27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | AVA Airways komt niet met bankgarantie

HomeMediaAmigoe | AVA Airways komt niet met bankgarantie
AVA Airways komt niet met bankgarantie
AVA Airways komt niet met bankgarantie

WILLEMSTAD — Luchtvaartmaatschappij AVA Airways zegt aan de wettelijke verplichtingen te hebben voldaan en zal geen bankgarantie van 48,9 miljoen dollar overleggen. Dat werd donderdag bekendgemaakt in het journaal van TeleCuraçao.

Minister Suzy Camelia- Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) liet begin september schriftelijk weten dat de luchtvaartmaatschappij vóór 23 september moest voldoen aan deze voorwaarde om in aanmerking te komen voor een economische vergunning.

De directie van AVA Airways hield daarop een persconferentie, waarbij ook hun advocaat Chester Peterson aanwezig was. AVA Airways-directeur Olivier Arrindell verklaarde tegenover de media en andere geïnteresseerden dat de luchtvaartmaatschappij haar kapitaal bij elkaar krijgt door venture capital, dat wil zeggen investeringen vanuit fondsen in ruil voor aandelen.

Er werd een investeringsbedrag genoemd van 60 miljoen dollar volgens een principe van lease to own deal. Tijdens de persconferentie eiste hij opheldering over wat er precies wordt bedoeld met een ‘letter of credit’. Als antwoord van het ministerie uit zou blijven, zouden er juridische stappen worden ondernomen, aldus het bestuur van de luchtvaartmaatschappij.

De advocaat van AVA Airways heeft nu een brief gestuurd aan Camelia-Römer, waarbij tevens een brief is gevoegd van een Amerikaans accountantsbureau. In de brief wordt de kredietwaardigheid van een investeerder bepleit.

Er staat ook in dat het volgens Amerikaanse wetgeving niet is toegestaan om financiële informatie van investeerders vrij te geven. De minister liet weten de brief te hebben doorgestuurd en dat ze het antwoord van haar adviseur afwacht.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ik horde Heerenveen van Insel Air gisteren een huilverhaal afsteken over AVA bij radio Hoyer, maar dezelfde Heerenveen duikt wel iedere avond het bed in met het sprekende mantelpak Stella van Rijn, de meest hypocriete vrouw van Curacao.

    Blijkbaar meet Heerenveen met 2 maten.

    En dat is maar goed ook, want als hij even kritisch was bij de selectie van zijn piloten als bij de selectie van zijn levenspartner, verkies ik toch AVA boven Insel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties