29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:21

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen Dagblad | Curaçao getroffen door reeks ‘black-outs’

Algemeen Dagblad | Curaçao getroffen door reeks ‘black-outs’

Volgen Jonis is het moeilijk een directe oorzaak voor de vele stroomstoringen te geven en is er sprake van een samenloop van ongelukkige factoren | HH-AFP

Curaçao is deze week getroffen door een ongekende reeks stroomstoringen. Voor de derde keer in de afgelopen zes dagen viel de stroom zaterdag aan het begin van de avond (lokale tijd) op het hele eiland uit.

Maandag was de stroom overdag acht uur lang weg, donderdag een uur of vier. Hoe lang de stroom zaterdag wegblijft is nog onduidelijk. Bovendien viel vrijdag de stroom voor vele uren uit op een deel van het eiland.

Behalve tot veel ongemak hebben de stroomstoringen ook een negatieve invloed op de economie van het eiland, die door de coronapandemie al erg is geraakt.

Economieminister Steven Martina noemde de situatie al na de tweede grote uitval ,,niet normaal en niet goed voor het eiland’’. Hij eist een snel en grondig onderzoek.

Electriciteitsbedrijf Aqualectra zit met de handen in het haar omdat het keer op keer wordt overvallen door stroomuitval vanwege niet werkende machines. Directeur Darick Jonis noemde de coronapandemie een indirecte oorzaak.

Omdat veel technici ziek thuis zitten worden sommige installaties uit voorzorg uitgezet. Bij het opnieuw opstarten van de machines op maandagochtend viel volgens hem het hele systeem uit.

Volgen Jonis is het moeilijk een directe oorzaak voor de vele stroomstoringen te geven en is er sprake van een samenloop van ongelukkige factoren.

In november 2019 en februari dit jaar waren er ook stroomstoringen waarbij het hele eiland zonder elektriciteit zat.

Bron: Algemeen Dagblad

2 reacties

 1. …”Economieminister Steven Martina noemde de situatie al na de tweede grote uitval ,,niet normaal en niet goed voor het eiland’’. Hij eist een snel en grondig onderzoek”…

  Dat het niet normaal is dat weet iedere oelewapper al Martina S.

  Wwe willen voor één x geen excuss minister, daar heb je niers aan zoals je zelf wel zult snappen.

  Los het op, en aub die zogenaamde onderzoekendie maanden soms jaren duren is ook een afleidingsmanouvre die ministers graag inzetten om even de schijn te wekken dat ze er mee bezig zijn!

  Hoeveel blackouts heb je nog nodig Martina S. Om tot de conclusie te komen dat het huidige bestuur niet deugt?

 2. ‘Neysa Isenia: ‘Ondanks de pijn in ons hart – wij zijn ook burgers van Curaçao – ben ik trots op de inzet van ruim 80 man personeel, dat met man en macht de hele nacht doorgewerkt heeft, sommigen meer dan 24 uur achter elkaar.’

  Met de enorme toeslagen die Aqualectra betaalt bovenop haar al waanzinnige salarishuis zouden de 80 man personeel graag 240 uur achter elkaar doorwerken.

  Dat idiote salarishuis dient eens doorgelicht te worden. Zelfs borstvergrotingen van bysides van personeel worden door Aqualectra vergoed.

  Misschien een leuke opdracht voor Isenia’s partner in crime bij Girobank, Stephen Capella.

  Of EY’s Erik van Eps die 0p de porkeria jaarrekeningen van Isenia en Capella bij Girobank een goedkeurende verklaring gaf.

  Neetje van der Veen, de parodie op een commissaris die in die hoedanigheid bij Girobank de transfer van 300,000 dollar bonus door Isenia naar Capella goedkeurde, is ook altijd wel in voor een consultantsklus waarvan het resultaat voor aanvang al vaststaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties