwer vandaag.

Het slachtoffer, de 21-jarige man S.C., werd zaterdagmiddag voor bedreiging van een agent aangehouden en zou later door deze agent en/of meerdere agenten zwaar zijn mishandeld. Hij werd medisch behandeld voor de opgelopen verwondingen en deed daarna aangifte tegen de agenten.

Volgens het politiebericht dat gistermiddag bij de Amigoe binnenkwam, werd de betreffende agent door een persoon die hij eerder had aangehouden – de man C. – gevolgd. Hij voelde zich hierdoor bedreigd en schakelde zijn collega’s in, wat resulteerde in de aanhouding van C., die daarna naar het politiebureau werd gebracht voor nader onderzoek.

Het betreft dezelfde agent die C. eind september in de Panamaweg had aangehouden voor de diefstal van fietsonderdelen. De agent en een collega zouden tijdens die arrestatie ook buitenproportioneel geweld hebben gebruikt en C. deed toen eveneens aangifte. Ook deze zaak wordt onderzocht. Videobeelden van de arrestatie zijn door bezorgde burgers in de sociale media gepubliceerd, ook foto’s van de mishandelde verdachte waarop de ernstige verwondingen aan zijn gezicht duidelijk te zien waren.

De politie gaf destijds middels een politiebericht aan, dat de verdachte agressief werd toen hem vragen werden gesteld over zijn betrokkenheid bij de diefstal. Op een gegeven moment heeft hij de agenten zelfs bedreigd, waarop zij over zijn gegaan tot zijn aanhouding. C. verzette zich echter hiertegen en de politie moest geweld gebruiken, aldus het politiebericht. De man liet in de media zelf weten dat de politie buitensporig geweld had gebruikt om hem aan te houden. De agenten zouden hem inderdaad vragen hebben gesteld over de diefstal en hij antwoordde daar niets van te weten, waarop de agenten hem beledigden door hem ‘payaso’ (clown) te noemen. Hij beledigde hen op dezelfde manier terug en werd hiervoor in elkaar geslagen door de agenten. Althans, dat is wat hij vorige maand in de media beweerde.

Zwerwer verklaarde toen aan de Amigoe de betreffende agent te hebben gesproken hierover, die aangaf geen buitensporig geweld te hebben gebruikt en benadrukte dat de man zeer onbeschoft was, bedreigingen uitte en dat hij zich ook steeds tegen zijn arrestatie verzette, waarop zij gedwongen werden met harde hand op te treden.

Een onderzoek naar beide gevallen zal duidelijkheid moeten verschaffen, aldus de politiewoordvoerder. “Alle medewerkers die afgelopen zaterdag wachtdienst hadden werden gisteren uitgebreid tot in de nachtelijke uren gehoord. Het onderzoek wordt verricht door het Bureau Interne Zaken, met ondersteuning van het forensisch team, het technisch en tactisch team van de politie en een team van rechercheurs van de afdeling digitale (sporen)onderzoeken.”

Zwerwer verzekert dat dit een objectief onderzoek is en indien nodig zullen er disciplinaire maatregelen genomen worden tegen iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan deze zaak. De agenten hebben dus voorlopig geen toegang tot politiegebouwen en C. mocht zaterdag naar huis, terwijl het onderzoek loopt.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties