28 C
Willemstad
• zondag 21 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Gouverneur aan zet

HomeMediaAmigoe | Gouverneur aan zet
MFK fractieleider Gerrit Schotte was ook bij de Gouverneur
MFK fractieleider Gerrit Schotte was ook bij de Gouverneur | Foto Extra

WILLEMSTAD — De overlegronde van de gouverneur is bijna afgerond. Dat melden verschillende bronnen. Gouverneur Lucille George-Wout heeft gisteren met de meeste fractieleiders gesproken en is nu aan zet.

“Het is nu wachten op de gouverneur”, zegt Melvin ‘Mac’ Cijntje, fractievoorzitter van Pueblo Soberano. “De verwachting is dat ze een informateur benoemt die moet onderzoeken welke partijen in een coalitie zouden kunnen samenwerken en kunnen rekenen op de steun van de meerderheid van het parlement”, zegt Cijntje. Er kunnen ook nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

Onafhankelijk parlementariër Omayra Leeflang heeft aan de gouverneur voorgesteld om een informateur te benoemen om officieel met een onderzoek te beginnen naar de partijen die samen een coalitie kunnen vormen. “De situatie is na het vertrek van Marilyn Moses uit Pais chaotisch”, zegt Leeflang.

De gesprekken die in het weekeinde zijn geweest voor toetreding tot de coalitie hebben tot niets geleid. De enige serieuze gesprekpartner PAR eiste dat de concrete actiepunten in een bereidwilligheidverklaring zouden worden opgenomen. Pueblo Soberano weigerde dit.

Vrijdag 6 november viel het kabinet nadat Marilyn Moses zich van coalitiepartij Pais afscheidde en haar steun aan het kabinet introk. Volgens Moses luistert de regering niet naar het volk.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. @Herbie schreef:
  “Aan de inlogtijden te zien leven jullie allemaal niet op het eiland maar in Nederland.”

  Beste Herbie, nooit gehoord van ochtend- of avondmens?

 2. Stanley Held, weer te diep in het glaasje gekeken, ik heb Mavo3 gehaald. Gerrit de Raaf is van de MAVO3 afgetrapt voor het stelen van een portemonnee van een klasgenootje. Weet je dat ook weer.

 3. Herbie ik vind dat je dat autotje geen eer aan doet, die is slimmer als jij. Heb je wel eens gehoord hoe je pc ingesteld is ( in welk wereld deel, tijd ) .

 4. Beste mensen. Aan de inlogtijden te zien leven jullie allemaal niet op het eiland maar in Nederland.
  Indien dit correct is, snap ik even niet dat men het hier heeft over allerlei verkeerde politici terwijl in Nederland een spoed vergadering gehouden wordt omtrent verkeerde fractie voorzitters. De zoveelste misstand in politiek Nederland. En nu snap ik waarom de Nederlandse politiek geen commentaar levert over de politieke situatie hier. Zij zitten zelf in de shit. Wat was het ook alweer? Nederland moeder bananenrepubliek? Oei.
  Indien je commentaar hebt over een (ei)land, wees dan wel heel erg bewust van het feit dat je niet in een mooier (ei)land woont. Oei en Foei.

 5. Stanley, lees het dossier over al zijn veroordelingen en lopende strafzaken eens.

  ‘Beste man’? ‘Bij mij telt wie helpt mijn bevolking’?

  Gelukkig was u in 1940 nog niet geboren. U zou de verkeerde partij hebben gekozen.

  Soms levert u zinnige bijdragen, nu doet u vermoeden het IQ van Ramsay Soemanta te hebben.

 6. Ach, meerdere politici hadden geen opleiding ook ik heb Mavo 3 gehaald daarna de Havo. Daarna meer. Hij kan naar uw mening in de Maffia wereld zitten. Zeg hem persoonlijk. Ik ken die beste man niet. Bij telt wie helpt mijn bevolking. So be it. Tot nu toe zie ik geen partij zijn best doen. U heeft nu de kans.

 7. Kijk het MAVO3 draaideur crimineeltje op de foto eens de intelligente macho uithangen.

  Belachelijk. Deze kerel heeft geen enkele inhoud. Triest dat zo’n man kinderen heeft gekregen, waarvan er 1 al van school is geschopt wegens drugshandel.

  Zo vader, zo zoon.

 8. Kijk Dikkertje Dap daar nou eens met grote stappen naar de trap lopen. Toen hij terug kwam van de trap af leek hij meer op Kabouter Flop.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties