27 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Cordoba vervangt Wilsoe als voorzitter in ‘Commissie Rijks’

HomeLandenArubaAmigoe | Cordoba vervangt Wilsoe als voorzitter in ‘Commissie Rijks’
Na ophef over status als verdachte in onderzoek moord Wiels
Na ophef over status als verdachte in onderzoek moord Wiels | Pa Stechi

WILLEMSTAD — PS-leider Jaime Cordoba zal partijgenoot Elmer ‘Kadè’ Wilsoe vervangen als voorzitter van de Vaste Commissie van de Staten, Interparlementaire Relaties, Koninkrijksrelaties en Buitenlandse Betrekkingen. Dit laten Cordoba en Wilsoe weten in een brief aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (PS).

Wilsoe is in opspraak geraakt sinds hij in uitgelekte documenten is genoemd als een mogelijke verdachte in het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op PS-oprichter Helmin Wiels.

In documenten van het Recherche Samenwerkingsteam (RST), worden vraagtekens geplaatst bij de rol die Wilsoe gespeeld zou hebben op de dag dat Wiels werd vermoord. Wilsoe heeft alle beschuldigingen met kracht van de hand gewezen en kondigde aan zijn naam te willen en zullen zuiveren. In verband hiermee heeft hij aangekondigd een stapje terug te zullen doen als Statenlid. Hij zal wel zijn zetel in het parlement behouden en in dat kader dagelijks naar de fractiekamer van de PS gaan, maar zal de Statenvergaderingen niet bijwonen.

Wilsoe is overigens kandidaat nummer vier op de verkiezingslijst van de partij. De ophef over de gelekte documenten kwam nadat de verkiezingslijsten werden vastgesteld. Als voorzitter van de ‘Commissie Rijks’, zoals de vaste commissie in de wandelgangen wordt genoemd, treedt Wilsoe op als leider van de Statendelegatie bij parlementaire bijeenkomsten zoals onder meer het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko).

De eerstvolgende bijeenkomst van dit parlementair overleg tussen de parlementen van Curaçao, Aruba, St. Maarten en Nederland staat voor januari 2017 op de agenda.

Tweede Kamer

Zoals de Amigoe eerder meldde, hadden vanuit de Tweede Kamer in Nederland verschillende parlementariërs aangegeven dat de Staten van Curaçao op zoek moesten naar een vervanger voor Wilsoe bij de eerstvolgende Ipko-bijeenkomst. Wilsoe’s rol als voorzitter van de werkgroep integriteit van de Ipko viel volgens hen niet te rijmen met een verdenking van betrokkenheid bij de moord op PS-leider Wiels.

Jeroen Recourt (PvdA), voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties en leider van de Nederlandse Ipko-delegatie, zei dat hij een voorstel hierover naar de Curaçaose Staten zou sturen, na instemming van de Eerste Kamer-delegatieleden.

Andere taken overnemen

Maar inmiddels heeft de PSfractie dus al laten weten dat Cordoba partijgenoot Wilsoe zal vervangen als voorzitter van de Commissie Rijks. Cordoba zal verder ook enkele andere taken van Wilsoe op zich nemen, zoals zijn lidmaatschap van de Statencommissies Huishoudelijke Zaken, de commissie Handelwijze van het parlement en de politieke commissie van het Latijns- Amerikaanse parlement.

Overigens zullen, met de verkiezingen op 30 september voor de deur, de nieuwe Staten, die begin november aan zullen treden, uit haar midden vertegenwoordigers aanwijzen voor alle vaste commissies van het Curaçaos parlement.

Bron: Amigoe

1 reactie

  1. De aartsluie vadsige Wilsoe heeft al zijn taken afgestoten, maar ziet niet af van zijn salaris van 14 of 15 duizend in de maand dat wij mogen ophoesten.

    De domme walrus Cordoba is zijn vervanger.

    Wat gaat Wilsoe nu doen? Lootjes verkopen voor Robbie dos Santos wiens laffe loopjongen hij is?

    Nee, hem kennende gaat hij zich de hele dag volvreten in zijn favoriete restaurant, u weet wel – dat restaurant waar deze asociale aartsluiaard altijd gewoon voor de deur op de stoep parkeert, want Wilsoe staat boven de wet.

    Deze randdebiel werd notabene door Curacao naar Nederland gestuurd als hoofd van de commissie Integriteit!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties