29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

AD | Verder met One Laser

HomeMediaAD | Verder met One Laser
One Laser Group is géén vliegonderneming, maar naar verluidt een bundeling van meerdere bedrijven in Florida, waaronder aircargo-management.

Willemstad – One Laser Group uit Miami is de partij waar de regering van Curaçao mee in zee gaat als kandidaat-strategische partner van Insel Air.

Dit wordt naar verwachting vandaag bekendgemaakt door de ministerraad. Het is met name minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling die belast is met het traject om een investeerder te vinden die bereid is (werk)kapitaal, management, materieel en kennis te steken in de particuliere Curaçaose luchtvaartmaatschappij die eind 2016 in grote problemen kwam, mede door het uitblijven van circa 70 miljoen dollar aan betalingen vanuit Venezuela.

One Laser Group is géén vliegonderneming, maar naar verluidt een bundeling van meerdere bedrijven in Florida, waaronder aircargo-management. De investeerdersgroep, bestaande uit onder meer Venezolaanse zakenlieden, bezit zelf evenmin eigen vliegtuigen; die worden geleased. Zo verneemt deze krant.
De afgelopen periode is intensief gesproken met vertegenwoordigers van One Laser. Naar verwachting wordt de groep vandaag gepresenteerd als de partij waar de komende tijd op exclusieve basis mee wordt verder onderhandeld, maar het Antilliaans Dagblad verneemt dat deze onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn waardoor in regeringscentrum Fòrti rekening wordt gehouden met een mogelijk spoedige overeenkomst.

Eerder ketste een deal met Synergy Aerospace, onder andere eigenaar van het grote Avianca in Colombia, af. Dat had onder andere te maken met de eis om doorslaggevende zeggenschap.

One Laser Group zou genoegen nemen met 49 procent van de aandelen, zoals de wet voorschrijft voor een lokale luchtvaartmaatschappij, in combinatie met een andere wijze van invloed uitoefenen op de sturing van het bedrijf. Nadat Insel op eigen kracht niet verder kon, sprong de regering van Curaçao bij met een overbruggingskrediet van 33 miljoen gulden. Daarvoor kreeg de overheid 51 procent pand- en stemrecht.

Insel verzocht en kreeg eerst voorlopige en later definitieve surseance van betaling toegewezen, maar moet eind augustus verantwoording afleggen over de levensvatbaarheid van de intussen zeer sterk in omvang – qua vloot, bestemmingen en personeel – gekrompen maatschappij. Met One Laser Group hopen de regering en de particuliere aandeelhouders dichter bij een oplossing te zijn gekomen voor een succesvolle doorstart van Insel Air.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties