AD | Statendebat over rapport ombudsman

Asjes aanwezig als politiek verantwoordelijke minister

Volgende week donderdag Statendebat over rapport ombudsman

Volgende week donderdag Statendebat rapport ombudsman Marvelyne Wiels

Willemstad – Het veelbesproken rapport van oud-ombudsman Alba Martijn over het functioneren van de Gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Marvelyne Wiels, zal volgende week donderdag, 13 augustus, om 9.00 uur in de Staten worden besproken. Dat hebben de Staten gisteren bekendgemaakt.

Bij deze vergadering is premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano), die als minister van Algemene Zaken politiek verantwoordelijk is voor Wiels, ook aanwezig. Met hem gaan de Statenleden in debat over het rapport over Wiels. In het eindrapport van de ombudsman wordt geconcludeerd dat ‘uit het onderzoek is vast komen te staan’ dat Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) ‘door een aaneenschakeling van gedragingen zich schuldig heeft gemaakt aan de schijn van nietinteger handelen’.

Het rapport is eind juni op de website van de ombudsman geplaatst. Hierin doet Martijn een aantal aanbevelingen waarvan de belangrijkste is om Wiels op korte termijn een assessment te laten afleggen ‘teneinde vast te stellen in hoeverre zij in staat is om op een adequate wijze leiding te geven aan het Curaçaohuis, haar contactuele eigenschappen te ontwikkelen en haar agressie jegens haar ondergeschikten en derden te beteugelen’.

Het is volgens de ombudsman in het verlengde van het bovenstaande verder wellicht van belang om een traject op te starten waarbij ‘een externe deskundige’ wordt aangesteld om de onderlinge personele verhoudingen binnen het Curaçaohuis in Den Haag op objectieve wijze te beoordelen, te helpen herstellen en verder (tijdelijk) in goede banen te leiden.

De Gevolmachtigde minister van Curaçao had in een eerder stadium nog getracht de publicatie van het rapport van de ombudsman middels een kort geding tegen te houden. Dit is haar niet gelukt.

Na de uitspraak van het gerecht liet premier Asjes weten de hele zaak belachelijk te hebben gevonden.

,,Het is belachelijk dat je je collega’s voor het gerecht sleept; we maken toch allemaal deel uit van deze regering. Stel dat Asjes de regering aanklaagt. Dat is te belachelijk voor woorden”,

aldus de minister-president. Volgens hem was het te voorspellen dat het kort geding dat Wiels had aangespannen tegen de ombudsman zou worden verloren.

,,Ik was het er niet mee eens en dat weet ze ook. Iedereen met een beetje verstand kon weten dat dit een verloren zaak was.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2 Reacties op “AD | Statendebat over rapport ombudsman

 1. Ik citeer Asjes; ,,Ik was het er niet mee eens en dat weet ze ook. Iedereen met een beetje verstand kon weten dat dit een verloren zaak was.”
  Dank u wel premier, voor het bevestigen van het feit dat de gevolmachtigd minister zelfs geen beetje verstand heeft. Het is dus nu wel officieel.

 2. Herman van Geenen

  Mooi, dan worden volgende week de mannen met ballen onderscheiden van de lafaards.

  Raad eens in welke catagorie ik Asjes en Rosaria inschat?

  In een normale rechtsstaat pakt Fraudelyne 14 augustus haar boeltje en vertrekt.

  Maar Curacao is verder dan ooit van een normale rechtsstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *