29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘Het is wachten op uitsluitsel overheid over concessie’

HomeMediaAmigoe | ‘Het is wachten op uitsluitsel overheid over concessie’
Curacao Ports Authority CPA
uitval van beide kranen in de haven veroorzaakt ongenoegen

WILLEMSTAD — De recente uitval van beide kranen in de haven, voor het lossen van containervracht en goederen – waarover de Amigoe ontstemde tips kreeg uit het zakenleven – wordt desgevraagd bevestigd door CPA-directeur Humberto de Castro.

Aangezien de kranen van de containerterminal 21 en 30 jaar oud zijn en steeds vaker stuk gaan, wordt een oplossing daarvoor onlosmakelijk gezien met aanschaf van nieuwe kranen, ofwel vervanging van de oude.

“Een eventuele aanschaf is weer afhankelijk van uitsluitsel door de overheid, die wel of geen goedkeuring zal geven over de onderhandelde concept-concessie met CPS.”

“Het is inderdaad zo dat er gedurende één dag sprake was van uitval van één kraan terwijl de andere kraan op dat moment nog in revisie was. Dit gebeurde op 30 december jl. en aangezien het een drukke periode betrof heeft men hierdoor meer ongemak ervaren. Er is hard gewerkt aan de kraan die in revisie was, om dit zo snel mogelijk te verhelpen en gelukkig werd het binnen één dag opgelost”,

aldus de directeur van Curaçao Ports Authority (CPA). Uit tips die deze krant ontvangen heeft, blijkt dat verschillende schepen noodgedwongen uit moesten wijken naar Aruba om aldaar te lossen, waarna pas later de vracht weer naar Curaçao verscheept kan worden. De Castro reageert:

“Deze specifieke informatie heb ik niet – daar zouden de scheepvaartagenten uitkomst over kunnen bieden – maar ik weet wel dat dit zich voor kan doen bij uitval van kranen.”

Aangezien het eiland zo afhankelijk is van import, is het van essentieel belang dat er beschikking is over betrouwbare, goed functionerende kranen voor containeroverslag en het laden en lossen daarvan.

Zoals bekend zijn de oude kranen in bezit van CPA en valt het beheer daarvan – binnen de oude concessie met het stuwadoorsbedrijf Curaçao Port Services (CPS) – ook onder het havenbedrijf. Over de onderhandelingen en de concept-concessie tussen CPA en CPS, stelt De Castro:

“We zijn al een poos uitonderhandeld, het concept ligt er. Nu is het wachten op goedkeuring van de overheid. CPA kan zonder goedkeuring op dit moment geen stappen ondernemen. Aangezien ik eind vorig jaar – in oktober of november – een brief van de minister van Economische Ontwikkeling (oud-minister van Pais Stanley Palm, red.) heb ontvangen, kan CPA ondertussen slechts middels onderhoud en reparaties van de kranen, de huidige situatie in stand houden.”

De brief van de toenmalige MEO-minister namens de overheid, bood antwoord op het voorstel van CPA om tot bestelling van nieuwe kranen over te gaan. Als indicatie voor de aanschafprijs wordt 30 miljoen gulden voor twee nieuwe kranen gehanteerd.

“Dit bedrag stoelt op in het verleden opgevraagde offertes. Dus de brief gaf aan dat we niet tot bestelling over dienden te gaan. En aangezien alles in overeenstemming met de Raad van Commissarissen, de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) dient te verlopen is het nu wachten op eventuele goedkeuring. Ik begrijp dat de overheid hier op korte termijn een beslissing over wenst te nemen”,

aldus De Castro.

Concept-concessie

Zoals uitvoerig door de Amigoe belicht heeft Pais in april vorig jaar een verklaring uitgegeven waarin de partij zich achter het beleid van haar minister schaarde en zo snel mogelijk de nieuw onderhandelde concessie-overeenkomst wenste te ondertekenen.

“Dit ter beëindiging van het monopolie en de exclusiviteit voor het stuwadoorsbedrijf CPS.”

De partij gaf toen ook aan hierin ‘op de steun van de coalitiepartners te hopen’. De heronderhandelde voorwaarden van de concept-concessie zijn dat het stuwadoorsbedrijf 50 miljoen gulden zal investeren, waarvan 30 miljoen in de aanschaf van twee nieuwe kranen voor de containerterminal en 20 miljoen gulden in de infrastructuur van de terminal, zoals onder meer de kades.

Oud-minister Palm heeft toen verklaard dat om CPS de gelegenheid te bieden de beoogde investering terug te verdienen, er een akkoord was bereikt om de contractduur op 25 jaar vast te stellen, zonder monopolie.

Standpunt PS

Vervolgens bleek op 8 mei, dat Pais niet kon rekenen op de steun van coalitiepartner PS voor ondertekening van de nieuw onderhandelde concept-concessie. In een gezamenlijke verklaring hadden vier parlementariërs van PS onder meer aangegeven dat de kranen in eigendom van CPA dienden te blijven, waarmee de investering van CPS lager dan de nu besproken 30 miljoen gulden voor kranen zou uitvallen, en dat daarmee de noodzaak voor het aangaan van een lange contractsduur – 25 jaar – overbodig was.

Het standpunt van de PS ligt verankerd in een motie die reeds op 17 mei 2011 in de Staten werd ingediend. Daarin werd er bij de regering op aangedrongen om het monopolie binnen de Curaçaose havens te doorbreken en een situatie te scheppen waarin sprake is van ‘gezonde en eerlijke concurrentie’.

Ook werd om een regulering van de economische activiteiten gevraagd, die een duurzame ontwikkeling zou garanderen ten voordele van de bevolking van Curaçao.

‘Aandacht van de minister

Op de vraag of CPA over de issues omtrent de kranen met de huidige MEO-minister, Eugene Rhuggenaath (PAR), heeft gesproken, antwoordt De Castro:

“De minister is hier zeker van op de hoogte en hij heeft hiervoor zowel zijn begrip, als aandacht geuit. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat er in ieder geval op korte termijn uitsluitsel zal worden gegeven.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. En toen verloor Curaçao alles aan Aruba. Ja mensen, Aruba is allang bezig met het bouwen van een container overslag haven. En wij gaan het verliezen. Wat een stelletje …….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties