28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 09:57

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Winair in zijn nopjes

Eerste vlucht Sint Maarten-Curaçao een feit | Daily Herald

Willemstad/Philipsburg – Bij Windward Islands Airways International (Winair) op Sint Maarten waren directie en personeel zaterdag in hun nopjes toen de eerste vlucht met behulp van een partnership met de Dominicaanse luchtvaartmaatschappij Pawa naar Curaçao werd uitgevoerd.

Tot nu toe vloog alleen Insel Air rechtstreeks tussen Hato en Juliana Airport en terug. Met eigen toestellen. Winair doet dit door middel van een wetleaseconstructie door de inzet van een MD-82-vliegtuig plus bemanning van Pawa.

Bij dit laatste zet Insel vraagtekens, omdat het Curaçaose vliegbedrijf een dergelijke structuur enkele jaren terug door de rechter werd verboden.

- Advertentie -

Twee keer per week vliegt Winair van Sint Maarten naar Curaçao: op zaterdag en dinsdag. Dit gebeurt deels in combinatie met de bestemming Port-au-Prince in Haïti. Volgens de krant The Daily Herald is de route van de MD-82 aldus: Curaçao-Sint Maarten-Haïti-Sint Maarten-Curaçao.

Winairs chief exective officer (ceo) Michael Cleaver spreekt van een introductietarief van 399 dollar voor de vlucht met een snel jetvliegtuig. Hij bedankt de Sint Maartense minister van Transport, Mellissa Arrindell-Doncher, en het hoofd van de Sint Maartense luchtvaartautoriteit voor hun medewerking bij het in orde maken van de vereiste papieren.

De top van Insel Air heeft naar verluidt vandaag een bespreking met de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit CCAA. Insel maakte eerder bezwaar tegen de vluchten van Winair met behulp van een wetlease met Pawa. Er worden daarnaast meerdere zaken besproken, waaronder de registratie op Curaçao van de jet-toestellen (MD’s en F70’s) die tot nu toe op Aruba staan ingeschreven.

Insel vliegt vijfmaal per dag vanaf Curaçao naar Aruba, dagelijks viermaal naar Bonaire en twee keer op een dag naar Sint Maarten. Dat gebeurt met een propeller aangestuurde F50 met vijftig stoelen.

- Advertisement -

Volgens aanbiedingen op de website rekent Insel voor een retour Curaçao-Sint Maarten 484 gulden (circa 270 dollar), exclusief de luchthavenbelasting op Hato. Om Sint Maarten vanuit Aruba te bereiken en vice versa kost dat bij Insel 598 florin. En idem vanuit Bonaire naar Sint Maarten en terug met Insel Air 311 dollar.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. $399 is helemaal niet duur als je bedenkt dat ook nog smeergeld moet worden betaald aan de St Maarten ministers. Als dank wordt Winair dan wel beschermd tegen concurrentie, tenslotte zijn ze nu de ‘nationale’ vliegmaatschappij!

  2. Veel succes ja, maar… een tarief van 399 dollar is erg duur! En dan is dat ook nog een speciaal introductietarief!

    Op goede dagen vlieg je voor die prijs van Curacao naar Amsterdam!

    Dan kies ik toch voor Insel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -