31 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 17:08

AD | Rosaria: Blij met overleg bisdom

Rosaria: Blij met overleg bisdom
Rosaria: Blij met overleg bisdom

Willemstad – Politiek leider Alex Rosaria van regeringspartij PAIS is blij dat er een overleg tussen hem en het bisdom heeft plaatsgevonden.
Dat heeft Rosaria tegenover deze krant verklaard.

,,Ik ben blij dat er een dialoog is gevoerd, veranderingen komen via dialoog tot stand”,

aldus de leider. Rosaria wilde in afwachting van de gezamenlijke persverklaring met het bisdom, niet ingaan op de inhoud van het overleg dat afgelopen woensdag plaatsvond.

De oproep om een publieke discussie te voeren over de verantwoordelijkheid van de katholieke kerk bij gevallen van seksueel misbruik, werd door sommige mensen in de samenleving opgevat als zou Rosaria tegen de katholieke kerk zijn en zelf ook niet dat geloof belijden, aldus de leider.

,,Ik hecht eraan om duidelijk te maken dat ik katholiek ben, ik ben niet tegen de kerk. Voor mij is de kerk een moreel instituut, een hoge autoriteit. Als zodanig verwacht ik dat de kerk zelfreinigend handelt indien dat nodig is.”

Het onderwerp van seksueel misbruik was de afgelopen tijd een issue, maar er zijn naar de mening van de partijleider ook andere thema’s die een publieke discussie vereisen.

,,Er zijn binnen de samenleving een aantal thema’s waar een nationale discussie over gevoerd kan worden. Neem bijvoorbeeld incest of een ander thema als de democratie binnen de samenleving.”

In het geval van seksueel misbruik moet er aandacht zijn voor de slachtoffers die voor het leven getekend zijn, zo merkte Rosaria op.

,,Ik hoop dat wij als samenleving ook het punt bereiken dat wanneer er sprake is van misbruik, wij daar aangifte van doen. Misbruik komt zoals ik ook in de eerdere verklaring noemde, binnen allerlei sectoren van de samenleving voor. Wij moeten niet schromen een aanklacht in te dienen als bijvoorbeeld een sportcoach of de oom van een kind zich schuldig maakt aan misbruik.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Gearchiveerd als

2 reacties

  1. Heer Rosaria is “the worst of the worst” en verraad zijn eigen kinderen!
    Hij heeft bewezen dat hij zwicht voor deze kerkelijke ontucht en maffia.
    Wie gaat nu nog op een man stemmen die mee praat met kinderverkrachters en categorische leugenaars?

  2. Op het internaat te Soto werd begin jaren 60 een onderzoek gedaan door de Antiliaanse overheid,waar niks uit voorvloeide.
    Dus het niet van nu dat we een overheid hebben die de kerk in bescherming neemt en de kinderen in de kou laten staan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties