AD | Slechte score ministers in programma

Slechte score ministers in programma

Slechte score ministers Kabinet-Asjes in ‘Di Bario pa Bario’ programma

Willemstad – De leden van het kabinet Asjes scoorden slecht tijdens het programma van ‘Di Bario pa Bario’ van afgelopen zondag. In het programma waren leden van Shap Polítiko Sherman Martina, Gilbert Cijntje, Frank Quirindongo, Sidney Justiana en Jurgen Arvelo te gast en werd het jaar in retrospectief geanalyseerd.

Daarbij kwam het kabinet Asjes zeer slecht uit de bus voor wat betreft hun prestaties in het afgelopen jaar. Echter ook de oppositie liet volgens de gasten ernstig te wensen over.

,,De oppositie had het afgelopen jaar geen belangrijke strategische lijnen en heeft de serieuze problemen van het land niet aangepakt. Het kabinet Asjes heeft daarbij alleen maar oog gehad voor de cijfers op de begroting met alleen aandacht voor inkomsten en uitgaven zonder of voor de verarming van de bevolking en gepensioneerden. Veel bewoners kunnen het hoofd niet meer boven water houden.”

In het programma kwam ook naar voren dat het financieel beleid van minister Jardim desastreus is voor het eiland en dat vooral de Pueblo Soberano- fractie zorgt voor verstoring met besluitvorming doordat de parlementariërs van de partij continu op de stoel van de minister gaan zitten.

,,Gibi Cijntje gaf aan dat het ongepast was dat er geen maatregelen werden genomen tegen de continu aanval op het management van de Centrale Bank. Dat gedrag schaadt het aanzien van zo’n belangrijk instituut en tast het vertrouwen aan”,

aldus Erwin Raphaela in een samenvatting over het uitgezonden programma.

Vooral de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Irene Dick (PS), Economische ontwikkeling Stanley Palm (PAIS) en Gezondheid, Milieu en Natuur Bernard Whiteman (PS) moesten het ontgelden en kregen een zeer slechte score in het programma.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *