27 C
Willemstad
• maandag 2 augustus 2021 04:58

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Robbie dos Santos op Curaçao aangekomen

Amparo dos Santos: ‘Ze willen Robbie dood hebben’: Vigilante

Willemstad – Robbie dos Santos, die maandagochtend op Sint Maarten in verband met het onderzoek naar de moord op PS-oprichter Helmin Wiels is aangehouden, is gistermiddag op Curaçao aangekomen.

De komende dagen zal Dos Santos op Curaçao aan een grondig verhoor worden onderworpen.

Dos Santos werd op Hato door leden van het arrestatieteam opgewacht, die hem vervolgens naar gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) in Koraal Specht transporteerden.

- Advertentie -

Deze krant maakte gisteren reeds bekend dat het Openbaar Ministerie sinds de eerste aanhouding van Dos Santos in 2014 nieuw belastend bewijsmateriaal tegen de loterijmagnaat heeft verzameld en hem op basis hiervan maandagochtend kon aanhouden. De rechter-commissaris heeft geoordeeld dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden zijn voor de bewaring van Dos Santos, die volgens de wet voor ten hoogste acht dagen kan gelden. Daarna moet Dos Santos weer aan een rechter-commissaris worden voorgeleid.

Dos Santos wordt in deze zaak bijgestaan door raadsman Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, die in dezelfde zaak de halfbroer van Dos Santos, George Jamaloodin, vertegenwoordigt. Jamaloodin is door het Gerecht in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar.

De rechter achtte bewezen dat Jamaloodin zich schuldig heeft gemaakt aan het uitlokken van de moord op Wiels. Helmin Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten.

Amparo: Ze willen Robbie dood hebben.

,,Ze hebben Robbie al vernederd en al zijn geld afgepakt. En nu dit. Ze kunnen hem net zo goed doodmaken.” Zo reageert Amparo dos Santos, broer van de maandag in verband met de moord in 2013 op politicus Helmin Wiels opgepakte Robertico ‘Robbie’ dos Santos. Ze willen hem gewoon pijn doen, vervolgt Amparo dos Santos, die behalve zakenman met de zaak Coshel tevens gekozen parlementariër is voor Kòrsou di Nos Tur (KdNT), oppositiepartij met twee zetels in de Staten.

- Advertisement -

‘Ze’ zijn in dit geval persofficier Guillano Schoop, maar ook hoofdofficier van justitie Heiko de Jong.

,,Hij heeft eerder als eens gezegd: ‘Robbie, we moeten je pijn doen.’”

Tegenover Radio Direct verklaarde Dos Santos over zijn broer Robbie dat ‘ze bereid zijn heel erg ver te gaan’. Doelend op het Openbaar Ministerie (OM), maar ook anderen, want hij zei ook:

,,Behalve hem vernederen en al zijn kapitaal afnemen, hebben ze ook al zijn bankrekeningen gesloten. Kijk hoe ver ze gaan.”

Via het gesprek met de radioverslaggever stelde Amparo dos Santos de vraag aan justitie: ,,Willen jullie hem doodmaken? Doe het maar. Hebben we geen probleem mee. Jullie hebben onze zegen. Vinden we heel leuk.”

Op de vraag van de radiozender dat het toch klopt dat de familie Dos Santos voorheen regelmatig te vinden was bij het partijgebouw van Pueblo Soberano, toen de PS-leider op zaterdag zijn befaamde toespraken hield en dat toen alles koek en ei was, antwoordt Amparo dos Santos:

,,Vergeet dit niet: het bestaat niet dat in de bario vrienden elkaar vermoorden. Hou dát altijd in gedachten. Ze moeten het ergens anders zoeken. Ze weten precies waar, maar dan gebeurt er weer wat anders.”

Robbie dos Santos, die nu opnieuw is aangehouden en in bewaring gesteld in verband met de opdracht tot de uitschakeling van Wiels ruim zes jaar geleden, was voorheen partijfinancier van Movementu Futuro Kòrsou (MFK) van expremier Gerrit Schotte. Van oktober 2010 tot eind 2012 vormden MFK en PS van Wiels, samen met MAN die toen werd aangevoerd door Charles Cooper (tegenwoordig MFK), de eerste regeringscoalitie van het nieuwe Land Curaçao.

Een halfbroer van Dos Santos, George Jamaloodin, was minister van Financiën voor MFK. Jamaloodin kreeg regelmatig de wind van voren van Wiels, zowel in de Staten als vooral daarbuiten. Na de vervroegde verkiezingen kwam Soberano als grootste uit de bus en ging Wiels – tegen alle verwachting van Schotte en MFK in – geen nieuwe combinatie PS-MFK aan. Er kwam in plaats daarvan een ‘takenkabinet’.

De weken voor zijn moord fulmineerde Wiels tegen de sms-loterijbusiness van Robbie en alle corruptie die daarmee volgens hem samenhing. Zijn halfbroer Jamaloodin is veroordeeld in de zaak die gericht was op het achterhalen van de intellectuele dader (opdrachtgever) van de Wiels-moord en zit zijn straf uit.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Lees ook: 2013 05 02 – NRC interview met Helmin Wiels ‘Ik ben het antwoord van het volk’

Helmin Wiels op 2 mei 2013 tegen Margriet Marbus van NRC Handelsblad:  Ik ben in de politiek gegaan om de corruptie weg te vagen. En die zit hier op Curaçao diep. Bankiers, register-accountants, projectontwikkelaars: op het oog nette bedrijven zitten er tot over hun oren in. En politici: die ook. Ik moet orde op zaken stellen. Ik ben het antwoord van het volk op deze dingen.”

2013 05 04 – Youtube ‘Awe ta Djasabra 04-05-13 part 2’: een video van 4 mei 2013, 1 dag voor de moord. Helmin Wiels noemt de diverse zaken en personen mbt de illegale UTS, SMS-loterijen en kondigt een ‘bom nuklear’ aan.

 • vanaf minuut 34.05 – Volgende week komt Wiels met een ‘bom nuklear’.
 • vanaf minuut 34.16 – Telecuracao en UTS zijn stil gebleven.
 • vanaf minuut 48.37 – UTS stuurt geld van Curaçao naar St. Maarten naar St. Kitts naar de Bahama’s. Allemaal off shore constructies.
 • vanaf minuut 49.18 – Waarschijnlijk doet UTS mee aan een internationale criminele organisatie met waarschijnlijk witwassen.
 • vanaf minuut 108.07 – Wiels waarschuwt UTS dat hij nog een grotere bom heeft en dat UTS dit niet kan ontwijken

 

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. “Tegenover Radio Direct verklaarde Dos Santos over zijn broer Robbie dat ‘ze bereid zijn heel erg ver te gaan’.”

  Een zekere John Baselmans had bij de zelfde Direct ook dezelfde theorie nl. dat Dos Santos op dezelfde hitlijst als Komproe e.a. staat.

  Volgens dezelfde Baselmans zit het OM helemaal mis en moeten ze de daders onder leden van het Koningshuis zoeken.

 2. Deze amparo heeft zich jarenlang schuil gehouden in st domingo wegens fraude diefstal witwassen en nu probeert hij iedereen te beschuldigen. Gooide het ook nog op ‘n accoordje met navarro, poen.

 3. Robby gaat echt niet dood hoor, hij is geestelijk net zo sterk als een Os, anders kan je niet zo’n gok impirium opzetten en waar je over lijken moet gaan om schat rijk te worden. Amparo hangt zoals gewoonlijk weer het bekende slachtversrol uit. De familie dos Santos is steenrijk geworden over de ruggen van het arme klotjes volk . Wat betreft de verdachtmakingen in de moordzaak H Wiels is het OM na zes jaar hopelijk en eindelijk licht aan de horizon.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -