Algemeen Dagblad | Curaçao getroffen door reeks ‘black-outs’

Volgen Jonis is het moeilijk een directe oorzaak voor de vele stroomstoringen te geven en is er sprake van een samenloop van ongelukkige factoren | HH-AFP

Curaçao is deze week getroffen door een ongekende reeks stroomstoringen. Voor de derde keer in de afgelopen zes dagen viel de stroom zaterdag aan het begin van de avond (lokale tijd) op het hele eiland uit.

Maandag was de stroom overdag acht uur lang weg, donderdag een uur of vier. Hoe lang de stroom zaterdag wegblijft is nog onduidelijk. Bovendien viel vrijdag de stroom voor vele uren uit op een deel van het eiland.

Behalve tot veel ongemak hebben de stroomstoringen ook een negatieve invloed op de economie van het eiland, die door de coronapandemie al erg is geraakt.

Economieminister Steven Martina noemde de situatie al na de tweede grote uitval ,,niet normaal en niet goed voor het eiland’’. Hij eist een snel en grondig onderzoek.

Electriciteitsbedrijf Aqualectra zit met de handen in het haar omdat het keer op keer wordt overvallen door stroomuitval vanwege niet werkende machines. Directeur Darick Jonis noemde de coronapandemie een indirecte oorzaak.

Omdat veel technici ziek thuis zitten worden sommige installaties uit voorzorg uitgezet. Bij het opnieuw opstarten van de machines op maandagochtend viel volgens hem het hele systeem uit.

Volgen Jonis is het moeilijk een directe oorzaak voor de vele stroomstoringen te geven en is er sprake van een samenloop van ongelukkige factoren.

In november 2019 en februari dit jaar waren er ook stroomstoringen waarbij het hele eiland zonder elektriciteit zat.

Bron: Algemeen Dagblad

2 Reacties op “Algemeen Dagblad | Curaçao getroffen door reeks ‘black-outs’

 1. …”Economieminister Steven Martina noemde de situatie al na de tweede grote uitval ,,niet normaal en niet goed voor het eiland’’. Hij eist een snel en grondig onderzoek”…

  Dat het niet normaal is dat weet iedere oelewapper al Martina S.

  Wwe willen voor één x geen excuss minister, daar heb je niers aan zoals je zelf wel zult snappen.

  Los het op, en aub die zogenaamde onderzoekendie maanden soms jaren duren is ook een afleidingsmanouvre die ministers graag inzetten om even de schijn te wekken dat ze er mee bezig zijn!

  Hoeveel blackouts heb je nog nodig Martina S. Om tot de conclusie te komen dat het huidige bestuur niet deugt?

 2. ‘Neysa Isenia: ‘Ondanks de pijn in ons hart – wij zijn ook burgers van Curaçao – ben ik trots op de inzet van ruim 80 man personeel, dat met man en macht de hele nacht doorgewerkt heeft, sommigen meer dan 24 uur achter elkaar.’

  Met de enorme toeslagen die Aqualectra betaalt bovenop haar al waanzinnige salarishuis zouden de 80 man personeel graag 240 uur achter elkaar doorwerken.

  Dat idiote salarishuis dient eens doorgelicht te worden. Zelfs borstvergrotingen van bysides van personeel worden door Aqualectra vergoed.

  Misschien een leuke opdracht voor Isenia’s partner in crime bij Girobank, Stephen Capella.

  Of EY’s Erik van Eps die 0p de porkeria jaarrekeningen van Isenia en Capella bij Girobank een goedkeurende verklaring gaf.

  Neetje van der Veen, de parodie op een commissaris die in die hoedanigheid bij Girobank de transfer van 300,000 dollar bonus door Isenia naar Capella goedkeurde, is ook altijd wel in voor een consultantsklus waarvan het resultaat voor aanvang al vaststaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *