Amigoe | De Windt gaat klacht indienen tegen politie

Arts Paul de Windt aangehouden | Foto Jason Lau A Kien

De Windt gaat klacht indienen tegen politie | Foto Jason Lau A Kien

WILLEMSTAD — Orthopedisch chirurg Paul de Windt zal een klacht indienen tegen de politie. De Windt werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van alcoholmisbruik. De aanhouding verliep niet zonder incidenten. De politie liet zaterdag weten dat De Windt vervolgd zal worden voor de mishandeling van een agent. De Windt laat in een reactie weten dat de voorstelling van zaken zoals door de politie naar voren werd gebracht, niet klopt. Eerder is het andersom, volgens De Windt.

De arts spreekt van ‘onbehoorlijke behandeling’ door de politie die aannames hebben gedaan op grond van zijn manier van bewegen. Iets wat De Windt al eerder is overkomen.

Vanwege een ongeluk vijf jaar geleden verloor De Windt zijn been en als gevolg daarvan loopt hij naar eigen zeggen wat waggelend.

“Wanneer ik loop denken mensen dat ik dronken ben. Zo ook dus de politie die geen enkele alcoholtest gedaan heeft die nacht. Geen blaastets, geen bloedtest. Ze zagen mij lopen en dat was voldoende reden om me te willen aanhouden.”

De Windt die in die bewuste nacht een etablissement bezocht had in Zuikertuintje geeft aan dat hij wat gedronken had, maar dat hij zeker niet ‘bezopen’ was.

“Ik ben uit mijn auto getrokken. Achter in de politieauto gegooid en geslagen. Zonder dat er op enige wijze rekening is gehouden met mijn been.

Nadat ik geboeid was en een vuistslag kreeg van de politie heb ik inderdaad uitgehaald en geschopt. In reactie daarop werd ik namelijk heel erg boos. Ik heb aan de behandeling van de politie waarschijnlijk een ribfractuur overgehouden en er is iets niet goed met mijn oog.

Verder is mijn arm beschadigd en mijn bril kapot. Ik kan niet werken zo en zal me moeten laten onderzoeken door een arts.”

De Windt vertelt vervolgens dat hij vanwege zijn ongeluk vijf jaar geleden waarbij hij langere tijd in coma heeft gelegen nog meer gezondheidsproblemen heeft overgehouden, waaronder een bijzondere vorm van diabetes.

“Ze hebben me in een politiecel op Rio Canario gegooid en daar kon ik het uitzoeken. Een telefoontje heb ik niet mogen plegen en mijn verzoek om mijn suiker te kunnen controleren werd genegeerd. Deze vorm van diabetes is verbonden met mijn emotionele gesteldheid. Maar mijn vraag werd niet gehonoreerd.”

Tegen tien uur zaterdagmorgen kwam de hulpofficier van justitie en die gelastte de vrijlating van De Windt.

“Er was geen reden om me daar te houden. Dat werd toen wel heel snel duidelijk. En ik kon naar huis om mezelf te verzorgen.”

De Windt is zeer verontwaardigd over de manier waarop de politie met hem is omgegaan en hoe dit in de media terecht is gekomen.

“Ik ga die klacht tegen deze agent indienen. Zo’n behandeling door de politie van een burger kan niet zonder represailles blijven.”

Bron: Amigoe

9 Reacties op “Amigoe | De Windt gaat klacht indienen tegen politie

 1. Trui, dit bericht trok mijn aandacht omdat het tussen de actuele topics stond. Juist dat het 5 jr geleden nieuws was triggerde mij te reageren. Hoe is dit afgelopen ….want een gedragsverandering heb ik niet gezien, sterker nog, het is een kenmerkend onderdeel van zijn profielomschrijving. Het is niet aan mij om te oordelen of te veroordelen. Wel mijn mening: Hoe kan je ooit je gedrag veranderen als je je probleem (alcoholisme) niet erkend. Paul , je verdient genoeg neem een taxi, je hebt een voorbeeldfunctie . Tevens draag je een positief steentje bij aan de economie. Laat een fatale confrontatie met een andere weggebruiker niet je wake-up call worden…..

 2. Ik weet het @Trui, maar hij ziet er nog precies zo uit. Een zwalkende alcoholist.

 3. Henkie, dit artikel is 5 jaar oud…

  Maar prachtige foto van de Windt in de kreukels.

  Atijd mooi als hot shots als de Windt maar ook Rob ‘Polar’ Blaauw door excessief alcoholmisbruik zich als proleten gaan gedragen en alle status verliezen.

 4. Paultje, Paultje toch geef toe dat je een alcoholist bent-:)

 5. Goh wat een verrassing. Maar geen punt doe alsnog een bloedtest en bewijs je onschuld. En zorg voor de bon van de Heeren , die je ongetwijfeld hebt om te declareren en toon je onschuld. De politie kan ook gewoon getipt zijn he. Rij je net zo waggelend als dat je loopt. ?? Dan ben je ook een gevaar op de weg. Moeilijk he toegeven en gewoon de consequenties dragen ten gevolge van je acties.
  Je hebt 2 vormen van diabetes en jij hebt weer een bijzondere…
  pffff echt houd gewoon je mond met elk woord wat je toevoegt verlies je dat kleine beetje geloofwaardigheid wat je ergens misschien bezit

 6. Wat een schaamteloze proleet, die Paul de Windt.

  Voelt zich hoog boven iedereen verheven.

  Hoe durft de politie hem aan te houden, wanneer hij stomdronken de Heeren verlaat?

  Hem, de zonnekoning Paul de Windt?

  Lei pa tur no ta lei pa Paul!

  Paul staat ver boven de wet.

 7. Fred de Haas

  Wilma laat je groeten en zegt dat je gelijk hebt. Stom van me. Maar ik heb er toch geen spijt van.
  Flintstone

 8. Hoe is het met Wilma, Fred (Flintstone)?

  Bericht uit 2014…

 9. Fred de Haas

  Hou je taai, Paul. Shit happens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *